Cikkajánló 2018. július 09.

Tartalom: Még a tavalyi szabadságukat sem kapták meg a vasutasok,  Cafeteria-vita: itt a szakszervezetek ajánlat, Újabb béremelési hullám jöhet itthon az áruházláncoknál, Béresíthetik a cégek a juttatásokat, Kétezernél is több tanár hiányzik a tanévkezdés előtt, MTA-elnök: „A tudós szabadsága nem olyan, mint mondjuk, egy playboy szabadsága”, Itt az új ötszázas, kihalnak a bankautomaták, Soha nem volt még ilyen átfogó adócsökkentés hazánkban, Lassabban fogyunk, jobban élünk, de boldogtalanok vagyunk, Csaknem húszezer közalkalmazottat bocsátottak el Törökországban, Lemondott a brit Brexit-ügyi miniszter, Róma feléleszti a Kadhafival kötött szerződést, Megvan Magyarország legszebb nője, Látványos felvételen a Puskás-stadion építése – videó

 

Még a tavalyi szabadságukat sem kapták meg a vasutasok

A Vasutasok Szakszervezetének elnöke arról beszélt, hogy akkora az emberhiány, hogy a 2017. évi szabadságokat még nem tudták kiadni a dolgozóknak.

https://www.hrportal.hu/hr/meg-a-tavalyi-szabadsagukat-sem-kaptak-meg-a-vasutasok-20180709.html

Cafeteria-vita: itt a szakszervezetek ajánlata

A szakszervezetek egy 2022-ig szóló kiegészítő megállapodást kötnének a kormánnyal, megtartanák a cafeteria egy részét, például az egészségpénztárokba és a nyugdíjalapokba történő befizetések adómentességét, ugyanakkor 2022-ig nem lehetne új cafeteriaelemeket adómentessé tenni.

https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/cafeteria-vita-itt-a-szakszervezetek-ajanlata/

 

Újabb béremelési hullám jöhet itthon az áruházláncoknál

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnökére hivatkozva írja a hétfői Világgazdaság, hogy ősszel jöhetnek a bértárgyalások a Tescoval. A Metrónál a júniusban bemutatott bérrendezési tervet visszadobta a szakszervezet. A túl alacsony bérekkel a felmérések szerint szinte már a cégek járnak rosszul, mert könnyen veszítenek embereket, akik a konkurenciához mennek, ha keveset keresnek.

http://hvg.hu/gazdasag/20180709_vilaggazdasag_ujabb_beremelesi_hullam_johet_itthon_az_aruhazlancoknal?s=hk

 

Béresíthetik a cégek a juttatásokat

Az állami szférában senki sem jár rosszabbul a kafetéria-rendszer átalakításával.

A közszférában és az állami vállalatoknál szinte biztosan nem okoz jövedelemcsökkenést a kafetéria rendszer átalakítása, mivel az állam akár SZÉP-kártyán, akár béresítve továbbra is garantálja a korábbi nettó jövedelmet – értesült lapunk.

https://magyaridok.hu/gazdasag/beresithetik-a-cegek-a-juttatasokat-3271514/

 

Kétezernél is több tanár hiányzik a tanévkezdés előtt

Tombol a vakáció, ami a diákoknak öröm, de az iskolákban gőzerővel keresik a tanárokat. Csak Budapesten ötszáznál is több pedagógust várnak, több helyen bármilyen szakos tanárral beérnék.

http://hvg.hu/itthon/20180709_Ketezernel_is_tobb_tanar_hianyzik_a_tanevkezdes_elott?s=hk

 

MTA-elnök: „A tudós szabadsága nem olyan, mint mondjuk, egy playboy szabadsága”

Lovász László azt írta, az alapkutatásnak szabadnak kell lennie a politikai nyomástól és – amennyire lehet – a gazdasági nyomástól is.

http://hvg.hu/itthon/20180709_MTAelnok_A_tudos_szabadsaga_nem_olyan_mint_mondjuk_egy_playboy_szabadsaga

 

Itt az új ötszázas, kihalnak a bankautomaták

Egyre kevesebb magyar akar külfödlön dolgozni, derült ki a héten, mint ahogy az is, hogy jövőre is hatalmas adókedvezményeket kapnak a magyar családok. Létrejött Európa második legnagyobb acélgyártója és megint Magyarországot választotta egy cég az autógyártáshoz. A hét gazdasági összefoglalója.

http://www.origo.hu/gazdasag/20180706-heti-gazdasagi-osszefoglalo-2018-julius-28.html

 

Soha nem volt még ilyen átfogó adócsökkentés hazánkban

Ezermilliárdok maradhatnak a lakosságnál és a magyarországi vállalkozásoknál

Óriási változáson ment keresztül 2010 óta a hazai adórendszer – erre mutatott rá lapunknak a pénzügyminiszter helyettese. Tállai András a munkabér után fizetendő közterhekről elmondta: a személyi jövedelemadó szabályainak megváltoztatásával 2011 óta több mint 4500 milliárd forint maradhatott a lakosságnál és a családoknál.

https://magyaridok.hu/gazdasag/soha-nem-volt-meg-ilyen-atfogo-adocsokkentes-hazankban-3273089/

 

Lassabban fogyunk, jobban élünk, de boldogtalanok vagyunk

A KSH legfrissebb kiadványa 24. alkalommal foglalja össze az előző év gazdasági és társadalmi folyamatait a számok tükrében. Nagy vonalakban javul az életünk, egész addig, amíg el nem jutunk a részl http://nepszava.hu/3000775_lassabban-fogyunk-jobban-elunk-de-boldogtalanok-vagyunketes adatsorokig és az emberig.

http://www.nepszava.hu/3000775_lassabban-fogyunk-jobban-elunk-de-boldogtalanok-vagyunk

 

Csaknem húszezer közalkalmazottat bocsátottak el Törökországban

Több mint 18 500 török állami alkalmazott – köztük 9 ezer rendőr és 6 ezer katona – veszítette el állását egy vasárnap nyilvánosságra hozott kormányrendelet miatt.

https://www.hrportal.hu/c/csaknem-huszezer-kozalkalmazottat-bocsatottak-el-torokorszagban-20180708.html

 

Lemondott a brit Brexit-ügyi miniszter

Benyújtotta lemondását hétfő hajnalban David Davis, aki eddig a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító brit minisztériumot vezette. Lépését azzal indokolta, hogy véleménye szerint a kormány Brexit-politikájának iránya és taktikája miatt mind kevésbé valószínű a brit EU-tagságról két éve tartott – a kilépést pártolók szűk, 51,9 százalékos arányú győzelmével végződött – népszavazás döntésének maradéktalan végrehajtása.

http://www.origo.hu/gazdasag/20180709-tavozott-a-brit-brexitugyi-miniszter.html

 

Róma feléleszti a Kadhafival kötött szerződést

Olaszország a fegyverembargó feloldásával is hozzájárulna Líbia megerősítéséhez

Olaszország és Líbia feléleszti 2008-ban kötött barátsági szerződését – erről állapodott meg a hétvégén az észak-afrikai ország fővárosába, Tripoliba látogató Enzo Moavero Milanesi olasz külügyminiszter az őt fogadó kollégájával, Mohamed Taha Szialával.

https://magyaridok.hu/kulfold/roma-feleleszti-a-kadhafival-kotott-szerzodest-3274172/

 

Megvan Magyarország legszebb nője

A Magyarország Szépe július nyolcadikai döntőjére tizenhat lány maradt versenyben, közülük került ki az idei Miss World Hungary, Szarvas Andrea, ő képviselheti majd hazánkat a Miss World világversenyen decemberben Kínában. Itt megnézheti a galériánkat is a fináléról!

http://www.origo.hu/teve/20180708-megvan-magyarorszag-legszebb-noje-itt-az-idei-miss-world-hungary.html

 

Látványos felvételen a Puskás-stadion építése – videó

Gőzerővel épül az új Puskás Ferenc Stadion, amit a tervek szerint a 2019-es év végén át is adnak. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja látványos videón szemlélteti mindössze másfél percben a több hónapja folyó munkát, így bárki megnézheti, hogyan áll jelenleg az új nemzeti aréna építése. Az új aréna nagyjából 67 ezer fő befogadására lesz majd képes.

http://www.origo.hu/itthon/20180708-gozerovel-epul-az-uj-puskas-ferenc-stadion.html

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?