Az ETUC elítéli az európai demokráciára vonatkozó szélsőséges támadásokat

Az Európai Szakszervezeti Szövetsége súlyos aggodalmának ad hangot arra vonatkozóan, hogy az USA-beli jobboldali erők, amelyet Trump korábbi, hitelét vesztett tanácsadója, Steve Bannon vezet, meg akarják zavarni a 2019-es európai választásokat, és az európai integráció lerombolására törekszenek.

Luca Visentini, az ETUC főtitkára elmondta: ” Szánalmasnak tartunk az európai demokrácia aláaknázására irányuló minden kísérletet, különösen az olyan kívülállóktól származókat, akik nem illetékesek az európai országok és népeik jólétének kérdésében.

“A jövő évi uniós választásokat megelőző időszakban az ETUC és tagszervezetei, akik több millió munkavállalót képviselőnek, erőfeszítéseket fognak tenni a tisztességes és toleráns Európáért folyó küzdelemben, amely előmozdítja valamennyi polgára jólétét.”

“Megdöbbentő, hogy a rasszizmust és az idegengyűlöletet egy ” érméhez hasonlítják. Legyünk világosak. Ez az úgynevezett “Mozgalom” azzal fenyeget, hogy visszahozza a fasizmus borzalmát a kontinensünkre. “Populistának” nevezik magukat, de nem az emberek érdekében járnak el. Az ETUC ellenzi az összes antidemokratikus erőt, és egy olyan erősebb és integráltabb EU-ért dolgozik, amely az emberi jogokat támogatja, mely példaként szolgál a világ többi részében is. “

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Nők és szakszervezet

Lezajlott a Szikra Mozgalom által szervezett Nők és szakszervezet című beszélgetés, amelyben két tagszervezetünk tisztségviselője is megszólalat, akik korábban részt vettem a SZEF képzési programjában is. A teljes beszélgetés visszahallgatható.

Küzdelem a szélsőjobb ellen

A március 8-10. között zajlott nemzetközi esemény fő célkitűzése és alapgondolata az volt, hogy a szélsőjobbos politika és ideológia előtérbe kerülése, valamint egyre fokozódó jelenléte kapcsán a résztvevők megosszák a

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.