Cikkajánló – 2019. november 26.

Hiába vesznek részt a pedagógusminősítésben a szakképző iskolákban dolgozó tanárok, nem kapnak érte semmit; Több mint 20 ezer pedagógus tüntetett Zágrábban a rossz fizetések miatt; Ellenőrizhető-e a munkahely előtti közterület?; BÖLCSŐDE: Nettó 100 ezer forintos béremelést követelnek a dolgozók; Így fizetik a nyugdíjakat; Az egyéves évforduló alkalmából az ellenzéki pártok ismét nekimennek a rabszolgatörvénynek

 

Hiába vesznek részt a pedagógusminősítésben a szakképző iskolákban dolgozó tanárok, nem kapnak érte semmit

A nemrég elfogadott új szakképzési törvény miatt már nem jár órakedvezmény, sem külön béremelkedés a sikeres minősítési eljárás után. A PDSZ is csatlakozott a Pedagógusok Szakszervezete által kezdeményezett november 30-ai tanártüntetéshez, amit két nagy szakszervezeti szövetség és több más ágazati érdekképviselet is támogat. A Népszava cikke.

 

Több mint 20 ezer pedagógus tüntetett Zágrábban a rossz fizetések miatt

A pedagógusok 31. napja nem veszik fel a munkát. A HVG információi itt olvashatók.

 

Ellenőrizhető-e a munkahely előtti közterület?

A hatályos uniós joganyag tanulmányozása alapján jogszerű lehet a munkáltató által felszerelt, közterületet is megfigyelő kamerarendszer, de mindenképpen körültekintő, dokumentált döntést szükséges hoznia a cégeknek. Az ado.hu szakmai írása itt érhető el.

 

BÖLCSŐDE: Nettó 100 ezer forintos béremelést követelnek a dolgozók

Nettó 100 ezer forintos béremelést követelnek a bölcsődei dolgozók. A helyzetüket egy futóversenyen mutatták be, úgy, hogy a hátukra írták, mennyit keresnek. A szakszervezet elnöke azt mondta, nagyon kevés a bérük és ezért is van egyre nagyobb szakemberhiány a bölcsődékben. Az RTL Klub felvétele itt nézhető meg.

 

Így fizetik a nyugdíjakat

A nyugdíj folyósítására számos mód van, viszont ha a nyugdíjas adatai megváltoznak, bejelentési kötelezettséggel tartozik a nyugdíjfolyósító felé. A részleteken túl cikkünkből azt is megtudhatja, mi a teendő a nyugdíjas halála esetén. Az ado.hu cikke.

 

Az egyéves évforduló alkalmából az ellenzéki pártok ismét nekimennek a rabszolgatörvénynek

A Magyar Szocialista Párt kihirdetése után csaknem egy évvel ismét nekimenne a rabszolgatörvénynek, melynek keretében a cégek akár évi négyszáz túlórára kötelezhetik dolgozóikat, miközben ezt elegendő a három éves munkaidőkereten belül kifizetniük nekik – derül ki Komjáthi Imre Facebook-posztjából. A Mérce összeállítása.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.