Cikkajánló 2018. július 11.

 Tartalom: Mintegy 100 ezer embert rúgnának ki a közszférából, Közigazgatási létszámstop: újrakezdett számháború, Még nincs lefutva a cafeteria, Még nem dőlt el, mi lesz a kafetéria jövője, Járulékmentesen lehet majd foglalkoztatni a nyugdíjas szövetkezetek tagjait?, Fidesz: Az ellenzék a pedagógus-béremelést sem támogatta, Egyetemi kampusz éléről érkezik a Nemzeti Innovációs Hivatal új vezetője, 75 ezer forint is lehetne a KATA, de jövőre még nem lesz annyi, Jövő pénteken elfogadhatják a jövő évi költségvetést, 154 milliárd forinttal száll be az EU a 3-as metró felújításába, Megint gyengült a forint, Pozitív értékelésekkel zárult a spanyol kormányfő és a katalán elnök találkozója, Beolvasott Donald Trumpnak az EU vezetője, Kérjük, vigyázzanak, Európa kapui zárulnak!, Moszkvának nem tetszik, hogy a NATO az orosz határ felé erősít, Leleplezte magát az állami vállalat: csak a „házi civileknek” jár az ingyen közpénz, Puskás Öcsiről nyílt kiállítás, 30 éve imádjuk a Csengetett, Mylord? sztárjait

Mintegy 100 ezer embert rúgnának ki a közszférából

A szakszervezet tiltakozik, Varga Mihály nem zárkózik el a leépítéstől.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szerint a foglalkoztatottak számához képest a közszolgálatban dolgozók aránya nem magas, a tényleges közszolgálati feladatot ellátó közalkalmazottak és köztisztviselők száma egyes területeken kifejezetten alacsony.

http://propeller.hu/itthon/3363556-mintegy-100-ezer-embert-rugnanak-ki-kozszferabol

 

Közigazgatási létszámstop: újrakezdett számháború

A közszféra legnagyobb szakszervezeti tömörülése visszautasítja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) felvetését, hogy a versenyszféra egyre súlyosbodó munkaerőhiányát a köz szolgálatában álló százezer dolgozó elbocsájtásával lehetne csökkenteni. Erről az RTL Klub hétfő esti híradójában beszélt a munkaadói szervezet alelnöke, Rolek Ferenc.

http://www.nepszava.hu/3001126_kozigazgatasi-letszamstop-ujrakezdett-szamhaboru

A keddi RTL Klub híradó:

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/neprajzosbol-penztaros-lehet

 

Még nincs lefutva a cafeteria

Vizsgálja a kormány a munkaadói és a munkavállalói szervezetek cafeteriával kapcsolatos javaslatainak költségvonzatát – tájékoztatta lapunkat a Versenyszféra Konzultációs Fórumának keddi egyeztetését követően Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

https://nepszava.hu/3001120_meg-nincs-lefutva-a-cafeteria

 

Még nem dőlt el, mi lesz a kafetéria jövője

Háttérszámításokat végez a kormány a béren kívüli juttatások munkaadók és a munkavállalói érdekképviseletek által javasolt megtartásáról – derült ki a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF)

https://magyaridok.hu/gazdasag/meg-nem-dolt-el-mi-lesz-a-kafeteria-jovoje-3282200/

 

Járulékmentesen lehet majd foglalkoztatni a nyugdíjas szövetkezetek tagjait?

Törvénymódosítást tervez a kormány a nyugdíjas szövetkezetekkel kapcsolatban.

Szabó Balázs, a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet operatív vezetője elmondta az ATV Start műsorában……

http://www.atv.hu/belfold/20180710-jarulekmentesen-lehet-majd-foglalkoztatni-a-nyugdijas-szovetkezetek-tagjait

 

Fidesz: Az ellenzék a pedagógus-béremelést sem támogatta

Jobbikos politikus szavaira reagált a kormánypárt

A Fidesz szerint az ellenzék teljesen hiteltelen, amikor a pedagógusokról beszél, hiszen ők még a pedagógus-béremelést sem támogatták.

http://magyarhirlap.hu/cikk/122989/Fidesz_Az_ellenzek_a_pedagogusberemelest_sem_tamogatta

 

Egyetemi kampusz éléről érkezik a Nemzeti Innovációs Hivatal új vezetője

Birkner Zoltán kerülhet a Nemzeti Innovációs Hivatal élérére – értesült a Magyar Hírlap.

http://magyarhirlap.hu/cikk/123012/Egyetemi_kampusz_elerol_erkezik_a_Nemzeti_Innovacios_Hivatal_uj_vezetoje

 

75 ezer forint is lehetne a KATA, de jövőre még nem lesz annyi

Parragh Lászlóval beszélgettünk adózásról, cafeteriáról.

Jövőre még nem változik a kisadózó vállalkozások tételes adója, ahhoz még korán van – mondta portálunknak Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nemrég a Független Hírügynökségnek beszélt arról, hogy szükség lesz a KATA szerint adózók nyugdíjának kiszámításakor figyelembe vett összeg emelésére, ezzel együtt pedig a tételes adó növelésére.

https://mfor.hu/cikkek/makro/75-ezer-forint-is-lehetne-a-kata-de-jovore-meg-nem-lesz.html

 

Jövő pénteken elfogadhatják a jövő évi költségvetést

Jövő pénteken az Országgyűlés elfogadhatja a jövő évi költségvetést, amely biztonságot és kiszámíthatóságot jelent majd a gazdasági szereplők számára is – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1-en.

https://24.hu/belfold/2018/07/11/jovo-penteken-elfogadhatjak-a-jovo-evi-koltsegvetest/

 

154 milliárd forinttal száll be az EU a 3-as metró felújításába

Az unió külön örül annak, hogy ebből még akadálymentesítik is a megállókat a vonalon.

Az Európai Unió a kohéziós alapból 473,4 millió eurót (csaknem 154 milliárd forint) fordít a magyar főváros 3-as metróvonalának teljes felújítására – közölte az Európai Bizottság kedden.

https://mfor.hu/cikkek/makro/154-milliard-forinttal-szall-be-az-eu-a-3-as-metro-felujitasaba.html

 

Megint gyengült a forint

Az árfolyam 324 fölé emelkedett. 324,25 forint körül jegyezték szerda délelőtt az eurót, szemben a kedd este 7 órai 323,67 forinttal.

https://nepszava.hu/3001174_megint-gyengult-a-forint

 

Pozitív értékelésekkel zárult a spanyol kormányfő és a katalán elnök találkozója

Katalónia függetlenségének kérdésében álláspontjaik továbbra is eltérőek

Mindkét részről pozitív értékeléssel zárult Pedro Sánchez spanyol kormányfő és Quim Torra katalán elnök első megbeszélése Madridban hétfőn, annak ellenére, hogy Katalónia függetlenségének kérdésében álláspontjaik továbbra is eltérőek.

http://magyarhirlap.hu/cikk/122891/Pozitiv_ertekelesekkel_zarult_a_spanyol_kormanyfo_es_a_katalan_elnok_talalkozoja

 

Beolvasott Donald Trumpnak az EU vezetője

Jó lenne, ha megbecsülné az amerikai elnök a valódi szövetségeseit, mert nincsenek túl sokan, üzente Donald Tusk az USA elnökének a másnapi találkozójuk előtt.

https://index.hu/kulfold/eurologus/2018/07/10/beolvasott_donald_trumpnak_az_eu_vezetoje/

 

Kérjük, vigyázzanak, Európa kapui zárulnak!

A Willkommenskultur már a múlté, és már a kvótarendszerről sem szívesen beszélnek az EU vezetői. Menekültügyben a szigor képviselői lettek a hangadók: Matteo Salvini már egy menedékkérőt sem akar Olaszországban látni, Sebastian Kurz pedig megoldást is javasol: Európán kívüli táborokat.

https://nepszava.hu/3001183_kerjuk-vigyazzanak-europa-kapui-zarulnak

 

Moszkvának nem tetszik, hogy a NATO az orosz határ felé erősít

Moszkva bírálta kedden a NATO jelenlétének keleti irányú növelését a védelmi szövetség szerdán kezdődő, kétnapos brüsszeli csúcstalálkozója előtt. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő sajtótájékoztatóján nem kívánta kommentálni a NATO-tagállamok közötti nézeteltéréseket, írta az MTI.

https://index.hu/kulfold/2018/07/10/moszkvanak_nem_tetszik_hogy_a_nato_az_orosz_hatar_fele_erosit/

 

Leleplezte magát az állami vállalat: csak a „házi civileknek” jár az ingyen közpénz

Az Orbán Viktor melletti kiállásként Békemenetet szervező civil alapítvány mintájára próbált pénzügyi támogatást kérni az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-től Transparency International (TI) Magyarország, azonban a korrupcióellenes szervezet megkeresését még csak válaszra sem méltatta az állami vállalat – értesült a 24.hu.

https://24.hu/belfold/2018/07/11/leleplezte-magat-az-allami-vallalat-csak-a-hazi-civileknek-jar-az-ingyen-kozpenz/

 

Puskás Öcsiről nyílt kiállítás

Puskás Öcsi és az Aranycsapat címmel nyílt emlékkiállítás Budapesten. A tárlaton kortárs magyar művészeknek a futball-legendáról készített alkotásait tekinthetjük meg. A festmények megvásárolhatók, egyik-másik akár kétmillió forintot is kóstálhat.

https://www.lokal.hu/2018-07-puskas-ocsirol-nyilt-kiallitas/

 

30 éve imádjuk a Csengetett, Mylord? sztárjait

Lelkes magyar rajongók szerveznek Csengetett, Mylord?-találkozót szeptemberben. Alig várjuk, hogy láthassuk az idén harmincéves, kultikus sorozat szereplőit Budapesten, de vajon mi történt velük a sorozat után? Megmutatjuk!

https://www.lokal.hu/2018-07-30-eve-imadjuk-a-csengetett-mylord-sztarjait/

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.