Cikkajánló – 2019. november 19.

Díjazták a szociális munka élenjáróit; Korábbi dolgozója nyert pert a Honvédkórházzal szemben; Azt építtet a kormány, amit akar; Több száz természettudományos szakos tanár hiányzik az oktatásból; Az Alaptörvényből is törölhetik a különálló közigazgatási bíróságokat; Nők 40 éves korkedvezményes nyugdíja – hogy is van ez pontosan?

 

Díjazták a szociális munka élenjáróit

Az Év Önkéntes Segítője Díj jutalmazottja dr. Sütő Teréz mindent megtesz azért, hogy az időskor ne az élet vége, hanem annak koronája legyen – hangzott el az önkormányzat szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen. A Kisalföld cikke.

 

Korábbi dolgozója nyert pert a Honvédkórházzal szemben

Diplomás ápoló, ötgyermekes édesanya munkaügyi pert nyert korábbi munkahelye, a Honvédkórház egyik intézete ellen. Tíz éven át dolgozott ott közalkalmazottként. Foglalkoztatása idén januárban szűnt meg, mert nem volt hajlandó honvédelmi alkalmazotti jogviszonyt létesíteni. A Magyar Helsinki Bizottság ügyfele azt kérte a bíróságtól, hogy a kórház fizesse ki neki az elmaradt végkielégítését. A nem jogerős ítélet most erre kötelezi Honvédkórházat. A Magayar Helsinki Bizottság beszámolója itt olvasható.

 

Azt építtet a kormány, amit akar

Alkotmányos aggályokat is felvethetnek azok a javaslatok, amelyekkel a Fidesz akarja megkötni az önkormányzatok kezét. Részletek a Klubrádió oldalán.

 

Több száz természettudományos szakos tanár hiányzik az oktatásból

Az alacsony bérek miatt kevés fiatal választja a fizika- és kémiatanári pályát, így utánpótlás sincs. A hrportal.hu írása itt érhető el.

 

Az Alaptörvényből is törölhetik a különálló közigazgatási bíróságokat

Szokatlan dolog történt az Országgyűlésben: az összes kormánypárti képviselő támogatta a Párbeszéd-frakció indítványának sürgős tárgyalását. Ez azt jelenti, hogy két hét múlva az Alaptörvényből is törölhetik a különálló közigazgatási bíróságokat. A HVG cikke.

 

Nők 40 éves korkedvezményes nyugdíja hogy is van ez pontosan?

Hogyan és mikor vehetik igénybe a hölgyek a korkedvezményes nyugdíjat? Mi a különbség a 40 éves munkaviszony és a 40 év szolgálati idő valamint a 40 év jogosultsági idő között? Milyen törvényi előírások és megkötések vannak a nők 40 éves korkedvezményes nyugdíjba vonulásakor? A Profitline szakmai írása.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az