Cikkajánló – 2019. október 18.

Nem szabad azt mondani, hogy „márpedig itt kell tartani, Pistike, ha beledöglesz is”; A kormánynak esze ágában sincs valódi tárgyalást folytatni a szociális ágazat bérrendezéséről; Átírnák a Munka törvénykönyvét – íme, a javaslat; Orbán már megígérte, most megkapják a morzsákat a nyugdíjasok;  Nemcsak a munkások, a főnökök helyett is jönnek a robotok; Csökkenő bérköltség, alternatív juttatások és elégedettebb munkavállaló – nem lehetetlen

 

Nem szabad azt mondani, hogy „márpedig itt kell tartani, Pistike, ha beledöglesz is”

Drasztikusan nő azon 15 éves magyar gyerekek aránya, akik már egyszerű feladatok megoldására sem képesek: az elszomorító tünet hátterében tíz év elhibázott döntései állnak. A cikk a 24.hu-n olvasható.

 

A kormánynak esze ágában sincs valódi tárgyalást folytatni a szociális ágazat bérrendezéséről

Évek óta folynak tárgyalások a kormány és a szakszervezetek közt a szociális ágazatban dolgozók munkakörülményeinek és kereseti helyzetének javításáról, azonban a mai napig nem történt érdemi változás az ügyben. A Mérce információi.

 

Átírnák a Munka törvénykönyvét – íme, a javaslat

A Kúria joggyakorlat-elemző csoportja több ponton is tisztábbá tette a versenytilalmi megállapodásokkal és a tanulmányi szerződésekkel kapcsolatos gyakorlatot, egyúttal törvénymódosítást is kezdeményeztek – derült ki Mészárosné Szabó Zsuzsanna, a Kúria közigazgatási és munkaügyi bírója előadásából a Napi.hu által szervezett HR-vezetők Országos Konferenciája 2019 eseményen. A napi.hu beszámolója itt olvasható.

 

Orbán már megígérte, most megkapják a morzsákat a nyugdíjasok

Megjelent a kormányrendelet a nyugdíjasoknak járó idei nyugdíjprémium és egyszeri nyugdíjkiegészítés mértékéről. A Népszava cikke.

 

Nemcsak a munkások, a főnökök helyett is jönnek a robotok

Megbízhatók, betartják a határidőket és még a beosztottak érzelmeit is jobban megértik. A nyugat.hu  Oracle és a Future Workplace legújabb felmérésről itt olvasható.

 

Csökkenő bérköltség, alternatív juttatások és elégedettebb munkavállaló – nem lehetetlen

2019-től több változás is történt a béreket érintő közterhek és kedvezmények szabályozásában. Az előírások megfelelő alkalmazásával lényegesen csökkenthető a vállalatok bérköltsége, alternatív juttatások bevezetésével pedig növelhető a munkavállalók elégedettsége – hangzott el az EY adózási rendezvényén, melyről a profitline.hu is beszámolt.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az