Cikkajánló – 2019. október 25.

Javuló körülmények közt is tovább szegényednek a magyar nyugdíjasok; Kirívó adóterhelés sújtja a magyarok bérét; Ki jogosult nyugdíj előtti álláskeresési segélyre? Munkanélküli segély a nyugdíj előtt 5 évvel; Bajban a mozgáskorlátozott magyarok – még mindig komoly problémát jelent a megélhetés; A felsőoktatásban dolgozók is csatlakoztak a horvát tanársztrájkhoz; Általános sztrájk Olaszország-szerte – Közlekedési dolgozók, pedagógusok, orvosok is csatlakoztak;

 

Javuló körülmények közt is tovább szegényednek a magyar nyugdíjasok

Közzétette az Eurostat a kontinens időseiről készített kiadványát. Az elöregedés világszintű jelenség, amely szinte minden fejlett országot érint, csak 2019 elején 101,1 millió 65 vagy annál idősebb állampolgára volt az uniós tagországoknak, ez a lakosság ötödét jelenti, és ez az arány csak nőni fog. De mi a helyzet Magyarországon, hogy élnek az idősek hazánkban? Válaszok a Privátbankár oldalán.

 

Kirívó adóterhelés sújtja a magyarok bérét

A hazai fizetésekre rakódó adók és járulékok még mindig az egyik legmagasabbak a világon. Az egy számjegyű szja-ról egyre kevesebb szó esik. A Népszava információi itt olvashatók.

 

Ki jogosult nyugdíj előtti álláskeresési segélyre? Munkanélküli segély a nyugdíj előtt 5 évvel

Az álláskereső kérelmére nyugdíj előtti álláskeresési segélyt (közismertebb néven: munkanélküli segélyt) kell a hatóságnak megállapítania, ha:… az írás a Profitline oldalán érhető el.

 

Bajban a mozgáskorlátozott magyarok – még mindig komoly problémát jelent a megélhetés

Alapvetően sem fényes a kép, hogyha a mozgáskorlátozottak körülményeit vizsgáljuk az Európai Unióban – ehhez képest itthon még rosszabb a helyzet: az Eurostat felmérése alapján szinte minden megváltozott munkaképességű magyarnak vannak megélhetési problémái. A cikk a Privátbankár oldalán olvasható.

 

A felsőoktatásban dolgozók is csatlakoztak a horvát tanársztrájkhoz

A köztisztviselők és közalkalmazottak bérnövekedésével csökkent ugyan a feszültség a kormánykoalícióban, a pedagógus szakszervezetek azonban továbbra is elégedetlenek, és nem állnak el a sztrájktól. Csütörtökön egy napra a felsőoktatásban dolgozók is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez. Az Eduline cikke.

 

Általános sztrájk Olaszország-szerte – Közlekedési dolgozók, pedagógusok, orvosok is csatlakoztak

Alitalia 240 járatot töröl. Rómában pénteken, a város történetében először, általános sztrájkot tartanak. Az Alon cikke itt olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és