Cikkajánló – 2019. október 1.

Pogácsás Tibor: A rendszerváltás egyik legfontosabb vívmánya az önkormányzati rendszer; Bérekben a sereghajtók közt van Magyarország; Törvényjavaslattal adna pénzt a helyi közösségeknek, nagyobb pénzügyi mozgásteret az önkormányzatoknak az MSZP; A magyar fiatalok már több mint fele gondolja úgy, hogy nyugdíjasként is dolgoznia kell majd; Gyermek mellől visszatérő munkavállalók; Nyilvánosan kell bocsánatot kérnie Elon Musknak munkásaitól, amiért fenyegette őket

Pogácsás Tibor: A rendszerváltás egyik legfontosabb vívmánya az önkormányzati rendszer

A rendszerváltás egyik legfontosabb és talán az egyik legsikeresebb vívmánya az önkormányzati rendszer – mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára hétfőn Budapesten. A Magyar Nemzet cikke.

 

Bérekben a sereghajtók közt van Magyarország

Messze elmaradt a magyarországi nettó bér a visegrádi országok bármelyikének nettó keresetétől, nem is beszélve az unió átlagától, aminek csak valamivel több mint harmadát kapják a magyarok. A napi.hu cikke.

 

Törvényjavaslattal adna pénzt a helyi közösségeknek, nagyobb pénzügyi mozgásteret az önkormányzatoknak az MSZP

A helyi önkormányzatok napja alkalmából az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be, hogy a helyben élők adójából nagyobb hányad maradjon az önkormányzatoknál. A cikk a Népszavában olvasható.

 

A magyar fiatalok már több mint fele gondolja úgy, hogy nyugdíjasként is dolgoznia kell majd

Egyre fiatalabban kezdik meg az idős évekre való előtakarékoskodást. Az MTI írása az mfor.hu oldalán.

 

Gyermek mellől visszatérő munkavállalók

A munkához gyermeke otthoni nevelése után visszatérő munkavállalók újbóli foglalkoztatása, a visszatérők integrálása a munkáltató számára esetenként kihívást jelenthet. A munkáltatónak ilyenkor igyekeznie kell, hogy a vonatkozó jogszabályi rendelkezések maradéktalanul érvényesüljenek és a munkavállaló mihamarabb termékeny munkát tudjon végezni. Az ado.hu szakértőjének írása.

 

Nyilvánosan kell bocsánatot kérnie Elon Musknak munkásaitól, amiért fenyegette őket

Törvénysértő volt az a mód, ahogyan Elon Musk, a ma már főleg elektromos járműveket gyártó Tesla vezérigazgatója elküldött a cégtől egy dolgozót, aki szakszervezetet akart nála szervezni. Ezt mondta ki pénteken egy kaliforniai bíróság. Elítélték a SpaceX privát űrprogramról is ismert cégvezért egy 2018-as tweetje miatt is, amelyben Tesla-részvényeik elkobzásával fenyegette meg azokat a dolgozókat, akik formálisan szerveződnének. A Mérce írása.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és