Cikkajánló – 2019. október 25.

Javuló körülmények közt is tovább szegényednek a magyar nyugdíjasok; Kirívó adóterhelés sújtja a magyarok bérét; Ki jogosult nyugdíj előtti álláskeresési segélyre? Munkanélküli segély a nyugdíj előtt 5 évvel; Bajban a mozgáskorlátozott magyarok – még mindig komoly problémát jelent a megélhetés; A felsőoktatásban dolgozók is csatlakoztak a horvát tanársztrájkhoz; Általános sztrájk Olaszország-szerte – Közlekedési dolgozók, pedagógusok, orvosok is csatlakoztak;

 

Javuló körülmények közt is tovább szegényednek a magyar nyugdíjasok

Közzétette az Eurostat a kontinens időseiről készített kiadványát. Az elöregedés világszintű jelenség, amely szinte minden fejlett országot érint, csak 2019 elején 101,1 millió 65 vagy annál idősebb állampolgára volt az uniós tagországoknak, ez a lakosság ötödét jelenti, és ez az arány csak nőni fog. De mi a helyzet Magyarországon, hogy élnek az idősek hazánkban? Válaszok a Privátbankár oldalán.

 

Kirívó adóterhelés sújtja a magyarok bérét

A hazai fizetésekre rakódó adók és járulékok még mindig az egyik legmagasabbak a világon. Az egy számjegyű szja-ról egyre kevesebb szó esik. A Népszava információi itt olvashatók.

 

Ki jogosult nyugdíj előtti álláskeresési segélyre? Munkanélküli segély a nyugdíj előtt 5 évvel

Az álláskereső kérelmére nyugdíj előtti álláskeresési segélyt (közismertebb néven: munkanélküli segélyt) kell a hatóságnak megállapítania, ha:… az írás a Profitline oldalán érhető el.

 

Bajban a mozgáskorlátozott magyarok – még mindig komoly problémát jelent a megélhetés

Alapvetően sem fényes a kép, hogyha a mozgáskorlátozottak körülményeit vizsgáljuk az Európai Unióban – ehhez képest itthon még rosszabb a helyzet: az Eurostat felmérése alapján szinte minden megváltozott munkaképességű magyarnak vannak megélhetési problémái. A cikk a Privátbankár oldalán olvasható.

 

A felsőoktatásban dolgozók is csatlakoztak a horvát tanársztrájkhoz

A köztisztviselők és közalkalmazottak bérnövekedésével csökkent ugyan a feszültség a kormánykoalícióban, a pedagógus szakszervezetek azonban továbbra is elégedetlenek, és nem állnak el a sztrájktól. Csütörtökön egy napra a felsőoktatásban dolgozók is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez. Az Eduline cikke.

 

Általános sztrájk Olaszország-szerte – Közlekedési dolgozók, pedagógusok, orvosok is csatlakoztak

Alitalia 240 járatot töröl. Rómában pénteken, a város történetében először, általános sztrájkot tartanak. Az Alon cikke itt olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az