Cikkajánló 2017. november 13.

EU: szociális pillér; nálunk: nem! Nyugdíjblöff. Korkedvezményes férfinyugdíj? Megemelné a szociális munkások bérét az LMP. Miről álmodik a magyar?

Mi is az a Szociális Pillér és miért fontos a szakszervezeteknek?

http://szef.hu/hirek/Szocialis_piller_konferencia_201711223

SZEF – konferencia nov. 23-án.


Szociális pillér. Ujhelyi: most elválik, ki áll az emberek oldalán!

http://nepszava.hu/cikk/1145387-ujhelyi-most-elvalik-ki-all-az-emberek-oldalan

Történelmi jelentőségű eseményre kerül sor a következő napokban: az európai közösség vezetőinek göteborgi csúcstalálkozóján várhatóan elfogadják a „szociális pillérnek” nevezett dokumentumot, amely kulcsfontosságú alapot biztosít majd egy igazságosabb, szociálisan érzékenyebb Európához. Legalábbis azon tagállamok esetében, amelyek aláírják és csatlakoznak a célkitűzésekhez. Orbán Viktor szerint ugyanis a szociális biztonság megteremtése is csak holmi „brüsszeli trükk”, amely az általa pajzsként feltartott „nemzeti szuverenitás” csorbítását célozza. Ez persze egy újabb orbitális baromság – írja Ujhelyi István szocialista EP-képviselő szokásos vasárnapi nyílt levelében.


Megemelné a szociális munkások bérét az LMP

https://mno.hu/belfold/megemelne-a-szocialis-munkasok-beret-az-lmp-2427091

Az LMP ötpontos javaslatcsomaggal kívánja elérni a szociális pálya megbecsültségének növekedését. Az MTI tudósítása szerint Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője a szociális munka napja alkalmából tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: 93 ezer ember dolgozik ezen a területen, ők naponta több mint 800 ezer emberről gondoskodnak. Azonban ezt a pályát rendkívüli mértékben lebecsülték az elmúlt 27 évben, a munkakörülmények és a fizetések tekintetében is „cserben hagyták a szociális dolgozókat” – vélekedett. A politikus közölte: a kialakult helyzetet pártja ötpontos javaslatcsomaggal orvosolná. E szerint meg kell emelni a dolgozók bérét, 30-40 százalékos azonnali béremelésre, később pedig 5-10 százalékos emelésre lenne szükség évente, továbbá be kell vezetni az életpályamodellt. További pontként említette, hogy elfogadhatatlan, hogy sokan szociális végzettséggel közmunkásként dolgoznak, megbecsült közalkalmazottként kell őket foglalkoztatni.


Az Orbán-kormány kivégezte a szociális hálót Magyarországon – Szél Bernadett

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=211869

Az Orbán-kormány, a magyar emberek érdekeit figyelmen kívül hagyva, “tulajdonképpen kivégezte” a szociális hálót Magyarországon – hangsúlyozta az LMP társelnöke Brüsszelben. Hozzátette: a Fidesz-kormány, amely “családok széles tömegeit megadóztatta”, amely “családok széles rétegeit lehetetlenítette el”, ezután nem kérheti számon a magyar állampolgárokon, hogy miért nem vállalnak több gyereket. Nemes Gábor brüsszeli tudósítása.
Az európai család, szociális és oktatási politikáról, valamint a környezetvédelemről tárgyalt Brüsszelben bizottsági partnereivel Szél Bernadett. Az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki találkozott Navracsics Tibor oktatási biztossal is.


LMP: cserben hagyták a szociális dolgozókat

http://nepszava.hu/cikk/1145395-lmp-cserben-hagytak-a-szocialis-dolgozokat

Az LMP ötpontos javaslatcsomaggal kívánja elérni a szociális pálya megbecsültségének növekedését.


Korlátozza a posta a csomagfeladást

http://nepszava.hu/cikk/1145295-korlatozza-a-posta-a-csomagfeladast

Csomagfeladási limitet vezet be a Magyar Posta november 15-től visszavonásig. A belföldi csomag, futár és expressz piacon a maga 35 százalékos részesedésével piacvezető cég honlapján szereplő tájékoztatás szerint az intézkedés kizárólag a nem szerződéses ügyfeleket érinti, akik naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhatnak fel.

xxx.

A kivándorlás mentheti meg a cégeket a karácsonyi összeomlástól

http://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/a_kivandorlas_mentheti_meg_a_cegeket_a_karacsonyi_osszeomlastol.650959.html

Az ünnepek közeledtével folyamatosan nő a terhelés a szállítmányozási és a kiskereskedelmi cégeken. Magyarországban a munkaerőhiány miatt aggódhatnak a vállalkozások, Romániában egy kicsit még meg is nyugodhatnak… Magyarország szerencsétlenebb helyzetben van, mint Románia, ahol szezonálisan épp a kivándorlás mentheti meg a cégeket a karácsonyi összeomlástól. Más természetű volt a folyamat a szomszédos országban, mint hazánkban, ahonnan az elvándoroltak legnagyobb része el is költözött, letelepedett és nem tér haza… „Szerencsénk van, mert az idénymunkások ilyenkor térnek haza. Romániában februártól szeptemberig tart az időszak, amikor a nyugati országokban dolgozik a munkaerő. Hagyományosan ilyenkor visszatérnek, őket pedig be lehet állítani dolgozni – mondta el a Napi.hu-nak az eMag online kereskedőcéggel egyesült Fashion Days ügyvezetője, Robert Breza. Az ENSZ statisztikái szerint mintegy 3,4 millió román él másik országban, a becslések szerint közülük 33 százalék idénymunkás, vagyis a mezőgazdasági holtidőben hazatér…


Kevés a szakember, drágább lesz idén a gumicsere

http://www.atv.hu/belfold/20171113-kevesebb-a-szakember-dragabb-lesz-a-gumicsere

A szakemberhiány elérte a gumiabroncs-szerelőket is, akiket béremeléssel próbálnak megtartani a vállalkozások, emiatt drágulnak a szolgáltatások, és sorban állásra is fel kell készülniük azoknak, akik a következő hetekben akarnak abroncsot cseréltetni – írta a Világgazdaság hétfőn.


Nézze meg, mi a közös a Legóban és az oktatásban

http://www.atv.hu/belfold/20171112-nezze-meg-mi-a-kozos-a-legoban-es-az-oktatasban

Egyetemi képzés – építőkockával? Nem is olyan lehetetlen! Az egri után a nyíregyházi egyetemen is elkezdődhet egy olyan képzés pedagógusoknak, amelyben a Lego segítségével próbálnak meg ismereteket átadni. A módszer iránt a közép- és általános iskolai tanárokon túl egyre több óvodapedagógus is érdeklődik.


Hospice-ellátás: felháborító a segítségkérés?

https://mno.hu/belfold/hospice-ellatas-felhaborito-a-segitsegkeres-2427193

A szakma nagy része fel van háborodva azon, hogy valaki volt annyira erős, hogy külön kért és kapott pluszfinanszírozást a hospice-ellátásra, miközben Magyarországon 600-nál több ágyon folyik ilyen típusú ellátás, és mindenki ugyanazt a tevékenységet végezve, ugyanazt az ellátást nyújtva, ugyanannyi finanszírozást kap – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán. Az egészségügyi államtitkárt a közelmúlt botrányai után egy konferencián faggattuk a hospice-ról, azaz a gyógyíthatatlan betegek életvégi ellátásáról és annak finanszírozásáról.


A Teva nem szállít többé a patikákba, és kilencven embert elküld

https://mno.hu/gazdasag/a-teva-nem-szallit-tobbe-a-patikakba-es-90-embert-elkuld-2426895

Átalakítja magyarországi gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenységét a Teva Gyógyszergyár Zrt., és termékeit a jövőben csak a kórházaknak szállítja ki közvetlenül – közölte a vállalat az MTI-vel. A közleményben hangsúlyozta, hogy a Teva a meglévő tenderkötelezettségeinek a továbbiakban is maradéktalanul eleget tesz a kórházak közvetlen ellátása mellett. December 15-től azonban a gyógyszertárakat más külső nagykereskedelmi partnerein keresztül látja el termékeivel. A tervezett átalakítás létszámcsökkentéssel is jár, várhatóan 90 munkahelyet érint elsősorban a vállalat gödöllői üzemegységében. A gödöllői raktár azonban továbbra is megmarad.


Javítanának az egészségkárosító munkahelyek feltételein

http://www.atv.hu/videok/video-20171110-javitananak-az-egeszsegkarosito-munkahelyek-feltetelein

Az ATV Start vendége Mészáros Melinda elnök, Liga Szakszervezetek.


Bérfeszültség az egészségügyben

http://www.atv.hu/videok/video-20171109-berfeszultseg-az-egeszsegugyben

Az ATV Start vendége Éger István elnök, Magyar Orvosi Kamara.


A beteg családtagjukat ápolók nagy részén nem segít az új kormányzati javaslat – Együtt

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=211890

A súlyos beteg családtagjukat tartósan ápolók nagy részén nem segít az új kormányzati javaslat, ami nyugdíjat kiegészítő juttatásban kívánja részesíteni azokat, akik több mint 20 évig hivatásszerűen ápolták súlyosan beteg gyermeküket – erről az Együtt elnökségi tagja beszélt a Klubrádiónak.


A közmunkás nem egy ürge a mezőről, nem lehet csak úgy áttelepíteni

https://mno.hu/belfold/a-kozmunkas-nem-egy-urge-a-mezorol-nem-lehet-csak-ugy-attelepiteni-2426550

Diszkriminatív rendeletet semmisített meg az Alkotmánybíróság, de ezzel még korántsem javul a közfoglalkoztatottak helyzete. Kiüresedő falvakról és bizonytalanságról beszélt Csath Magdolna közgazdász, a Fekete-Győr András által felvázolt átköltöztetős „megoldással” pedig senki sem tudott igazán azonosulni.


Újra terítéken a korkedvezményes férfinyugdíj

http://www.atv.hu/videok/video-20171109-ujra-teriteken-a-korkedvezmenyes-ferfinyugdij

Az ATV Start vendége Bodnár József tisztviselő, Vasutasok Szakszervezete.


Nyugdíjkorrekció: többeknél kisebb lett az emelés

https://mno.hu/belfold/nyugdijkorrekcio-tobbeknel-kisebb-lett-az-emeles-2426934

Alighogy elkezdték tegnap a prémiummal és kiegészítő emeléssel növelt novemberi nyugdíjak kifizetését, több nyugdíjas is jelezte lapunknak, hogy nem azt az összeget kapta, ami járt volna neki. Akiknek bankszámlára érkezik az ellátás, azok tegnap megkapták az emelt összeget, a többieknek a postások november 15-től viszik ki a nyugdíjakat. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Novák Katalin tegnapi tájékoztatóján arról beszélt, hogy a kifizetés 2,75 millió embert érint. Egy átlagnyugdíjas nagyjából 25 ezer forint pluszpénzt kap. A nyugdíjprémium legfeljebb 12 ezer forint, ezt az összeget mindenki megkapja, akinek legalább 80 ezer forint az ellátása.


Elégedetlenek a nyugdíjasok – Kevesebbet kaptak az ígértnél

http://nepszava.hu/cikk/1145402-elegedetlenek-a-nyugdijasok—kevesebbet-kaptak-az-igertnel

A kormány ígéreteinél kevesebb kiegészítést és prémiumot kaptak a 123 ezer forintos átlagnál kevesebb pénzből élő idősek és járadékosok. A panaszáradat megindult, a tájékoztatást a Fidesz-KDNP a hivatalokra bízza, nekik a választáshoz elég néhány szlogen.


Nyugdíjblöff

http://nepszava.hu/cikk/1145420-nyugdijbloff

(Gulyás Erika) Szépen felépített kommunikációs csomag ez. A 2,7 millió érintett közül utánaszámol vagy hatszázezer, hogy miért kapott kevesebbet a megígért 24 ezer forintnál, minden harmadik nyomoz, panaszol, levelez – már csak kétszázezer elégedetlen, egy hivatalnok lehiggasztja a felét és ott vagyunk, hogy örülni kell, hisz kapnak valamit a nyugdíjasok.


Párbeszéd: Azonnali lépéseket a munkahelyi zaklatások ellen!

http://www.atv.hu/videok/video-20171107-parbeszed-azonnali-lepeseket-a-munkahelyi-zaklatasok-ellen

Az ATV Start vendége Szabó Tímea társelnök, Párbeszéd.


Utazási költségtérítés: amikor a távmunkás is kiküldetésben van

http://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Utazasi_koltsegterites_amikor_a_tavmunkas_i_R28X04#rss

Távmunkás az őt foglalkoztató cég székhelyétől eltérő városban dolgozik. Havonta egy-két alkalommal ellátogat a cég székhelyére (értekezletekre). Ez kiküldetésnek minősül? Megtéríthető a munkavállalónak a saját gépjárműhasználat, illetve az autópálya-matrica költsége? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.


Hiába van több pénz, kevesen tesznek félre

https://mno.hu/gazdasag/hiaba-van-tobb-penz-kevesen-tesznek-felre-2426991

Jól mutatja a magyar társadalom pillanatnyi ellentmondásos állapotát, hogy a bérek idei jelentős növekedése ellenére csökken azok száma, akik félre tudnak tenni bevételeikből. Ezt a meglepő eredményt hozta az OTP legfrissebb kutatása, amiből kiderül: a válaszadók csaknem fele egyetlen fillért sem tud félretenni, negyedük pedig nem is akar. A 18 és 70 év közötti banki ügyfelek csak 42 százalékának volt idén megtakarítása, szemben a tavaly mért 47 százalékkal.


Jövő szombaton hirdeti meg a polgári engedetlenségi mozgalmát Gulyás Márton

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=211864

(11.09.) Jövő szombatra jelentett be választási nagygyűlést a Közös Ország Mozgalom. Gulyás Márton azt ígérte, hogy a rendezvényen ott lesznek az ellenzéki pártok,. A DK, az Együtt, az LMP, a Liberálisok, az MSZP és a Párbeszéd elnökei is részt vesznek a gyűlésen, Bokros Lajos pedig „igazolt hiányzó” lesz. Itt fogja ismertetni a polgári engedetlenség forgatókönyvét Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom vezetője. A Momentum aznap saját rendezvényt tart majd, de még tárgyalnak arról, hogy egy kompromisszumos megoldással ők is képviseltessék magukat a rendezvényen – mondta a Klubrádiónak Gulyás Márton. Szerinte a november 18-i nagygyűlés célja, hogy bemutassa a kormányváltás utáni, igazságosabb Magyarországhoz vezető szakpolitikai programokat és hogy meggyőzze az ellenzéki pártokat az együttműködés fontosságáról.
(Klubrádió)


 

Ez a kormány nem családbarát – MSZP

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=211922

Az MSZP szerint hiába alakult meg a családügyi kabinet, ez a kormány nem családbarát, mert nem érdekli, hogy megszülessenek azok a gyermekek, akik a lombikprogrammal világra jöhetnének.


DK: itthon emberek éheznek, Orbán Viktorék szociális juttatásokat adnak a határon túlra

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=211915

A DK szerint miközben itthon emberek éheznek, addig Orbán Viktorék szociális juttatásokat adnak a határon túlra – így reagált a párt Semjén zsolt tegnapi bejelentésére, miszerint a jövő évtől kezdve a 42 ezer forinttal járó babakötvényt és a 62 ezer forinttal járó anyasági támogatást megkapják a határon túli magyarok is.


Ellenzéki összefogást akarnak a Jobbik szavazói?

http://www.atv.hu/videok/video-20171109-ellenzeki-osszefogast-akarnak-a-jobbik-szavazoi

Az ATV Start vendége Z. Kárpát Dániel alelnök, Jobbik.


A Jobbikkal is összefognának a baloldaliak?

http://www.atv.hu/videok/video-20171109-kinek-fontos-az-ellenzeki-osszefogas

Az ATV Start vendége Horn Gábor elnök, Republikon Alapítvány.


Török Gábor: Hosszú lesz Orbán Viktor árnyéka

https://mno.hu/belfold/torok-gabor-hosszu-lesz-orban-viktor-arnyeka-2426093

Már A lakott sziget című, most megjelenő könyve elején azt írja, hogy sem konszenzus, sem igazság nincs a politikában, ilyet ne is akarjunk keresni. Nem fél tőle, hogy elveszi az olvasók kedvét a továbbolvasástól?


Orbán Viktor: Csak idő kérdése, és az egész nyugati világban győzni fogunk

https://mno.hu/belfold/elkezdodott-a-fidesz-kongresszusa-2427064

Huszonhetedik tisztújító kongresszusát tartotta a Fidesz a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol ismét pártelnökké és miniszterelnök-jelöltté választották Orbán Viktort.


Egy független korrupcióellenes ügyészséget hozna létre két ellenzéki párt

https://mno.hu/belfold/egy-fuggetlen-korrupcioellenes-ugyeszseget-hozna-letre-ket-ellenzeki-part-2427081

A százat is meghaladja a kormánypártokhoz köthető korrupciós ügyek száma, amelyekben a Polt Péter vezette legfőbb ügyészség nem folytatott valódi nyomozást – mondták ellenzéki politikusok a Hír TV Célpont című műsorának… „Létre lehet hozni más, egyéb olyan intézményeket, függetlenül a legfőbb ügyésztől, amelyek eljárhatnak ilyen ügyekben, és azzal máris nem Polt Péter alá tartoznak a feladatok” – mondta Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki egyébként feljelentést is tett több kétes ötödik kerületi ingatlanügy miatt, de mint mondta, az önkormányzat embereit és az értékbecslőt sem hallgatták ki, nem kerestek tanúkat, hanem csupán a papírok alapján – amelyekből egyébként független jogászok szerint megállapítható, hogy bűncselekmények történtek –, hoztak egy határozatot, hogy elutasítják a feljelentést… A Jobbikban is úgy gondolják, hogy az ügyészi rendszer módosítása és egy párhuzamos korrupciós ügyészség létrehozása segítene a helyzeten. „Vannak arra lehetőségek, hogy csak egy példát mondjak, hogy fölállítsunk egy olyan ügyészséget, amely mondjuk a korrupciós eseményeket vizsgálja függetlenül az ügyészségtől, ehhez csak törvényi felhatalmazás kell” – tette hozzá Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője.


Tállai elintézte az olcsóbb benzint Mezőkövesden

http://nepszava.hu/cikk/1145440-tallai-elintezte-az-olcsobb-benzint-mezokovesden

Már az is figyelemre méltó, ha egy kormánypárti politikus megpróbálja befolyásolni a piaci árakat a választókerületében, ám ennél is meglepőbb az, ha sikerrel jár – márpedig a jelek szerint éppen ez történt Mezőkövesden.


Polt Péternek küldött selyemzsinórt Simicska lapjában a Jobbik elnöke

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=211910#c

A Jobbik elnöke szerint Polt Péter nem tölti ki 2019-ig szóló mandátumát, és magától lemond. Vona Gábor a Magyar Nemzetnek adott interjúban így reagált arra a felvetésre, hogy a Legfőbb Ügyésznek kötött mandátuma van, és nem kerül addig más a helyére, amíg kétharmados többséggel nem sikerül valakit erre a posztra megválasztani. Az ellenzéki politikus konkrétumok említése nélkül annyit mondott, hogy el tud képzelni olyan szituációt, amikor Polt Péter inkább átadja a helyét másvalakinek. Magyarázat helyet még annyit mondott, hogy van egy ilyen megérzése. Vona Gábor szerint a magyarországi korrupció mögött Orbán Viktor áll és az elszámoltatás a hatóságok dolga lenne, de ennek a legfőbb akadálya Polt Péter- olvasható a miniszterelnökkel az emlékezetes G napon szakító, és azóta a Jobbikot támogató Simicska Lajos lapjában. (Magyar Nemzet)


Már a Fitchnél is küszöbön a magyar felminősítés

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=211909#c

Küszöbön a régóta várt felminősítés. A Fitch Ratings pozitívra javította a magyar államadós-osztályzat kilátását. A magyar szuverén besorolás kilátása így már két hitelminősítőnél is a felminősítés lehetőségére utaló kategóriába került. Augusztusban a Standard & Poor’s is pozitív kilátást adott Magyarországnak. A harmadik nagy nemzetközi hitelminősítő, a Moody’s Investors Service továbbra is stabil kilátást tart érvényben a magyar államadósság-kötelezettségek osztályzatára. (MTI)


Kétmillió helyett kétmilliárdot ad a kormány e-sportra

https://mno.hu/belfold/ketmillio-helyett-ketmilliardot-ad-a-kormany-e-sportra-2427033

A korábban a Magyar Közlönyben olvasottakkal szemben nem kétmillió, hanem kétmilliárd forintot ajánl fel a kormány egy V4-es e-sport-bajnokság és -konferencia megrendezésére – közölte a 444. A november 10-ei határozat még arról tudósított, hogy kétmilliós összegben kötnek támogatási szerződést az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesülettel.


Kétszáz milliót adna Amerika független magyar sajtóra

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=211893

Mintegy 200 milliós támogatást adna az amerikai külügyminisztérium a független vidéki magyar sajtónak. A fővároson kívüli nyilvánosság erősítenék a napokban kiadott felhívás értelmében. Az amerikai külügyben működő demokrácia és emberi jogok hivatala a kiírás szerint javítani szeretné a magyar állampolgárok hozzáférését objektív információkhoz hazai és nemzetközi témákban. A cél a Budapesten kívül működő “tényalapú” lapok / rádiók / weboldalak közönségének növelése, és a pénzügyi fenntarthatóságuk javítása. A pályázatok beadásának határideje 2018. január 19, A támogatás csak a jövő évi választások után májusban indul majd- idézi a kiírást a 444.hu


Önkéntes fiatalokra hívták a rendőröket Perbálon, menekültnek hitték őket

http://www.atv.hu/belfold/20171112-onkentes-fiatalokra-hivtak-a-rendoroket-perbalon-menekulteknek-hittek-oket

Három Sri Lanka-ira hívott rendőrt valaki a Pest megyei Perbálon, mert menekülteknek nézte a faluban önkéntes munkát végző fiatalokat. A településen 25 éve működő lakóotthonban gyakran segítik a fogyatékkal élőket önkéntes külföldi diákok, de az egyesület vezetője szerint eddig soha, semmilyen probléma nem volt.


Tizenkilencezer bevándorló kapott letelepedési engedélyt?

http://www.atv.hu/videok/video-20171110-tizenkilencezer-bevandorlo-kapott-letelepedesi-engedelyt

Az ATV Start vendége Demeter Márta országgyűlési képviselő, LMP.


Egész olcsón ünnepelték eddig a reformációt

http://nepszava.hu/cikk/1145398-egesz-olcson-unnepeltek-eddig-a-reformaciot

Ahhoz képest, hogy a kormány milyen bőkezűen szórja az adófizetők pénzét a miniszterelnök kedvteléseire, nem is olyan sok a reformáció jubileumára adott két és fél milliárd forintos állami támogatás. A valóságban azért ennél több közpénz ment el.


Újrateremtik a magyar ipart – “Csigagyár” épül

http://nepszava.hu/cikk/1145298-ujrateremtik-a-magyar-ipart—csigagyar-epul

Száz százalékban exportra fog termelni az a 6,5 milliárd forintból felépülő, élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem, amelynek alapkövét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán tették le pénteken.


Jól fogynak a honi pincészetek termékei

http://www.agrotrend.hu/piac/agrarpiac/jol-fogynak-a-honi-pinceszetek-termekei

A fehér és a vörös is jobban fogyott az idén, mint egy esztendővel korábban. A minőségi termékeket választják a legtöbben. A külpiacokon a lédig borok dominálnak. Nem kell attól tartaniuk a hazai borászoknak, hogy a pincékben maradnak a kiváló minőségű borok. Az első tíz hónap értékesítési adatai azt mutatják, hogy a korábbinál is több bort fogyasztanak a magyarok – írja a Magyar Idők.


Miről álmodnak a magyarok?

http://www.atv.hu/videok/video-20171107-mirol-almodnak-a-magyarok

Az ATV Start vendége Boros Tamás stratégiai igazgató, Policy Solutions


MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje