Cikkajánló 2018. július 20.

Tartalom:Több mint 50 százalékkal nőttek a nettó bérek 2012 óta,A szakszervezeti elnök megtáncoltatná a nővéreket és a szociális munkásokat,„S mint egy makacs gyerek, ragaszkodik hozzá”, Nagykörút: a buszsofőrök vesszőfutása, Elfogadták a szigorított gyülekezési törvény, Erzsébet igazán királynőien jelezte, mi a véleménye Donald Trumpról, Október közepétől szabálysértés lesz hajléktalannak lenni, a visszaesőket börtönnel fenyegetik, Innovációs együttműködésekről tárgyalt a Waberer’s az Egyesült Államokban, A büdzsé kedvező feltételeket biztosít a kkv-k fejlődéséhez, A biztonságos növekedés költségvetéséről szavaz a parlament, Elfogadták a jövő évi költségvetés – ennyi jut oktatásra és egészségügyre, Új világrendet hozhat a formálódó nagyhatalmi szövetség, A robbanás után: napokig tarthat Manhattan megtisztítása, Trump újabb dobása: így robbantja ki Montenegró a harmadik világháborút, Putyin a NATO-t fenyegeti, Inkubátorban nevelik Szivárványt, a pingvint, Egyes zöldségek és gyümölcsök védik a bőrt napozás közben, Példátlan intézkedéssel segíti az autista vásárlóit egy brit szupermarketlánc,

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

 

Több mint 50 százalékkal nőttek a nettó bérek 2012 óta

Hat év alatt 51 százalékkal emelkedtek a nettó keresetek Magyarországon, emellett a reálbérek is kimagasló ütemben, közel 32 százalékkal nőttek. A kormányzat közszférában végrehajtott béremeléseinek, továbbá a versenyszféra növekvő munkaerő-keresletének és a hatéves bérmegállapodásnak köszönhetően már 65 hónapja folyamatosan a reálbér-emelkedés hazánkban.

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/foglalkoztataspolitikaert-es-vallalati-kapcsolatokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/tobb-mint-50-szazalekkal-nottek-a-netto-berek-2012-ota

 

A szakszervezeti elnök megtáncoltatná a nővéreket és a szociális munkásokat

Hamarosan táncra perdülhetnek az ápolók és a szociális munkások is, ugyanis Cser Ágnes, az egészségügyi és szociális szférában dolgozók szakszervezeti elnöke mozgalmat indít azért, hogy jobban érezzék magukat az ágazatban dolgozók, élő zenére táncolhatnak majd. Az egyedülállók részvételének a támogatására egy nemzeti nagymama-nagypapa szolgálatot szerveznének. A kezdeményezést Hódmezővásárhelyen jelentették be.

http://hvg.hu/gazdasag/20180720_Cser_Agnes_megtancoltatna_a_novereket_es_a_szocialis_munkasokat?s=hk

 

„S mint egy makacs gyerek, ragaszkodik hozzá”

Orbán Viktor áll a cafeteria ellehetetlenítése mögött, véli Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, aki emlékeztet arra, hogy a miniszterelnök már korábban többször is próbálkozott a béren kívüli juttatások rendszerének eltörlésével, először az első kormánya idején. Interjúnk a pénteki szavazás előtt készült.

http://fuhu.hu/s-mint-egy-makacs-gyerek-ragaszkodik-hozza/

 

 

Nagykörút: a buszsofőrök vesszőfutása

A nagykörúton autózni eddig se volt leányálom, nappal hömpölygő tömegek, dugó, tétova vagy egyenesen agresszív autóstársak, ajtónyitás a jobb szélen parkolóktól, zebra, logika és körülnézés nélkül lelépő gyalogosok. Éjszaka mindez súlyosbítva részegekkel, utasra vadászó taxikkal, járdán túlcsorduló “kerthelyiségező” tömegekkel.

https://7.kerulet.ittlakunk.hu/civil/180720/nagykorut-buszsoforok-vesszofutasa


KÖZÉLET

 

Elfogadták a szigorított gyülekezési törvényt

Elfogadta az Országgyűlés pénteken az október 1-jétől hatályos új gyülekezési törvényt. Trócsányi László igazságügyi miniszter javaslatát – amely az 1989-es törvényt váltja fel – 131 igen szavazattal, 56 nem ellenében hagyták jóvá.

https://24.hu/belfold/2018/07/20/elfogadtak-a-szigoritott-gyulekezesi-torvenyt/

II. Erzsébet igazán királynőien jelezte, mi a véleménye Donald Trumpról 

Előre eláruljuk: semmi jó.

Donald Trump múlt pénteken feleségével, Melaniával volt hivatalos egy teára II. Erzsébethez a Windsor kastélyba. A találkozó szakértők szerint igazi protokoll katasztrófa volt az amerikai elnök részéről. Úgy tűnik azonban, hogy II. Erzsébetet nem kell félteni, sajátos eszközeivel egy uralkodó is tökéletesen ki tudja fejezni, ha valami nem tetszik neki, ami most történetesen Donald Trumpot jelenti – írja a hvg.hu.

https://www.startlap.hu/kiemelt-hirek/ii-erzsebet-igazan-kiralynoien-jelezte-mi-a-velemenye-donald-trumprol/

 

Október közepétől szabálysértés lesz hajléktalannak lenni, a visszaesőket börtönnel fenyegetik

Október 15-étől szabálysértést követ el az, aki életvitelszerűen tartózkodik közterületen. Az Országgyűlés pénteken 132 igen szavazattal, 54 nem ellenében igazította ilyen tartalommal az alaptörvényhez a szabálysértési törvényt.

http://168ora.hu/itthon/oktober-kozepetol-szabalysertes-lesz-hajlektalannak-lenni-a-visszaesoket-bortonnel-fenyegetik-153275

 

GAZDASÁG

 

Innovációs együttműködésekről tárgyalt a Waberer’s az Egyesült Államokban

A Waberer’s vezetői a Teslánál, az Amazonnál és a Paccarnál folytattak tárgyalásokat múlt héten.

http://realista.hu/ingatlanpiac/innovcis-egyttmkdsekrl-trgyalt-a-waberers-az-egyeslt-llamokban/134886

 

A büdzsé kedvező feltételeket biztosít a kkv-k fejlődéséhez

A 2019. évi költségvetés kedvező helyzetet teremt a kis- és középvállalkozások (kkv) fejlődéséhez, gondot az egyes területeken mutatkozó munkaerőhiány jelenthet – mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke, miután a szövetségben áttekintették a jövő évi büdzsé várható hatásait.
http://realista.hu/news/details/134882

 

A biztonságos növekedés költségvetéséről szavaz a parlament

A jövő évi költségvetés a biztonságos növekedés költségvetése, erről szavaz az Országgyűlés pénteken – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán, illetve a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

http://www.origo.hu/itthon/20180720-domotor-csaba-a-biztonsagos-novekedes-koltsegveteserol-szavaz-a-parlament.html

Elfogadták a jövő évi költségvetés – ennyi jut oktatásra és egészségügyre

Az Országgyűlés pénteken elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló törvényt, amelyet Varga Mihály pénzügyminiszter annak ismertetésekor a biztonságos növekedés büdzséjeként jellemzett.

https://24.hu/belfold/2018/07/20/elfogadtak-a-jovo-evi-koltsegvetes-ennyi-jut-oktatasra-es-egeszsegugyre/

 

 

KÜLFÖLDI KITEKINTÉS

 

Új világrendet hozhat a formálódó nagyhatalmi szövetség

Sajátos hatalmi együttműködés körvonalazódik Délkelet-Ázsiában az Egyesült Államok, Ausztrália, Japán és India között. A biztonsági kezdeményezés egyelőre nem nyert intézményesített formát, a feleket egyelőre inkább a Kína-ellenesség tartja össze. Már tíz évvel ezelőtt is szorosra próbálta fonni a viszonyát a négy ország, de akkor belpolitikai okokból meghiúsult a mélyebb integráció. Hasonló veszélyek most is vannak, és Peking sem érdekelt egy ellene formálódó biztonsági szervezetben.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180627-azsiai-nagyhatalmi-eggyuuttmukodes-kina-usa-japan-india-ausztralia.html

 

A robbanás után: napokig tarthat Manhattan megtisztítása

New York polgármestere szerint több napig fog tartani, mire helyrehozzák a károkat, amelyeket egy gőzvezeték felrobbanása okozott csütörtökön. A helyiek azbesztszennyezéstől félnek – írja a Fox News.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180720-napokig-tarthat-manhattan-megtisztitasa-a-gazrobbanas-utan.html

Trump újabb dobása: így robbantja ki Montenegró a harmadik világháborút

Donald Trump szerint a NATO-hoz tavaly csatlakozott Montenegróban olyan agresszív emberek élnek, akik miatt könnyen kirobbanhat a harmadik világháború. Az amerikai elnök Montenegróval kapcsolatos egyéni gondolatmenetével – nem először – kétségbe vonta a NATO legfontosabb alapelvének érvényességét, amely szerint az egy tagállam elleni támadás a szervezet egésze elleni agressziót jelent.

http://hvg.hu/vilag/20180719_Igy_robbantja_ki_Montenegro_a_harmadik_vilaghaborut?s=hk

Putyin a NATO-t fenyegeti

Vlagyimir Putyin figyelmeztette a NATO-t, hogy ne fonja szorosabbra kapcsolatait Grúziával és Ukrajnával. Az orosz elnök szerint ez a politika felelőtlen lenne, s káros következményekkel járna az észak-atlanti szövetségre nézve. Közben megvannak az első reakciók arra, hogy Trump amerikai elnök meghívta Washingtonba Putyint.

http://hvg.hu/vilag/20180720_Putyin_a_NATOt_fenyegeti

 

EGYÉB

 

Inkubátorban nevelik Szivárványt, a pingvint

Koraszülött pingvinfiókát nevelnek inkubátorban a londoni állatkert gondozói. A kicsi szülei ugyanis véletlenül összetörték a tojást még azelőtt, hogy a fióka kikelt volna.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180720-koraszulott-pingvinfiokat-nevelnek-londonban.html

 

Egyes zöldségek és gyümölcsök védik a bőrt napozás közben

Bálint Márta, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának tanszékvezetője azt mondta, a színes zöldségek és gyümölcsök segítik megvédeni a bőrt a napozás káros hatásaitól.

http://www.origo.hu/tudomany/20180719-egyes-zoldsegek-es-gyumolcsok-segitik-megvedeni-a-bort-napozas-kozben.html

 

Példátlan intézkedéssel segíti az autista vásárlóit egy brit szupermarketlánc

Autista vásárlói érdekében heti egy „csendes órát” vezetett be a brit Morrisons szupermarketlánc – számolt be róla a BBC hírportálja.

https://24.hu/kulfold/2018/07/20/peldatlan-intezkedessel-segiti-az-autista-vasarloit-egy-brit-szupermarketlanc

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje