Cikkajánló – 2019. október 17.

Megszűnik jövőre az önálló nyugdíjjárulék – mi indokolhatja ezt a kormányzati döntést?; A kormányzat is tudja, hogy baj lehet” – a nyelvvizsga-követelmény enyhítését javasolja a HÖOK; Még mindig túl bonyolult az adórendszer; Mit tehetünk, ha a főnök „fekete” munkára utasít?; A piac kikényszerítheti a legalább tízszázalékos keresetrendezést

 

Megszűnik jövőre az önálló nyugdíjjárulék – mi indokolhatja ezt a kormányzati döntést?

Jövőre megszűnik az önálló nyugdíjjárulék, a munkavállaló keresetét terhelő négyféle járulékot összevonják. Mi lehet ennek az indoka és milyen következményekkel járhat a nyugdíjakra nézve? A Civil Rádió 117 perc című magazinjában beszélt erről  Dr.Farkas András nyugdíjszakértő, ehhez kapcsolódó írása itt olvasható.

 

A kormányzat is tudja, hogy baj lehet” – a nyelvvizsga-követelmény enyhítését javasolja a HÖOK

Ha nem változtatnak a kötelező nyelvvizsga követelményén, 2020-ban jóval kevesebben kerülhetnek be egyetemre, főiskolára – a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint a felsőoktatásért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) is látja a problémát. A HÖOK azt javasolja, hogy a felsőoktatási tanulmányok első évének végéig kapjanak haladékot a diákok. Az eduline.hu információi.

 

Még mindig túl bonyolult az adórendszer

Évről évre faragnak a hazai adórendszeren, de számos területen még váratnak magukra a változtatások. A Világgazdaság cikke itt olvasható.

 

Mit tehetünk, ha a főnök „fekete” munkára utasít?

A munkavállalók általában nem maguk döntik el, hogy hol és hogyan végezzék el a munkát. De mit tehetünk akkor, ha a főnök a „szürke”, netán a „fekete” zónában jár és tőlünk is ezt várja? A Piac és Profit szakértői cikke.

 

A piac kikényszerítheti a legalább tízszázalékos keresetrendezést

Várhatóan jövőre is megadja a versenyszféra legtöbb meghatározó munkáltatója a legalább tízszázalékos béremelést, mivel a piaci körülmények, azaz a szakemberhiány miatt a munkavállalók megtartása továbbra is elsődleges a vállalkozásoknál. A szakszervezetek is a két számjegyű béremelést tekintik a tárgyalások alapjának. A cégek egyelőre a világgazdasági folyamatokra figyelnek, döntés a legtöbb szereplőnél ősz végén várható. A Magyar Nemzet írása.

 

Emeli a horvát kormány az állami tisztviselők és közalkalmazottak bérét

Három ciklusban, hat százalékkal emeli a horvát kormány jövőre az állami tisztviselők és közalkalmazottak bérét – közölte Andrej Plenkovic horvát kormányfő szerdán a parlamentben. Részletek a Profitline oldalán.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?