Cikkajánló 2018. július 17.

Tartalom: Több tízezer forintot veszítenek a pedagógusok a bértábla alapjának bebetonozása miatt, Így változik a választási törvény, Népszavazást kezdeményeztek, hogy ne legyen annyi tanórája a diákoknak, Nőhetnek a törlesztőrészletek, megindult a kamatemelés, Dinnyeárháború: egymás alá kínálnak már a nagy áruházláncok, Orrbavágás Trumpnak: létrejön a világ legnagyobb szabadkereskedelmi övezete, Csak köhög és köhög a forint, alig változott valamit, Izraelbe utazik Orbán Viktor, Míg itthon jól megemelték, Mexikóban éppen csökkentették fizetésüket a politikusok, Feltett egy egyszerű földrajzi kérdést az amerikaiaknak, sokkoló,  válaszokat kapott, Fojtogató lőporfüst töltötte be az Ipatyev-ház pincéjét

Több tízezer forintot veszítenek a pedagógusok a bértábla alapjának bebetonozása miatt

2019-ben is az 101 500 forintos vetítési alap határozza majd meg a pedagógusok bérét, hiába kéri évek óta a szakszervezetek, hogy vagy emeljenek a vetítési alap összegén, vagy térjenek vissza a pedagógus-életpályamodell bevezetésekor kidolgozott számítási módhoz, és a mindenkori minimálbér legyen a tanárok, tanítók, óvodapedagógusok, gyógypedagógusok fizetésnek alapja. Kiszámoltuk, mennyit veszítenek a pedagógusok a vetítési alap bebetonozása miatt.

http://eduline.hu/kozoktatas/2018/7/13/vetitesi_alap_mennyit_veszitenek_a_pedagogu_0W4QOP

Így változik a választási törvény

Elfogadta az Országgyűlés a választásokkal kapcsolatos jogszabályok módosítását. Mindennek alapján mostantól, ha egy párt nem éri el az 1 százalékos küszöböt, akkor az adott szervezet összes jelöltje felel az állami kampánytámogatás visszafizetéséért. Arról is döntöttek a képviselők, hogy a helyi választási iroda vezetője fegyelmit kaphat, ha urnazárás után fél órával a szavazókörökben nem fejezték be a voksolást.

http://www.origo.hu/itthon/20180717-orszaggyulesi-torvenymodositas-valasztasi-szabalyok-koltsegvetes.html

Népszavazást kezdeményeztek, hogy ne legyen annyi tanórája a diákoknak

Kassai Dániel felfüggesztett LMP-s politikus, XVIII. kerületi önkormányzati képviselő azt szeretné elérni, hogy csökkenjen a diákok és a tanárok leterheltsége is. Hadházy Ákos a gátlástalan kormánypropaganda tiltásáért kezdeményezett referendumot.

http://hvg.hu/itthon/20180717_Nepszavazast_kezdemenyeztek_hogy_ne_legyen_annyi_tanoraja_a_diakoknak

Nőhetnek a törlesztőrészletek, megindult a kamatemelés

Rég nem látott emelkedésbe kezdtek a lakáshitel kamatok, aminek kellemetlen következménye, hogy több százezer adós fizethet többet.

http://nepszava.hu/3001649_nohetnek-a-torlesztoreszletek-megindult-a-kamatemeles

Dinnyeárháború: egymás alá kínálnak már a nagy áruházláncok          

Bűvös vagy bűnös a 89 forintos július közepi dinnyeár? A július eleji szolid lökdösődést követően a második héten már 100 forint alatt kínálták a görögdinnyét a legnagyobb áruházak. Mintha nem fogyna olyan fergetegesen. Nemcsak a munkáskéz, hanem a kánikula is hiányzik.

http://www.origo.hu/gazdasag/20180717-dinnyeszezon-kerdojelekkel.html

Orrbavágás Trumpnak: létrejön a világ legnagyobb szabadkereskedelmi övezete

Több mint 600 millió ember, a világ GDP-jének egyharmada – erről szól az a szabadkereskedelmi egyezmény, melyet az Európai Unió vezetői Tokióban aláírtak Japán miniszterelnökével, Abe Sinzóval.

http://hvg.hu/gazdasag/20180717_Orrbavagas_Trumpnak_letrejon_a_vilag_legnagyobb_szabadkereskedelmi_ovezete

Csak köhög és köhög a forint, alig változott valamit

Továbbra sem túl rózsás a helyzet.

Alig változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon kedd reggel: az euróval és a svájci frankkal szemben hajszálnyit gyengült, míg a dollárral és a japán jennel szemben kissé erősödött.

http://hvg.hu/gazdasag/20180717_Csak_kohog_es_kohog_a_forint_alig_valtozott_valamit

Izraelbe utazik Orbán Viktor

Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel és Reuven Rivlinnel, Izrael Állam elnökével is tárgyal Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerdán délután utazik Izraelbe – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a látogatás programtervezetét.

http://www.origo.hu/itthon/20180717-orban-viktor-izraeli-utazas.html

Míg itthon jól megemelték, Mexikóban éppen csökkentették fizetésüket a politikusok

Ráadásul a korrupciót is szigorúbban fogja büntetni az új elnök. Ha ezt itthon meglátják…

http://hvg.hu/itthon/20180717_Mig_itthon_jol_megemeltek_Mexikoban_eppen_lecsokkentettek_fizetesuket_a_politikusok

Feltett egy egyszerű földrajzi kérdést az amerikaiaknak, sokkoló válaszokat kapott

A Los Angeles-i járókelőknek fogalmuk sincs, hol van Európa vagy Afrika. De még az Egyesült Államokat sem tudták megtalálni a térképen.

http://hvg.hu/kultura/20180717_Feltett_egy_egyszeru_foldrajzi_kerdest_az_amerikaiaknak_sokkolo_valaszokat_kapott?s=hk

Fojtogató lőporfüst töltötte be az Ipatyev-ház pincéjét

Kereken száz éve, az 1918. július 17-re virradó hajnalon véres bűntény helyszíne volt a jekatyerinburgi Ipatyev-villa pincéje. A Moszkvából érkezett parancs nyomán felcsattanó lövésekkel nemcsak a Romanov-dinasztia utolsó uralkodóját, II. Miklóst és családtagjait gyilkolták meg,

http://www.origo.hu/tudomany/20180716-100-eve-gyilkoltak-meg-a-romanovdinasztia-utolso-tagjat-ii-miklos-cart-es-csaladja.html

 

 

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az