Keresés
Close this search box.

Neumann Lászlótól búcsúzik a SZEF

Sajnálattal tudatjuk azokkal, akik tisztelték és szerették, hogy élete 70. évében súlyos betegséget követően 2019. július 23-án elhunyt Neumann László szociológus, közgazdász, az MTA köztestületi tagja, a munkaügyi kapcsolatok szakértője, a szakszervezeti mozgalom elismert kutatója. Családja tájékoztatása szerint temetésére 2019. július 30-án, kedden délután 2 órakor a Farkasréti Zsidó Temetőben (Budapest, XII. kerület, Érdi út 9.) kerül sor. 

Neumann László 1949. június 27-én született, 1963-ban a Kandó Kálmán Híradás és Műszeripari Technikumban érettségizett és 1980-ban a Budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, majd a 1986-ban a Közgazdaságtudományi Egyetemen tette le a diplomáit.

Közgazdász és szociológus volt, dolgozott a Munkaügyi Kutatóintézetben, a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézetében, a Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézetében, haláláig az MTA Munkaügyi Kapcsolatok Albizottságának elnöke volt.

Szabadúszó kutatóként is tevékenykedett, valamint a Budapesti Corvinus Egyetemen is okatott. Elsősorban a munkaerőpiac működését kutatta, írt a kollektív alkufolyamatról, a kollektív szerződésekről, a munkavállalói részvételről, a munkavállalói / munkaadói érdekképviseletekről, és a szociális párbeszédről, de érdekelte a nemzetközi szakszervezeti mozgalom és annak megújítási lehetőségei is. 

Több projektben dolgozott együtt a SZEF-fel és más szakszervezetekkel, előadásokat tartott, tanulmányokat írt. Többek között a SZEF Akadémia rendezvénysorozatunk előadója is volt, ahol arról beszélt, hogy lehet e a szakszervezet újra társadalmi mozgalom

A SZEF és tagszervezetei fájó szívvel búcsúznak Neumann Lászlótól, köszönik a közös szakmai munkát és a tudást, amit megosztott velünk, s őszinte részvétüket fejezik ki a gyászoló családnak.

 

 

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik