Cikkajánló – 2019. október 11.

A fogyatékossággal élő vagy idős rokonukat otthon ápolók érdemi segítséget várnak az államtól; Mit tehet egy pedagógus az erőszakos diákjával szemben?; Mégsem olyan gondtalan a gyermekkor? – Magyar gyerekek írtak jelentést az ENSZ-nek; Végre pontosan kiszámolták, mennyit keresnek a pályakezdő informatikusok; Már fizetésekre sem telik az ENSZ-nél, ha az USA nem rendezi egymilliárd dolláros tartozását

A fogyatékossággal élő vagy idős rokonukat otthon ápolók érdemi segítséget várnak az államtól

Tizenkétezernél is több aláírást adtak át civilek csütörtökön reggel az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI), hathatós állami segítséget kérve a fogyatékossággal élő, vagy idős rokonukat otthon gondozó családoknak, valamint azok számára, akik az önálló életvitelhez segítségre szorulnak. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Lépjünk, hogy léphessenek Egyesület 19 másik szervezet támogatásával indított petíciót a mindenki számára 24 órában elérhető, az érintettek igényeihez igazodó személyi segítő szolgáltatások létrehozásáért. A 24.hu cikke.

 

Mit tehet egy pedagógus az erőszakos diákjával szemben?

Mit tehet egy pedagógus, ha diákjai rátámadnak vagy erőszakoskodnak vele az órán? A szabályokról Dr. Selmeciné dr. Csordás Máriát, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) vezető jogtanácsosát kérdezte az Eduline.

 

Mégsem olyan gondtalan a gyermekkor? – Magyar gyerekek írtak jelentést az ENSZ-nek

Mi miatt aggódnak a gyerekek? Mit érzékelnek az ország és a világ problémáiból? Milyen tapasztalatok, élmények, vélemények határozzák majd meg felnőtt életüket? – Többek között ezekre  a kérdésekre kereste a választ a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, amikor 5300 gyereket kérdezett meg arról, milyen Magyarországon felnőni. A Mérce cikke.

 

Végre pontosan kiszámolták, mennyit keresnek a pályakezdő informatikusok
Sok mindentől függ a magyar informatikusok kezdő fizetése. Többek között attól is, hogy melyik egyetemen szereztek diplomát. A bitport.hu összeállítása.

 

Már fizetésekre sem telik az ENSZ-nél, ha az USA nem rendezi egymilliárd dolláros tartozását

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) főtitkára, Antonio Guterres keddi beszédében arra biztatta a tagállamokat, hogy minél előbb fizessék be a hozzájárulásaikat, ugyanis a szervezet olyan súlyos pénzügyi válságba került, hogy elképzelhető, az alkalmazottaknak nem tudnak fizetést adni a következő hónapban. Guterres szerint az ENSZ tíz éve, vagyis a világválság óta a legszűkösebb idejét éli. „A munkánk és a reformjaink is veszélybe kerültek” – mondta. A Qubit cikke itt olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a