Cikkajánló – 2019. november 21.

Jó hírt közölt a bölcsődei dolgozókkal Novák Katalin; Áderhez fordultak a pedagógusok; Hogyan segíthetik egymást a nők? Múltbéli minták a jövő munkahelyein; Salátába csomagolt béremelés bíráknak, ügyészeknek; Rabszolgatörvény: ellenzéki képviselők eltörölnék; Jár-e jubileumi jutalom, ha nők 40-nel megyek nyugdíjba?; Felmentési idő alatt kaphatok-e tiszteletdíjat?

 

Jó hírt közölt a bölcsődei dolgozókkal Novák Katalin

Átlagosan 30 százalékkal nő minden bölcsődei szakdolgozó bére 2021-re – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A Világgazdaság írása.

 

Áderhez fordultak a pedagógusok

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) levélben kérte az államfőt, ne írja alá az új szakképzési törvényt – közölte az érdekvédelmi tömörülés szerdán az MTI-vel. Továbbiak a napi.hu-n olvashatók.

 

Hogyan segíthetik egymást a nők? Múltbéli minták a jövő munkahelyein

Bonyolult a nők mai, magyarországi munkaerőpiaci helyzete – beidegződött, évtizedes társadalmi hagyományok és minták csapnak össze a friss munkaerőpiaci igények által megkívánt rugalmassággal, tudatossággal és kommunikációs képességekkel. Közép- vagy felsővezetőként még nehezebbek a kihívások. A HVG írása.

 

Salátába csomagolt béremelés bíráknak, ügyészeknek

Sokan bújtatott igazságügyi reformnak tartják azt a salátatörvényt, amit a bírák és az ügyészek illetményének emelésével próbál eladni a kormány. A cikk a Népszava oldalán olvasható.

 

Rabszolgatörvény: ellenzéki képviselők eltörölnék

Hatályon kívül helyeznék a munkatörvénykönyvének az évi 400 órás munkakerettel és a hároméves elszámolási időszakkal kapcsolatos passzusait a parlamentnek T/8190. számon benyújtott indítványuk szerint ellenzéki képviselők. Az Adózóna információi.

 

Jár-e jubileumi jutalom, ha nők 40-nel megyek nyugdíjba?

2020-ban lesz meg a 40 éves pedagógusi munkaviszonyom. 2020. szeptemberben kezdődne a felmentési időm, mert 2021. január végén szeretnék nyugdíjba menni. A közalkalmazotti munkaviszonyomról felmentéssel mondjak le vagy közös megegyezéssel? Jár-e a 40 éves jubileumi jutalom, ha csak 2021. augusztusában lesz meg a szolgálati időm? Olvasói kérdés a hrportal.hu-n.

 

Felmentési idő alatt kaphatok-e tiszteletdíjat?

Közalkalmazott vagyok és nyugdíjazás előtti felmentési időmet töltöm (Nők 40 keretében). 2019. november végétől-2020. március végéig a munkavégzés alól mentesítettek. Az önkormányzat egyik bizottságának nem képviselő tagja vagyok, melyért tiszteletdíjat kapok. Elláthatom-e ezt a tevékenységet a “mentesítés” ideje alatt úgy, hogy ez a távolléti díjamat ne veszélyeztesse? A kérdésre a hrportal.hu szakértője válaszol.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Nők és szakszervezet

Lezajlott a Szikra Mozgalom által szervezett Nők és szakszervezet című beszélgetés, amelyben két tagszervezetünk tisztségviselője is megszólalat, akik korábban részt vettem a SZEF képzési programjában is. A teljes beszélgetés visszahallgatható.

Küzdelem a szélsőjobb ellen

A március 8-10. között zajlott nemzetközi esemény fő célkitűzése és alapgondolata az volt, hogy a szélsőjobbos politika és ideológia előtérbe kerülése, valamint egyre fokozódó jelenléte kapcsán a résztvevők megosszák a

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.