Cikkajánló – 2019. november 7.

A PSZ is támogatja a kötelező nyelvvizsga eltörlését – várják a kormány döntését; Napirendre kerülnek a minimálbérek; Évente 50 ezerrel több dolgozó hiányzik a magyar gazdaságból; Betiltották a rabszolgatörvényt Budapesten; Béremelést szeretnének – Sztrájkoltak a pedagógusok Hollandiában és Horvátországban is; Kedvezmények súlyos egészségromlás esetén

 

A PSZ is támogatja a kötelező nyelvvizsga eltörlését – várják a kormány döntését

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) üdvözli, ha a kormány eltöröli a felvételi szigorítást, és kiveszi a kötelező középfokú nyelvvizsga feltételét a rendeletből – írják közleményükben, melyről az eduline.hu is hírt adott.

 

Napirendre kerülnek a minimálbérek

Az állami cégek dolgozóinak keresetrendezéséről és járulékcsökkentésről is tárgyalhatnak

Előre hozott járulékcsökkentésről, a jövő évi minimálbérek korábban rögzített mértékének felülvizsgálatáról, emellett az állami cégek alkalmazottainak keresetrendezéséről is megkezdődnek a tárgyalások a következő napokban. A kötelező legkisebb keresetek 2020-ra esedékes nyolc-nyolc százalékos emelésénél nagyobb mérték meghatározott mutatókhoz kötött. Az állami cégeknél pedig lejárt a korábbi bérmegállapodás, ezért újabb, akár többéves rendezésről állapodhatnak meg a szociális partnerek. A járulékcsökkentést pedig új képlettel számolhatják. A Magyar Nemzet cikke itt olvasható.

 

Évente 50 ezerrel több dolgozó hiányzik a magyar gazdaságból

Egyre durvább a munkaerőhiány az alacsony bérek és a kivándorlás miatt.

Már négy éve nő a munkaerőhiány, mára több mint 250 ezer álláshely áll betöltetlenül, és évente nagyjából 50 ezerrel nő ez a szám. Ráadásul a tendencia a következő néhány évben legfeljebb lassítható – derül ki a BDO Magyarország elemzéséből a HVG oldalán.

 

Betiltották a rabszolgatörvényt Budapesten

A Fővárosi Közgyűlés megszavazta, hogy ne lehessen alkalmazni a túlóratörvényt a főváros tulajdonában lévő cégeknél. Fideszes képviselők azt támogatták, hogy maradjon a túlóratörvény, azonban a városvezetés a tiltás mellett foglalt állást. A Portfolio beszámolója.

 

Béremelést szeretnének – Sztrájkoltak a pedagógusok Hollandiában és Horvátországban is

Pedagógussztrájk Hollandiában, Horvátországban – béremelést, jobb munkakörülményeket szeretnének. Az alon.hu cikke itt olvasható.

 

Kedvezmények súlyos egészségromlás esetén

A súlyos egészségi problémával élő emberek részére nagy segítséget jelentenek azok a kedvezmények, amelyek kiadásaikat csökkenthetik. Az ado.hu szakmai írása.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az