Cikkajánló 2017. október 18.

A végzettség nélküli iskolaelhagyás visszaszorítása. Az EMIH megvette a Zsigmond Király Egyetemet. Idén is kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok

Ellepték a kistanárok a gyakorlókat – Nem akarnak többen pedagóguspályára lépni, a képzési rendszerek csúsztak egybe

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/elleptek_a_kistanarok_a_gyakorlokat_-_nem_akarnak_tobben_pedagoguspalyara_lepni_a_kepzesi_rendszerek_csusztak_egybe/2535916/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso

Szeged – Összecsúszott a két típusú tanárképzés gyakorlati része, így rengeteg a kistanár a szegedi gyakorlóiskolákban. A hallgatókat csak nehezen tudják beosztani a kötelező órákra, a helyzet pedig a következő években valószínűleg nem is változik.


Uniós milliárdok morzsolódnak a diákokkal együtt

http://nepszava.hu/cikk/1143331-unios-milliardok-morzsolodnak-a-diakokkal-egyutt

Hatalmas összeget, összesen 27 milliárd forintot fordít a kormány a végzettség nélküli iskolaelhagyás visszaszorítására – tudtuk meg az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi). A pénzt különböző projektekben hasznosítják, amelyek a végzettség nélküli iskolaelhagyás elleni középtávú stratégia keretében valósulnak meg. A költségek szinte egésze uniós forrás, a stratégiához kapcsolódó EFOP projekteket 2015-ben, 2016-ban és idén írták ki, az Emmi tájékoztatása szerint mindegyik megvalósítása folyamatban van.


Az EMIH megvette a Zsigmond Király Egyetemet

https://www.vg.hu/kozelet/az-emih-megvette-zsigmond-kiraly-egyetemet-651629/

A hitközség tulajdonszerzésével tovább erősödhet az egyetemen folyó üzletember-képzés és társadalomtudományi oktatás színvonala – írja az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség közleményében.


Lebuktatta a kormányt a CEU rektora

http://nepszava.hu/cikk/1143363-lebuktatta-a-kormanyt-a-ceu-rektora

A megfelelési határidő meghosszabbítása az Egyetemet és a magyar tudományos közösséget feleslegesen teszi ki még egy év jogbizonytalanságnak – reagált a Közép-európai Egyetem (CEU) az Országgyűlés keddi döntésére, amellyel egy évvel, 2019 januárjáig meghosszabbították a felsőoktatási törvény áprilisban elfogadott módosításában szereplő, a megváltozott feltételek teljesítéséhez előírt határidőt. Éppen akkor cselekedett így a Ház, amikor a CEU már a módosítás valamennyi előírásának megfelelt.


Újabb feszültség a BKV-nál

https://www.vg.hu/vallalatok/ujabb-feszultseg-bkv-nal-652315/

A BKV egyik szakszervezete szerint a cég havi bruttó 400 ezer forintért toboroz járművezetőket, ami bérfeszültséghez vezetett. A cég dolgozói közül többen a felmondásukat fontolgatják.


Munkaerőhiány miatt szárnyal a fizikai dolgozók órabére

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/10/18/munkaerohiany-miatt-szarnyal-a-fizikai-dolgozok-orabere/

A harmadik negyedévben bruttó 859 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos órabére. Tavaly ez még 734 forint volt, így a növekedés 17 százalékos növekedést jelent, olvasható a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzésében.


Úgy élünk, mintha nem lenne holnap: nem készülünk a nyugdíjas korra

https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/ugy-elunk-mintha-nem-lenne-holnap-nem-keszulunk-a-nyugdijas-korra.1060401.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27

A munkavállalók 69 százaléka a munkáltatójára vár, hogy segítse az öngondoskodás megkezdésében. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) kutatása szerint a megkérdezettek negyede úgy véli a foglalkoztatónak feladata, hogy ösztönözze a nyugdíjra történő takarékoskodást, 19 százalék pedig egyenesen kötelezővé tenné a munkáltatói hozzájárulást. Az OTP Nyugdíjpénztár tapasztalatai szerint a munkáltatók egyre inkább kezdik felismerni kitüntetett szerepüket.


Agyondolgozzák magukat, de évtizedek óta nem jutnak előrébb

http://www.portfolio.hu/gazdasag/agyondolgozzak-magukat-de-evtizedek-ota-nem-jutnak-elorebb.1.265309.html

A túlóra elleni verejtékes küzdelem magyar szemmel talán kissé nevetségesnektűnhet, de a japánok néhány éve folyamatosan új intézkedéseket vezetnek be a munkaidő csökkentése érdekében. Japánban ugyanis a 12 órás munkanap teljesen normálisnak számít, ami nemcsak a dolgozók fizikai és lelki állapotára káros, hanem az ország gazdaságára is. De hogyan lehetséges az, hogy a japánok kivételesen sokat dolgoznak, mégis évtizedek óta stagnál a gazdaság? Azt is megnéztük, hogy mitől válhatott szélmalomharccá a kormány által elindított munkareform.


Nekiment a szabad sajtót tipró kormánynak az amerikai ügyvivő

http://nepszava.hu/cikk/1143323-nekiment-a-szabad-sajtot-tipro-kormanynak-az-amerikai-ugyvivo

Az Egyesült Államok számos alkalommal felszólalt a sajtószabadság terén Magyarországon mutatkozó negatív tendenciákról. Sajnálatos módon, ezek a negatív tendenciák folytatódnak – tette egyértelművé az Egyesült Államok budapesti nagykövetségét irányító diplomata. KKM: Az amerikai ideiglenes ügyvivő félelmei a magyar sajtószabadsággal kapcsolatban teljesen alaptalanok.


Ahol nagyon kellene, pont ott nem jön segítség

http://nepszava.hu/cikk/1143381-ahol-nagyon-kellene-pont-ott-nem-jon-segitseg

A kis falvakban élő munkanélküli családokat sokszor megfosztják még a gyerekek után járó juttatástól is, pedig nekik kellene a támogatás. Szakemberek szerint differenciáltan kellene emelni a pótlékot


Párbeszéd: semmit nem tesz a kormány az elesettekért

http://www.atv.hu/videok/video-20171018-parbeszed-semmit-nem-tesz-a-kormany-az-elesettekert

Az ATV Start vendége Szabó Tímea társelnök, Párbeszéd.


Propagandafüzettel áll elő a Rogán-minisztérium decemberben

https://mno.hu/belfold/propagandafuzettel-all-elo-a-rogan-miniszterium-decemberben-2422062

Az utóbbi hét és fél év kormányzati tevékenységéről szóló füzet jelenik meg hamarosan – erről beszélt Gulyás Gergely fideszes frakcióvezető egy, a nemzeti konzultáció kapcsán tartott lakossági fórumon kedden.


Spanyol nyugdíjasokkal reklámozza “jótéteményeit” a Fidesz

http://nepszava.hu/cikk/1143304-spanyol-nyugdijasokkal-reklamozza-jotetemenyeit-a-fidesz

De most komolyan: ennyi, a közös pénzből a propagandának juttatott milliárdokból nem futotta egy hazai fotóra? Vagy nem találtak egy boldog magyar nyugdíjaspárt? Vagy nincs idő/energia a migránsozós-sorosozós gyűlöletcunami folyamatos fenntartása mellett?


Az Echo TV-ben viccesnek találták, hogy a KFC-nél összeverték az újságírót

http://nepszava.hu/cikk/1143395-az-echo-tv-ben-viccesnek-talaltak-hogy-a-kfc-nel-osszevertek-az-ujsagirot

Az Echo TV Sajtóklub című műsorának arcai viccesnek találták, hogy a KFC Király utcai gyorséttermének biztonsági őre összeverte az Index munkatársát – vette észre a Hvg.hu


A tévé tehet róla? – Mesés fizetésért sincs óvónő

http://nepszava.hu/cikk/1143335-a-teve-tehet-rola—meses-fizetesert-sincs-ovono

Országos visszhangja volt annak, hogy borsodi Tornanádaskán félmilliós fizetésért keresnek óvónőt. Az állást azóta sem tudták betölteni, s volt olyan jelentkező, aki felfelé alkudott.


Brutális gyilkosság!! „Az újságírók az utolsók a gáton”

http://nepszava.hu/cikk/1143379-az-ujsagirok-az-utolsok-a-gaton

Egyelőre nem tudni, hogy ki áll a gyilkosság mögött, de Daphne Caruana Galizia évek óta leplezte le a máltai elit – köztük a kormányfő – piszkos ügyeit, így sokaknak érdekében állhatott az elhallgattatása. Gyakorlatilag az ő munkájának eredményeképp kellett idén előrehozott választásokat kiírni, ugyanis kiderítette, hogy Joseph Muscat miniszterelnök és felesége egy offshore-paradicsomban pihentették a kétes eredetű összegeket, amelyeket többek között az azeri elnök, Ilham Aliyev lányától kaptak.


„Éppen pornót nézek”: fiatal fiúkat zaklatott a Mária rádió riportere

https://mno.hu/bunugy_baleset/eppen-pornot-nezek-fiatal-fiukat-zaklatott-a-maria-radio-riportere-2422093

Több gyermek- és fiatalkorú fiút is szexuálisan zaklatott a Mária Rádió egyik, azóta már kirúgott önkéntes riportere – írja a Bors. A 22 éves ceglédi férfi a rádió helyi stúdiójában dolgozott, áldozatai többségét azzal az ürüggyel kereste meg, hogy interjút szeretne kérni tőlük. Később aztán kiderült, hogy nem csak beszélgetni akar: szexuális aktusról készült képekkel és perverz üzenetekkel bombázta őket.


Orbán bejelentette: Idén is kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok

http://www.atv.hu/belfold/20171018-orban-bejelentette-iden-ki-kapnak-erzsebet-utalvanyt-a-nyugdijasok

Először Magyarország történetében nyugdíjprémiumot fizet a kormány novemberben, ilyen még nem volt, ez egy előrelépés – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Idősek Tanácsa ülésen, az Országházban. A kormányfő a tanácskozáson azt is közölte: javasolják, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is kapjanak karácsony előtt 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok


Alkotmánysértő a földtörvény?

http://www.atv.hu/videok/video-20171018-alkotmanyserto-a-foldtorveny

Az ATV Start vendége Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője.


Felül lehet vizsgálni a milliárdosoknak kedvező földeladásokat

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=211421

A kormány a “Földet a gazdáknak!” program keretében jelentős mennyiségű állami tulajdonban álló Natura 2000-es területet értékesített. Sallai R. Benedek LMP-s országgyűlési képviselő és 51 ellenzéki társa az erre vonatkozó szabályok megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól azért, mert álláspontjuk szerint ezeknek a földterületek a természetvédelmi értékei kevésbé őrizhetőek meg, ha magántulajdonba kerülnek.


Szociális demokráciát!

https://nepszava.hu/cikk/1143337-szocialis-demokraciat

Az MSZP programjának középpontjában az általános jólét és a szociális biztonság növelése áll. A munkavállalók és a kisvállalkozók létbiztonságának megteremtése központi kérdés lesz a IV. Magyar Köztársaság kormány-programjában. Helyre kívánjuk állítani a társadalombiztosítás alkotmányos kötelezettségét, azaz az egészségbiztosítás és a nyugdíjbiztosítás mindenkire kiterjedő rendszerét. (Korózs Lajos szociológus, országgyűlési képviselő)


Titkolja a kormány, hogy miért került 270 milliárdba a határvédelem

http://www.atv.hu/videok/video-20171018-titkolja-a-kormany-hogy-miert-kerult-270-milliardba-a-hatarvedelem

Az ATV Start vendége Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, MSZP.


Évi 300 milliót költ tanácsadókra Budapest, Tarlósnak tizenhét is van

https://mno.hu/belfold/evi-300-milliot-kolt-tanacsadokra-budapest-tarlosnak-17-is-van-2422074

Havi 25 millió forintot költ 37 tanácsadójára a Főpolgármesteri Hivatal – írja a Zoom.hu közérdekűadat-igénylésére hivatkozva. 22-en főtanácsadóként, 15-en tanácsadóként segítik a legkülönfélébb szakterületeken Tarlós István főpolgármester és három helyettese munkáját.


MSZP: mi garantálja az Irakban szolgáló magyarok biztonságát?

http://nepszava.hu/cikk/1143303-mszp-mi-garantalja-az-irakban-szolgalo-magyarok-biztonsagat

Az iraki központi kormány és az autonóm kurdisztáni régió vezetése közötti feszültség immár nyílt fegyveres konfliktussal fenyeget. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen korábban együtt küzdő felek közötti konfliktus az Észak-Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák biztonságára is nagy veszélyt jelent.


Iránytű: A Jobbiknak van a legnagyobb szavazói tartaléka

https://mno.hu/belfold/iranytu-a-jobbiknak-van-a-legnagyobb-szavazoi-tartaleka-2422046

Egyre többen mondják azt, hogy biztosan nem szavaznának a kormánypártokra – legalábbis ez derül ki az Iránytű Intézet legfrissebb, lapunk megrendelésére készült kutatásából. A felmérés szerint míg augusztusban 26, a múlt hónapban már 31 százaléknyian utasították el egyértelműen a Fidesz–KDNP-pártszövetséget, azt állítva, hogy semmiképpen sem adnák rájuk a voksukat. Ezzel együtt viszont az ellenzéki pártok iránti ellenszenv némileg csökkent az elmúlt időszakban. A válaszadók 15 százaléka zárja ki azt, hogy az MSZP-re szavazzon, 12 százalék pedig a Jobbikra nem húzná be egyáltalán az ikszet. Mindkét párt néhány százaléknyit tudott lefaragni – augusztushoz képest szeptemberre – az ellenzőik táborából. A parlamenti pártok közül az LMP érte el a legjobb eredményt, mindössze 2 százalék zárta ki a lehetőséget, hogy rájuk szavazzon. Az Iránytű Intézet kutatásából az is kiderül, hogy a pártok közül a legnagyobb „szavazói tartaléka” a Jobbiknak van. A legtöbben ugyanis Vona Gáborékat említették arra a kérdésre, hogy kire szavaznának, ha az elsődlegesen kiválasztott pártjukra valamiért nem tudnának.


Gulyás Márton: a színpadunk továbbra is nyitva áll

http://www.atv.hu/belfold/20171017-gulyas-marton-a-szinpadunk-tovabbra-is-nyitva-all

A Közös Ország Mozgalom várja az ellenzéki pártok szimpatizánsait október 23-ai megemlékezésükön, akár pártzászlókkal is. Kész a Közös Ország Mozgalom kezdeményezésére megalkotott új választási törvény. Arányosabb lenne, minden pártnak annyi hely járna, amilyen eredményt elért, bevezetnék a női kvótát.


Római-part – “Hamiskártyás csellel” lehetetlenítették el a népszavazást

http://nepszava.hu/cikk/1143392-romai-part—hamiskartyas-csellel-lehetetlenitettek-el-a-nepszavazast

Már kedden híre jött: újabb referendum ellehetetlenítésére készül a Fővárosi Közgyűlés: az olimpiarendezés után a tervezett római-parti gátról sem mondhatnak véleményt a budapestiek. Már az aláírásgyűjtést is okafogyottá tennék.


Gyanúsítottként hallgattak ki több ORÖ-s képviselőt

http://nepszava.hu/cikk/1143314-gyanusitottkent-hallgattak-ki-tobb-oro-s-kepviselot

Eddig hét lungo dromos országos roma önkormányzati képviselőt gyanúsítottként hallgatott ki a hatóság a költségvetési csalás gyanújával zajló nyomozás részeként – értesült több forrásból is a RomNet. A portál információi szerint a rabosítással járó kihallgatások hétfőn kezdődtek, és még most is zajlanak Budapesten.


Soros György átutalta vagyona nagy részét emberbarát alapítványához

http://nepszava.hu/cikk/1143391-soros-gyorgy-atutalta-vagyona-nagy-reszet-emberbarat-alapitvanyahoz

A magyar származású, a Fidesz-KDNP részéről a plakátokon tobzódó gyűlöletcunami mellett már sátánnak is nevezett üzletember a nemzetközi alapítványának adta át befektetési cége vagyonának nagy részét – írja a Wall Street Journal nyomán a Hvg.hu.


Gulyás Gergely: Brutális és borzalmas a Szent János-kórház állapota

https://mno.hu/belfold/gulyas-gergely-brutalis-es-borzalmas-a-szent-janos-korhaz-allapota-2422064

Semmit nem tett a Fidesz-kormány az egészségügyért – a Szent János-kórház állapota miatt a XII. kerületben akár még ezek a vádak is elhangozhatnának a kormánypárt nemrég kinevezett frakcióvezetője, Gulyás Gergely szerint. A politikus ezt kedden egy nemzeti konzultációval kapcsolatos lakossági fórumon ismerte el, ugyanakkor megjegyezte: ha nem a 4-es metró beruházása vitte volna el a pénzt, könnyebb lett volna az intézmény felújítására költeni. Gulyás előadásában kevesebb mint egy percet szánt Soros György emlegetésére, később pedig válaszolnia kellett a hallgatóság Farkas Flóriánt, illetve a stadionépítéseket firtató kérdéseire.


Kövér László Szentpéterváron is kifejtette nézeteit a háttérhatalomról

https://mno.hu/belfold/kover-laszlo-szentpetervaron-is-kifejtette-nezeteit-a-hatterhatalomrol-2422004

Korunkban az igazi küzdelem már nem a hagyományaikat, hitüket, értékeiket védő emberek között, hanem egyfelől köztük, másfelől pedig a mindezek létjogosultságát eltagadó nihilisták között zajlik – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke kedden az Interparlamentáris Unió (IPU) 137., szentpétervári közgyűlésén. Kövér László arra figyelmeztetett, hogy a hagyományos értékrend megszüntetése olyan magánhatalmaknak érdekében áll, amelyeknek a kapacitása, gazdasági-politikai ereje ma már a Föld államainak többségének az erejét meghaladja, azoknak ez áll az érdekében.


Riasztóan erősödik a szlovák szélsőjobb

http://nepszava.hu/cikk/1143356-riasztoan-erosodik-a-szlovak-szelsojobb

Fokozódik a szélsőségek térnyerése: az idegengyűlölet és a rasszizmus egyaránt jelen van a helyhatósági és a parlamenti politikában is


Összecsaptak a rendőrökkel a kijevi tüntetők

http://nepszava.hu/cikk/1143354-osszecsaptak-a-rendorokkel-a-kijevi-tuntetok

Több ellenzéki ukrán párt és társadalmi szervezet közös tüntetést kezdett kedden a kijevi parlament előtt, a politikai reformok folytatását követelve.


Megkoronázzák a kínai elnököt

http://nepszava.hu/cikk/1143377-megkoronazzak-a-kinai-elnokot

Az utóbbi évek legfontosabb belpolitikai eseménye kezdődik: a kommunista párt ma kezdődő kongresszusán megerősítik hatalmában Hszi Csin-ping elnököt.


Már nem Storck a válogatott szövetségi kapitánya

http://nepszava.hu/cikk/1143357-mar-nem-storck-a-valogatott-szovetsegi-kapitanya

Kedden értékelte Bernd Storck munkáját a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége, amely egyhangúlag elfogadta a mindkét pozíciójából távozó német lemondását.


Műkincs. Nem mind hamis, ami annak látszik

http://nepszava.hu/cikk/1143367-nem-mind-hamis-ami-annak-latszik

Komoly haszonnal dolgoznak a hazai műkincspiacon a hamisítók, tevékenységük visszaszorítása érdekében alakult meg kilenc éve a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, mely első vidéki helyszínként Kaposváron, az egyetem művészeti karán rendezett konferenciát.


Airbnb – Szigorít Józsefváros

http://nepszava.hu/cikk/1143250-airbnb—szigorit-jozsefvaros

Október 1-jétől csak akkor lehet az airbnb-n szobát kiadni a VIII. kerületi házakban található lakásokban, ha a lakók ebbe beleegyeznek. A rendeletről Józsefváros vezető munkatársai tartanak előadást október 21-én az Első Host Konferencián Budapesten. Mester Márton Tamás, a rendezvény szervezője elmondta, azért hívták életre az eseményt, mert nincs rend a piacon.


Dagad a botrány a rákgyógyszerek körül?

http://www.atv.hu/videok/video-20171018-dagad-a-botrany-a-rakgyogyszerek-korul

Az ATV Start vendége Pajkos Gábor elnök, Magyar Klinikai Onkológiai Társaság.

atv.hu


Elmaradhat a kormány nejlonzacskós reformja

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=211412#c

Egyelőre mégsem drágítaná a nejlonzacskót a kormány. A parlament ma szavaz a termékdíjtörvényhez benyújtott módosító javaslatokról, és várhatóan kiveszik a műanyagból készült szatyrok termékdíjának emelésére vonatkozó részt – tudta meg a Zoom.hu. A Klubrádiónak nyilatkozó szakember szerint az alacsony termékdíj miatt rengeteg szemét termelődik, így a megelőzés szempontjából fontos lenne az áremelés.


Jövő hónaptól oltják ingyen a lányokat

http://nepszava.hu/cikk/1143339-jovo-honaptol-oltjak-ingyen-a-lanyokat

Novemberben ismét megkapják a hetedik osztályos lányok a HPV elleni védőoltást. A méhnyakrák-elleni vakcinát a 12. életévüket betöltött lányoknak térítésmentesen biztosítja az állam, de miután nem kötelező oltásról van szó, a szülőknek nyilatkozniuk kell arról, hogy gyermekük megkaphatja a készítményt – erről Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár beszélt kedden a sajtónak.


Akár önbetörés is lehetett az Arton Capital kifosztása

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=211418

Saját kulccsal mentek be, ismerték a riasztó kódját, és pontosan tudták, mit és hol keressenek azok, akik áprilisban több százmillió forint értékű eurót, valamint rengeteg fontos iratot vitt el el a letelepedési kötvényekkel kereskedő Arton Capital budapesti irodájából – így értesült az Index. A DK alelnöke szerint elképzelhető, hogy önbetörés történt, az eset kapcsán pedig súlyos nemzetbiztonsági kár érte az országot.


Házkutatás zajlik a szcientológusok székházában, lezárták az épület környékét

https://mno.hu/belfold/hazkutatas-zajlik-a-szcientologusok-szekhazaban-lezartak-az-epulet-kornyeket-2422087

Rendőrautókkal és kordonokkal zárták le a Szcientológia Egyház budapesti, a XIII. kerületi központja melletti útszakaszt – írta le a helyzetet lapunk munkatársa. A székház előtt készenléti rendőrök állnak, a bejáraton a nyomozók ki-be járkálnak.


Illegális póttartály okozta a veronai busztragédiát?

http://www.atv.hu/videok/video-20171018-illegalis-pottartaly-okozta-a-veronai-busztragediat

Az ATV Start vendége Kovács Kázmér ügyvéd, biztosítási szakjogász.


Magyarok és Einstein almája

http://nepszava.hu/cikk/1143359-magyarok-es-einstein-almaja

Lélegzetelállító eredményekhez vezethet a neutroncsillag-összeolvadásból származó gravitációs hullámok észlelése. Így újabb csatornán tudjuk megfigyelni a bolygókat.


MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az