Cikkajánló – 2019. október 21.

Október végén jön az új szakképzési törvény, tanárok veszíthetik el közalkalmazotti státuszukat; Hiába a munkaerőhiány, egyre több ember dolgozik feketén; Magyarországon a népesség ötödét fenyegeti szegénység; Mennyi végkielégítést kell fizetni a munkavállalónak?;  Másfél hónapot túlórázik egy átlagrendőr, olyan nagy az emberhiány; 1,2 millió magyar ragadt a szegénységi küszöb alatt

 

Október végén jön az új szakképzési törvény, tanárok veszíthetik el közalkalmazotti státuszukat

Átalakul az intézményrendszer és a szakmastruktúra, a szakképzés irányítása is változni fog. A Népszava cikke.

Hiába a munkaerőhiány, egyre több ember dolgozik feketén

Emelkedett a feketefoglalkoztatás aránya a meghatározó gazdasági ágazatokban. Az építőiparban minden harmadik dolgozó bejelentés nélkül dolgozik. A Népszava írása itt olvasható.

Magyarországon a népesség ötödét fenyegeti szegénység

Tavalyi adatokból készített statisztikát az EU-s szegénységről az Eurostat az október 17-i szegénység napjára. Eszerint az uniós állampolgárok 21,7 százalékát fenyegeti szegénység vagy társadalmi kirekesztettség, Magyarországon ennél valamivel kedvezőbb, 19,6 százalékos az arány. A Qubit összeállítása.

Mennyi végkielégítést kell fizetni a munkavállalónak? 

Mikor és mennyi végkielégítés jár egy dolgozónak 2020-ban? Mennyi végkielégítést kell fizetnie a munkáltatónak a dolgozó elbocsátásakor? Mitől függ a végkielégítés mértéke a törvény szerint? Hogyan történik a végkielégítés adózása 2020-ban? A Profitline szakértői cikke.

Másfél hónapot túlórázik egy átlagrendőr, olyan nagy az emberhiány

Rengetegen szerelnek le mostanában, olyanok is, akik régóta a rendőrségen dolgoznak, és olyanok is, akik csak nemrégen léptek be, jelentős a munkaerőhiány, sok a túlóra – hallottuk rendőröktől. Az ORFK sem tagadta, hogy vannak gondok, és ezt jelzik a statisztikák is. A 24.hu információi.

1,2 millió magyar ragadt a szegénységi küszöb alatt

Első ránézésre sokkal fényesebbnek tűnik az Europe 2020 tervben elért haladást vázoló statisztika Magyarország szempontjából, mint amilyen valójában: a számok arra utalnak, hogy a társadalom jelentős része a jövedelmi szegénység csapdájába esett. Az mfor.hu cikke.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?