Cikkajánló – 2019. november 18.

Munkavédelmi képviselő választása; Nagy a baj – állandósulnak az átmeneti kormányablak-bezárások; Az Mt. módosítása érinti a szakszervezetek kollektív szerződéskötési jogát; Felvételi tilalom – „Ne törődjenek vele, csak elírás!”; Lyukaktól hemzseg a szakképzési törvény; „Brutálisan” emelné a Fidesz az állami hivatalok vezetőinek juttatását

 

Munkavédelmi képviselő választása

Egy olvasó munkavédelmiképviselő-választási kérdéssel fordult az adozona.hu-hoz. Arra volt kíváncsi, hogy a feltételként előírt 20 fő számítása miként történik, illetve arra, hogy a választás lebonyolítására ki kötelezett. Dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolta meg részletesen a kérdést az adózóna oldalán.

 

Nagy a baj – állandósulnak az átmeneti kormányablak-bezárások

Műszaki okokra hivatkozva lassan fél éve van már zárva a Nyugati téren a kormányablak, de inkább munkaerő probléma lehet a háttérben. A napi.hu írása.

 

Az Mt. módosítása érinti a szakszervezetek kollektív szerződéskötési jogát

A 2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről (továbbiakban: Mt.) egyik tervezett módosítása, a szakszervezetek kollektív szerződéskötési jogát is érinti.  Dr. Szabó Imre Szilárd munkajogi szakjogász szakszervezetek.hu-nak adott tájékoztatója a módosító javaslatról.

 

Felvételi tilalom – „Ne törődjenek vele, csak elírás!”

A MÁV, a Volánbusz, a Magyar Posta szakszervezetei egységesen úgy nyilatkoztak, hogy a cégvezetéstől nem kaptak ilyen tájékoztatást, s ahol rákérdeztek, ott azt a válasz érkezett, hogy ez őket biztosan nem érinti. A Népszava cikke.

 

Lyukaktól hemzseg a szakképzési törvény

Nagy felháborodást váltott ki a pedagógusok érdekvédelmi szervezeteinél az a törvényjavaslat, amely átlagosan 30 százalékos béremelés fejében megszüntetné a szakképzésben dolgozók közalkalmazotti státuszát. A Magyar Hangnak Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke nyilatkozott.

 

„Brutálisan” emelné a Fidesz az állami hivatalok vezetőinek juttatását

Közben a közigazgatásban létszámstop van, alacsony a tanárok és az egészségügyben dolgozók fizetése – kommentálta Tóth Bertalan a törvényjavaslatot. A Népszava írása.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a