Cikkajánló – 2019. november 4.

Bajban a peremkerületek bölcsődéi; Egész Közép-Európa gyorsabban gazdagodott 2002 óta, mint Magyarország; Egyre több kis- és középvállalkozás alkalmazhatja a rabszolgatörvényt év végéig; A nyugdíjas kor előtt álló magyarok több mint 40 százaléka munkanélküli; 10-ből 9 magyar munkavállaló nem tudja: pedig ezt is elszámolhatod; Pölöskei Gáborné: Százezres is lehet a fizetésemelés

 

Bajban a peremkerületek bölcsődéi

Az országos átlagnál jobb a 3 év alatti gyermekek intézményi ellátása Budapesten, de itt is egyre kevesebb a szakember az alacsony bérek miatt. A Népszava írása.

 

Egész Közép-Európa gyorsabban gazdagodott 2002 óta, mint Magyarország

Nemzetközi viszonylatban nem jelentős az egyenlőtlenség a magyar lakosság vagyoni helyzetében. Ráadásul az elmúlt szűk másfél évtizedben a jelek szerint nem is romlott a helyzet számottevően, néhány régiós országgal ellentétben. Az viszont már nem olyan jó, hogy ezen az időtávon Kelet-Közép-Európában messze nálunk nőtt a legkisebb mértékben a lakosság vagyona. A g7.hu cikke itt olvasható.

 

Egyre több kis- és középvállalkozás alkalmazhatja a rabszolgatörvényt év végéig

Az utóbbi hetekben több jelzés is érkezett szakszervezetek felé, hogy szeptember óta egyre több cégnél érdeklődtek a munkáltatók, vállalnának-e a dolgozók 400 óra túlmunkát. Ahogy arról októberben írtunk, már körülbelül két tucat autóipari cég elkezdte rábírni dolgozóit a tavalyi rabszolgatörvénnyel bevezetett évi 400 órányi önkéntes túlórázásra, a legfrissebb visszajelzések szerint pedig sok magyar kis- és középvállalkozásról is szó van, ugyanis minél lejjebb helyezkednek el az egyes cégek az értékláncon, annál nagyobb a nyomás – tudta meg a Magyar Hang László Zoltántól, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökétől. A Mérce írása.

 

A nyugdíjas kor előtt álló magyarok több mint 40 százaléka munkanélküli

Csath Magdolna közgazdász az átképzésben bízik, de tart a robotoktól. A Népszava cikke itt olvasható.

 

10-ből 9 magyar munkavállaló nem tudja: pedig ezt is elszámolhatod

Egy friss országos felmérés szerint Magyarországon 10-ből 9 ember soha nem hallott a munkaadó által kötelezően (és ingyenesen) biztosítandó irodai szemüveg lehetőségéről, pedig minden második munkavállaló panaszkodik komoly fejfájásra és szemszárazságra a képernyő előtti munkavégzés miatt. A részletek a Pénzcentrum összeállításában olvashatók.

 

Pölöskei Gáborné: Százezres is lehet a fizetésemelés

Akár a százezer forintot is meghaladhatja a szakmai tárgyakat tanító pedagógusok keresetnövekedése a következő tanévtől. Mivel lehetőség lesz egyéni béralkura, a legjobban teljesítő oktatók béremelése jóval harminc százalék fölötti is lehet — tudta meg lapunk Pölöskei Gáborné helyettes államtitkártól, akit a héten benyújtott szakképzési törvény részleteiről kérdeztünk. Mint kiderült: változni fog a tanárok továbbképzési kötelezettsége is, a szakmát szerző fiatalok pályakezdési támogatása pedig ugyancsak több százezer forintra rúghat, miközben a diákok már a tanulmányok ideje alatt is kapják az ösztöndíjat. A Magyar Nemzet írása Pölöskei Gáborné nézőpontjából.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?