Cikkajánló 2018. július 06.

Tartalom:Cafeteria átalakítása: sztrájk is jöhet, A szakszervezetek a cafeteria elemek megtartását kérik, Egyre nagyobb bajt jelent a munkaerőhiány, Új szintre léphet a német-magyar együttműködés, Az Aczél, Egy korszak vége: eltűnhetnek az import tejek a hazai boltok polcairól, Lebomló műanyagtermékeket kezdenek gyártani Tolna megyében, Meghosszabbították az Oroszország elleni uniós szankciókat, A migráció volt a fő téma Berlinben – napinfo, Juncker: Szeptemberben jön a nagy uniós terv a határellenőrzésre, Whiskyillat terjeng a városban – összedőlt egy lepárló raktára Kentuckyban, Mindenütt lángoló harckocsik borították a látóhatárt

Cafeteria átalakítása: sztrájk is jöhet

Demonstrációra vagy akár munkabeszüntetésre készülnek a szakszervezeti szövetségek, amennyiben a jelenleg tervezett formájában alakítja át a cafeteria-rendszert a kormány a jövő évi költségvetésben. Ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, az érdekképviseletek még a büdzsé július 20-ára tervezett elfogadása előtt megtarthatják akciójukat – mondta az InfoRádiónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke, Székely Tamás.

https://ado.hu/rovatok/munkaugyek/cafeteria-atalakitasa-sztrajk-is-johet

 

A szakszervezetek a cafeteria elemek megtartását kérik

A szakszervezetek arra kérik a kormányt, hogy a családokat támogató, a munkaerőhiány csökkentését és az öngondoskodást elősegítő cafeteria elemeket őrizze meg, fenntartásukról pedig kössön a szociális partnerekkel 2022-ig szóló kiegészítő megállapodást – írja az MTI.

https://www.hrportal.hu/hr/a-szakszervezetek-a-cafeteria-elemek-megtartasat-kerik-20180705.html

Egyre nagyobb bajt jelent a munkaerőhiány

A hivatalos adatok alapján 80 ezer dolgozó hiányzik a hazai munkaerőpiacról, ami azt jelenti, hogy a betöltetlen álláshelyek száma 30 százalékkal emelkedett egy év alatt. A Portfolio friss kalkulációja és munkaerő-piaci körképe alapján a valós szám azonban a 300 ezerhez lehet közel.

https://infostart.hu/gazdasag/2018/07/06/egyre-nagyobb-bajt-jelent-a-munkaerohiany

Új szintre léphet a német-magyar együttműködés

Mind a gazdasági és innovációs területek, mind a hadosztály-parancsnokság, mind az európai védelmi képességek fejlesztése olyan közös téma, amelyben a kormány tervei szerint új szintre léphet a német-magyar együttműködés – így értékelte Kovács Zoltán kormányszóvivő Orbán Viktor és Angela Merkel találkozóját.

http://www.origo.hu/itthon/20180705-kovacs-zoltan-uj-szintre-lephet-a-nemet-magyar-egyuttmukodes.html

Az Aczél

Bandi volt az, akit minden rendszerben, minden rezsimváltáskor, minden műsorstruktúra-főszerkesztő-alszerkesztő-párttitkár- és portásváltáskor kirúgtak, megaláztak, akinek alkalmasint bocsánatkérését sem fogadták el, ha éppen tévedett és beismerte.

https://www.facebook.com/notes/jozsef-orosz/az-acz%C3%A9l/2019298761414557/

Egy korszak vége: eltűnhetnek az import tejek a hazai boltok polcairól

A várakozások szerint az ESL és az UHT tej áfájának csökkentésével gyakorlatilag eltűnhetnek az import UHT tejek a hazai boltok polcairól, így ezzel megszűnhet az áfacsalás egyik melegágya – hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett tejágazati egyeztetésen.

http://www.origo.hu/gazdasag/20180706-egy-korszak-vege-eltunhetnek-import-tejek-boltok-polcai.html?utm_source=hirkereso

Lebomló műanyagtermékeket kezdenek gyártani Tolna megyében

A Pet-Maison, a Tolna megyei Faddon komposztálható műanyagtermékeket gyártó üzemet épít 226 millió forintos ráfordítással. A kisvállalkozás a beruházást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 50 százalékos támogatásával valósítja meg.

http://www.origo.hu/gazdasag/20180705-tolna-megyeben-lebomlo-muanyagot-gyart-a-petmaison.html

Meghosszabbították az Oroszország elleni uniós szankciókat

A büntetőintézkedések hatályát 2019. január 31-ig tolták ki.

Újabb hat hónappal meghosszabbította az Európai Unió az Oroszország ellen Ukrajna destabilizálása miatt elrendelt gazdasági szankcióit – jelentette be az MTI összefoglalója szerint a tagállami kormányokat tömörítő miniszteri tanács sajtószolgálata.

http://nepszava.hu/3000632_meghosszabbitottak-az-oroszorszag-elleni-unios-szankciokat

A migráció volt a fő téma Berlinben – napinfo

A migráció volt a fő téma a magyar kormányfő és a német kancellár berlini megbeszélésén. Angela Merkel úgy fogalmazott: a schengen-i határok védelmének ügyében eltérő a két ország elképzelése, de a közös európai határvédelem ügyében jó az együttműködés.

https://infostart.hu/napinfo/2018/07/05/a-migracio-volt-a-fo-tema-berlinben-napinfo

Juncker: Szeptemberben jön a nagy uniós terv a határellenőrzésre

Az Európai Bizottság szeptemberben bemutatja a külső határellenőrzés fokozását célzó, mások mellett Ausztria javaslata alapján készült tervezetét – közölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken Bécsben, Sebastian Kurz osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján.

https://24.hu/kulfold/2018/07/06/juncker-szeptemberben-jon-a-nagy-unios-terv-a-hatarellenorzesre/

Whiskyillat terjeng a városban – összedőlt egy lepárló raktára Kentuckyban

Összedőlt egy bourbonlepárló raktára Kentuckyban. A rengeteg összetört hordó miatt whiskyillat terjeng a városban – a bourbonkedvelők tragédiájáról a WTHR számolt be.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180706-whisky-illat-terjeng-a-varosban.html

Mindenütt lángoló harckocsik borították a látóhatárt

1943. július 5-én hajnalban a kurszki kiszögellés körzetében összevont német hadseregcsoportok északról és délről egyszerre indítottak támadást a mélyen a vonalaikba ékelődő fenyegető szovjet katlan felszámolására. A hadtörténelembe kurszki ütközetként bevonult csata a második világháború legnagyobb páncélos ütközetsorozata volt, egyben az utolsó kétségbeesett kísérlet arra, hogy a németek ismét átvegyék a hadászati kezdeményezést a sztálingrádi vereség után súlyosan megroppant keleti fronton.

http://www.origo.hu/tudomany/20180705-75-eve-vette-kezdetet-a-2-vilaghaboru-legnagyobb-pancelos-utkozete-a-kurszki-csata.html

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?