Cikkajánló 2018. július 03.

Tartalom: Négyezer kulturális ember kerül az utcára, KKDSZ: Bűn, amit a kormány tesz a kulturális közmunkásokkal, Új elnök a VOSZ élén, Cafeteria 2019: sokan nagyon rosszul járnak, Cser Ágnes: folyamatosak a béremelések az egészségügyben, A Deák téren felszállt a metróra 3 mexikói srác, és olyan koncertet levágtak, amitől élmény lett BKV-z, Az ügyfelekkel fizettetik ki az évszázad üzletét, KSH: 1,1 százalék a kormányzati szektor első,  negyed éves hiánya, Felmérték, mit gondolnak a magyarok, mennyi pénzből lehet megélni, és ehhez képest hogyan érzik magukat, A titkosszolgálatok segítségével alapított kormánypárti szakszervezetet, Német megállapodás vezéráldozatokkal, Az iráni ellenzéket Párizs mellett akarták felrobbantani, Bombát találtak a Dunában, lezárják fél Budapestet, Ezért nem találják az Erzsébet hídi bombát, Három óránál többet késik a géped Ferihegyen? Akár 200 ezer forintos kártérítést is kaphatsz, Fogalmuk sincs, kié, de ilyen nagy szarkofágot még nem találtak Alexandriában

Négyezer kulturális ember kerül az utcára

Négyezer kulturális közfoglalkoztatottat tesz az utcára a Belügyminisztérium július elsejével – értesült a Magyar Hang. Csóti Csaba, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének (KKDSZ) elnöke szerint a leépítés azzal a kormányzati tervvel kapcsolatos,amelynek következtében elbocsátják az összes kulturális közfoglalkoztatott 30 százalékát. Úgy vélte, az állás nélkül maradók száma elérheti akár a 6-8000 főt is.
http://nepszava.hu/1163433_negyezer-kulturalis-ember-kerul-az-utcara

KKDSZ: Bűn, amit a kormány tesz a kulturális közmunkásokkal

Létre sem kellett volna hozni a kulturális közfoglalkoztatást, de még rosszabb, ahogy azt a Belügyminisztérium most megszünteti – mondta a Klubrádióban a közművelődési szakszervezet elnöke.
http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=215366

Új elnök a VOSZ élén

Új elnöke van a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ), az érdekképviselet küldöttgyűlése hétfőn Tolnay Tibort, a szervezet társelnökét választotta elnöknek. Megbízatása a 2021. évi tisztújító küldöttgyűlésig tart.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/uj_elnok_a_vosz_elen.665416.html

Cafeteria 2019: sokan nagyon rosszul járnak

A dolgozók többsége szerint rosszabb lesz, kedvezőtlenebb lesz az új cafeteria-rendszer 2019-től – derül ki a Policy Agenda friss közvélemény-kutatásából, amelyet a Magyar Szakszervezeti Szövetség megbízásából készítettek.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/cafeteria_2019_sokan_nagyon_rosszul_jarnak.665459.html

Cser Ágnes: folyamatosak a béremelések az egészségügyben

Folyamatosak a béremelések az egészségügyben, ezért nem igaz, hogy nem lesz szakember; a kiszámítható emelkedés miatt nem fogják elhagyni az országot az ágazatban dolgozók. Ezt Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke mondta az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
http://www.origo.hu/itthon/20180703-cser-agnes-folyamatosak-a-beremelesek-az-egeszsegugyben.html

 

A Deák téren felszállt a metróra 3 mexikói srác, és olyan koncertet levágtak, amitől élmény lett BKV-z

Annyit nem értünk csak, hogy miért nem kezdtek el táncolni az utasok? Csaba szuper videót készített a kettes metrón: három fiatal felszállt a Deák téren, és olyan örömzenét levágtak, hogy azzal bearanyozták az emberek napját.

Los kettesmetros :o), imádjuk!

https://lajk.startlap.hu/2018/07/03/deak-teren-felszallt-metrora-3-mexikoi-srac-es-olyan-koncertet-levagtak-amitol-elmeny-lett-bkv-zni/

 

Az ügyfelekkel fizettetik ki az évszázad üzletét

Korábban megírtuk, hogy az AT&T 85 milliárd dollárért felvásárolja a Time Warner-t. A történelem egyik legnagyobb médiaüzletének viszont az ügyfelek lehetnek a legnagyobb vesztesei, hiszen az AT&T közölte, hogy az összeolvadás költségeinek egy részét rajtuk akarják behajtani.
http://www.origo.hu/gazdasag/20180702-az-att-1-milliard-dollarral-terheli-az-elofizetoket.html

KSH: 1,1 százalék a kormányzati szektor első negyed éves hiánya

Az idei első negyed évben 115,5 milliárd forint, vagyis 1,1 százalék volt a kormányzati szektor GDP-arányos hiánya – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
http://www.origo.hu/gazdasag/20180702-ksh-kormanyzati-szektor-hianya.html

Felmérték, mit gondolnak a magyarok, mennyi pénzből lehet megélni, és ehhez képest hogyan érzik magukat

A magyar társadalom és gazdaság működését elemző Összkép magazin a háztartások helyzetét vizsgálja egy cikksorozatban a Központi Statisztikai Hivatallal együttműködve. Most a gyerekes családok helyzetét, a háztartások fogyasztását és életkörülményeit, és az ahhoz viszonyuló várakozásaikat elemezték a KSH friss adatai alapján. (A KSH évi kb. 10 ezer háztartást megkérdezve méri a háztartások 1 főre eső jövedelmét.)

https://444.hu/2018/07/02/felmertek-mit-gondolnak-a-magyarok-mennyi-penzbol-lehet-megelni-es-ehhez-kepest-hogyan-erzik-magukat

A titkosszolgálatok segítségével alapított kormánypárti szakszervezetet

Letartóztatási parancsot adott ki hétfőn a dél-koreai ügyészség egy korábbi munkaügyi miniszter ellen, akit azzal vádolnak, hogy szerepe volt egy kormánypárti szakszervezet létrehozását célzó, titkosszolgálati közreműködéssel végrehajtott műveletnek, írja az MTI.
https://index.hu/kulfold/2018/07/02/del-korea_szakszervezet_miniszter_letartoztatas/

Német megállapodás vezéráldozatokkal

Megmenekült a német kormány, Angela Merkel kancellár és Horst Seehofer, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, bajor belügyminiszter hétfő este egyezségre jutottak.
http://nepszava.hu/3000282_nemet-megallapodas-vezeraldozatokkal

Az iráni ellenzéket Párizs mellett akarták felrobbantani

Merényletre készült a szintén iráni házaspár – autóba rejtett pokolgéppel terveztek lecsapni a Népi Mudzsahedek gyűlésére.
http://nepszava.hu/3000208_az-irani-ellenzeket-parizs-mellett-akartak-felrobbantani

 

Bombát találtak a Dunában, lezárják fél Budapestet

Robbanótestet vagy valami ahhoz hasonlót találtak az Erzsébet híd budai hídfője mellett. Ha tényleg bombáról van szó, keddi elszállításáig szó szerint megbénul a város folyóparti övezete.

http://nepszava.hu/3000264_bombat-talaltak-a-dunaban-lezarjak-fel-budapestet

Ezért nem találják az Erzsébet hídi bombát

A tűzszerész búvárok gyakorlatilag vakon tapogatják a Duna medrét, erős a sodrás és árad a folyó. Szó szerint akkor lesz meg, ha valaki megfogja.
https://24.hu/kozelet/2018/07/03/ezert-nem-talaljak-az-erzsebet-hidi-bombat/

Három óránál többet késik a géped Ferihegyen? Akár 200 ezer forintos kártérítést is kaphatsz

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság megerősítette a Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatóságának eddigi gyakorlatát és kimondta: ez a hatóság jogosult arra, hogy járattörléssel, visszautasított beszállással vagy késéssel kapcsolatos kérelem esetében meghatározza a kártalanítás jogalapját és megállapítsa annak mértékét. A precedens értékűnek számító bírósági ítélet oda vezethet, hogy akár 600 eurós kártérítésre is kötelezhetők a légitársaságok hosszabb késés esetén – hívja fel a figyelmet közleményében Budapest Főváros Kormányhivatala.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/harom-oranal-tobbet-kesik-a-geped-ferihegyen-akar-200-ezer-forintos-karteritest-is-kaphatsz.290686.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

 

Fogalmuk sincs, kié, de ilyen nagy szarkofágot még nem találtak Alexandriában

Kleopátra felmenői közt kell keresgélni.

Egy Ptolemaiosz-dinasztia korából származó síremléket tártak fel egyiptomi régészek Alexandriában.

http://hvg.hu/kultura/20180703_Fogalmuk_sincs_kie_de_ilyen_nagy_szarkofagot_meg_nem_talaltak_Alexandriaban

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az