Cikkajánló – 2019. október 30.

Kikerül 30 ezer tanár a közalkalmazotti jogviszonyból; Csak nő a bérszakadék: már 45 ezerrel kevesebbet keresnek a nők a férfiaknál; 75 ezer munkavállalót engedett be a kormány, Vietnamból és Kínából érkeznek a vendégmunkások; Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az iskolába nem járó 14-18 évesek aránya; Feleannyi pénzből élhet az átlag magyar, mint az átlagos európai; Karácsony Gergely tizenöt javaslattal készül a közgyűlésre, egynek Tarlós is örülhet

 

Kikerül 30 ezer tanár a közalkalmazotti jogviszonyból

Kedden benyújtja az ITM az Országgyűlésnek az új szakképzés törvény tervezetét. Ezzel már jövőre sok iskolának megváltozik megint a neve, a szakképzésben dolgozók magasabb bért kaphatnak, ám elvesztik a közalkalmazotti jogviszonyukat. A HVG írása.

 

Csak nő a bérszakadék: már 45 ezerrel kevesebbet keresnek a nők a férfiaknál

Mindössze hét hónap leforgása alatt hétezer forinttal nőtt a nettó differencia a férfiak és a nők átlagos keresete között. Az mfor.hu írása.

 

75 ezer munkavállalót engedett be a kormány, Vietnamból és Kínából érkeznek a vendégmunkások

Az AFP tudósítása szerint a MOL egy Budapesttől nem messze lévő üzeménél valóságos konténervárost építettek fel, hogy legyen hol laknia a külföldről érkezett munkaerőnek. A továbbiak a HVG oldalán.

 

Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az iskolába nem járó 14-18 évesek aránya

2017-ben a 14-18 évesek 12,2 százaléka nem vett részt a közoktatásban, ez az arány a második legmagasabb azon országok közül, amelyek az OECD-nek és az EU-nak is tagjai – derül ki az OECD friss, Education at a Glance 2019 című kiadványából, melyet az eduline.hu ismertetett.

 

Feleannyi pénzből élhet az átlag magyar, mint az átlagos európai

Az egy év alatti 12 százalékos javulás is csak annyit ér, hogy most először elérte az egy főre jutó magyar vásárlóerő az európai mutató felét. A cikk a HVG oldalán olvasható.

 

Karácsony Gergely tizenöt javaslattal készül a közgyűlésre, egynek Tarlós is örülhet

Városliget, Római-part, antikorrupciós program, Fővárosi Érdekegyeztető Tanács, rabszolgatörvény – csak néhány téma azok közül, amikkel az új főpolgármester vethet. A Népszava cikke.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az