Az ETUC elítéli az európai demokráciára vonatkozó szélsőséges támadásokat

Az Európai Szakszervezeti Szövetsége súlyos aggodalmának ad hangot arra vonatkozóan, hogy az USA-beli jobboldali erők, amelyet Trump korábbi, hitelét vesztett tanácsadója, Steve Bannon vezet, meg akarják zavarni a 2019-es európai választásokat, és az európai integráció lerombolására törekszenek.

Luca Visentini, az ETUC főtitkára elmondta: ” Szánalmasnak tartunk az európai demokrácia aláaknázására irányuló minden kísérletet, különösen az olyan kívülállóktól származókat, akik nem illetékesek az európai országok és népeik jólétének kérdésében.

“A jövő évi uniós választásokat megelőző időszakban az ETUC és tagszervezetei, akik több millió munkavállalót képviselőnek, erőfeszítéseket fognak tenni a tisztességes és toleráns Európáért folyó küzdelemben, amely előmozdítja valamennyi polgára jólétét.”

“Megdöbbentő, hogy a rasszizmust és az idegengyűlöletet egy ” érméhez hasonlítják. Legyünk világosak. Ez az úgynevezett “Mozgalom” azzal fenyeget, hogy visszahozza a fasizmus borzalmát a kontinensünkre. “Populistának” nevezik magukat, de nem az emberek érdekében járnak el. Az ETUC ellenzi az összes antidemokratikus erőt, és egy olyan erősebb és integráltabb EU-ért dolgozik, amely az emberi jogokat támogatja, mely példaként szolgál a világ többi részében is. “

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az