Cikkajánló – 2019. november 21.

Jó hírt közölt a bölcsődei dolgozókkal Novák Katalin; Áderhez fordultak a pedagógusok; Hogyan segíthetik egymást a nők? Múltbéli minták a jövő munkahelyein; Salátába csomagolt béremelés bíráknak, ügyészeknek; Rabszolgatörvény: ellenzéki képviselők eltörölnék; Jár-e jubileumi jutalom, ha nők 40-nel megyek nyugdíjba?; Felmentési idő alatt kaphatok-e tiszteletdíjat?

 

Jó hírt közölt a bölcsődei dolgozókkal Novák Katalin

Átlagosan 30 százalékkal nő minden bölcsődei szakdolgozó bére 2021-re – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A Világgazdaság írása.

 

Áderhez fordultak a pedagógusok

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) levélben kérte az államfőt, ne írja alá az új szakképzési törvényt – közölte az érdekvédelmi tömörülés szerdán az MTI-vel. Továbbiak a napi.hu-n olvashatók.

 

Hogyan segíthetik egymást a nők? Múltbéli minták a jövő munkahelyein

Bonyolult a nők mai, magyarországi munkaerőpiaci helyzete – beidegződött, évtizedes társadalmi hagyományok és minták csapnak össze a friss munkaerőpiaci igények által megkívánt rugalmassággal, tudatossággal és kommunikációs képességekkel. Közép- vagy felsővezetőként még nehezebbek a kihívások. A HVG írása.

 

Salátába csomagolt béremelés bíráknak, ügyészeknek

Sokan bújtatott igazságügyi reformnak tartják azt a salátatörvényt, amit a bírák és az ügyészek illetményének emelésével próbál eladni a kormány. A cikk a Népszava oldalán olvasható.

 

Rabszolgatörvény: ellenzéki képviselők eltörölnék

Hatályon kívül helyeznék a munkatörvénykönyvének az évi 400 órás munkakerettel és a hároméves elszámolási időszakkal kapcsolatos passzusait a parlamentnek T/8190. számon benyújtott indítványuk szerint ellenzéki képviselők. Az Adózóna információi.

 

Jár-e jubileumi jutalom, ha nők 40-nel megyek nyugdíjba?

2020-ban lesz meg a 40 éves pedagógusi munkaviszonyom. 2020. szeptemberben kezdődne a felmentési időm, mert 2021. január végén szeretnék nyugdíjba menni. A közalkalmazotti munkaviszonyomról felmentéssel mondjak le vagy közös megegyezéssel? Jár-e a 40 éves jubileumi jutalom, ha csak 2021. augusztusában lesz meg a szolgálati időm? Olvasói kérdés a hrportal.hu-n.

 

Felmentési idő alatt kaphatok-e tiszteletdíjat?

Közalkalmazott vagyok és nyugdíjazás előtti felmentési időmet töltöm (Nők 40 keretében). 2019. november végétől-2020. március végéig a munkavégzés alól mentesítettek. Az önkormányzat egyik bizottságának nem képviselő tagja vagyok, melyért tiszteletdíjat kapok. Elláthatom-e ezt a tevékenységet a “mentesítés” ideje alatt úgy, hogy ez a távolléti díjamat ne veszélyeztesse? A kérdésre a hrportal.hu szakértője válaszol.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szakszervezeti tagdíjlevonásról a Klubrádióban

Csóti Csabát nyilatkozott a szakszervezeti tagdíjlevonást tiltó jogszabálymódosításról a Kluburádió Szolidaritás című műsorában. Meghallgatom a teljes Szolidarítás 2023. szeptember 27., szerdai c. műsorát.. Meghallgatom Csóti Csaba: Közalkalmazotti szakszervezetek helyzete c,

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a