Cikkajánló – 2019. november 7.

A PSZ is támogatja a kötelező nyelvvizsga eltörlését – várják a kormány döntését; Napirendre kerülnek a minimálbérek; Évente 50 ezerrel több dolgozó hiányzik a magyar gazdaságból; Betiltották a rabszolgatörvényt Budapesten; Béremelést szeretnének – Sztrájkoltak a pedagógusok Hollandiában és Horvátországban is; Kedvezmények súlyos egészségromlás esetén

 

A PSZ is támogatja a kötelező nyelvvizsga eltörlését – várják a kormány döntését

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) üdvözli, ha a kormány eltöröli a felvételi szigorítást, és kiveszi a kötelező középfokú nyelvvizsga feltételét a rendeletből – írják közleményükben, melyről az eduline.hu is hírt adott.

 

Napirendre kerülnek a minimálbérek

Az állami cégek dolgozóinak keresetrendezéséről és járulékcsökkentésről is tárgyalhatnak

Előre hozott járulékcsökkentésről, a jövő évi minimálbérek korábban rögzített mértékének felülvizsgálatáról, emellett az állami cégek alkalmazottainak keresetrendezéséről is megkezdődnek a tárgyalások a következő napokban. A kötelező legkisebb keresetek 2020-ra esedékes nyolc-nyolc százalékos emelésénél nagyobb mérték meghatározott mutatókhoz kötött. Az állami cégeknél pedig lejárt a korábbi bérmegállapodás, ezért újabb, akár többéves rendezésről állapodhatnak meg a szociális partnerek. A járulékcsökkentést pedig új képlettel számolhatják. A Magyar Nemzet cikke itt olvasható.

 

Évente 50 ezerrel több dolgozó hiányzik a magyar gazdaságból

Egyre durvább a munkaerőhiány az alacsony bérek és a kivándorlás miatt.

Már négy éve nő a munkaerőhiány, mára több mint 250 ezer álláshely áll betöltetlenül, és évente nagyjából 50 ezerrel nő ez a szám. Ráadásul a tendencia a következő néhány évben legfeljebb lassítható – derül ki a BDO Magyarország elemzéséből a HVG oldalán.

 

Betiltották a rabszolgatörvényt Budapesten

A Fővárosi Közgyűlés megszavazta, hogy ne lehessen alkalmazni a túlóratörvényt a főváros tulajdonában lévő cégeknél. Fideszes képviselők azt támogatták, hogy maradjon a túlóratörvény, azonban a városvezetés a tiltás mellett foglalt állást. A Portfolio beszámolója.

 

Béremelést szeretnének – Sztrájkoltak a pedagógusok Hollandiában és Horvátországban is

Pedagógussztrájk Hollandiában, Horvátországban – béremelést, jobb munkakörülményeket szeretnének. Az alon.hu cikke itt olvasható.

 

Kedvezmények súlyos egészségromlás esetén

A súlyos egészségi problémával élő emberek részére nagy segítséget jelentenek azok a kedvezmények, amelyek kiadásaikat csökkenthetik. Az ado.hu szakmai írása.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós