Közszolgáltatás Napja, jún. 23.

9 éven át tartó válságkezelés után az európai közszolgálati dolgozók megérdemlik a béremelést!

 

 

 

 

 

 

 

Közszolgáltatás Napja, jún. 23.

 

9 éven át tartó válságkezelés után az európai közszolgálati dolgozók megérdemlik a béremelést!

Június 23-án, a Közszolgáltatás Napján az állampolgárok szerte a világon elismerik azoknak a nélkülözhetetlen szolgáltatásoknak a széles skáláját, amelyeket az oktatásban, az egészségügyben, a szociális és a kommunális szolgáltatások területén nyújtanak a közszolgáltatásokban dolgozók.  Idén, ezen a napon a Közszolgálati Szakszervezetek Európai Szövetsége (EPSU) és az Európai Oktatási Szakszervezetek Tanácsa (ETUCE) felhívja a közvélemény figyelmét arra

az értékes hozzájárulásra,

amelyet a közszolgáltatásokban dolgozók milliói teljesítenek a minőségi szolgáltatások fenntartásáért, miközben ők maguk évek óta tartó bércsökkentések és bérbefagyasztások hosszú távú következményeitől szenvednek. A közszolgálati dolgozók nem érdemlik meg ezt a bánásmódot!

A válságkezelés szerte Európában számos országban járt jelentős számú álláshely elvesztésével, a megmaradt munkahelyeken pedig bérbefagyasztás, sőt bércsökkentés, a munkakörülmények romlása tapasztalható.  A kormányok nem haboztak a gyors beavatkozással akkor, amikor a pénzügyi válságba került bankokat kellett megmenteni az összeomlástól. De akkor sem késlekedtek, amikor a közkiadásokat kellett megkurtítani, a közszolgálati munkahelyeket felszámolni, a közszolgáltatások körét korlátozni és minőségét lerontani.  A gazdasági válság első évében Európa szerte 19 országban vezettek be bércsökkentést és alkalmaztak bérbefagyasztást, ami

20 millió munkavállaló,

valamint családtagjaik jövedelmét és életkörülményeit érintette hátrányosan. A létszámleépítések, a létszám felvételi zárlatok és a bizonytalan foglalkoztatási formák kiterjesztése azoknak a munkakörülményeit is megnehezítette, akik állásban tudtak maradni, hiszen több munkáért kevesebb fizetést kapnak.  Bár néhány országban a bérek visszatértek a korábbi szintekre, többmillió közszolgálati dolgozó bérének a vásárlóértéke továbbra is igen nagy veszteséget mutat a válság előtti évekhez képest. Az ismétlődő bérbefagyasztások, az infláció alatti béremelések különösen a brit és az olasz munkásoknak okoztak nagy jövedelem veszteséget, ők ma éves szinten 4000 euróval keresnek kevesebbet, mint korábban. A görög közszolgálati dolgozók reálbére 40%-kal zuhant, a spanyol és portugál szakszervezetek pedig az elmúlt években elszenvedett 15%-os, illetve   9%-os reálbér veszteséget próbálják kompenzálni béremelési követeléseikkel.

Az EPSU Főtitkára, Jan Willem Goudriaan mindezt így kommentálta: “A közszolgálati dolgozók bére elleni támadás és a közszolgáltatások leépítése helytelen célokat követ. A közszolgálati dolgozók fizetik meg a pénzügyi válság árát, miközben a válságért felelős bankvezetők újra a régi profit szinteket hozzák és bőkezűen osztogatott prémiumokat visznek haza. Itt az ideje tehát a közösségi beruházások növelésének, a megszüntetett munkahelyek pótlásának és a minőségi közszolgáltatások helyreállításának Európában.

Pozitív példa lehet az ír

szakszervezetek bérharca, mert olyan új bérmegállapodásról tárgyalnak, amely visszapótolja a 2009 óta elszenvedett reálbér veszteség túlnyomó hányadát. Ennek kellene bekövetkeznie a többi országban is, hasonló bértárgyalási eredménnyel a nővérek, a tanárok, a rendőrök, a tűzoltók és a több millió további közszolgálati dolgozó esetében. “

Susan Flocken, az Európai Oktatási Szakszervezetek Tanácsa Igazgatója mindehhez hozzátette: “Ezen a napon nem feledkezhetünk meg a tanárokat és más közszolgálati dolgozókat sújtó bércsökkentésekről és bérbefagyasztásokról. A bércsökkentések ráadásul a munkakörülmények romlásával, a munkaszerződések bizonytalanabbá válásával és a tanári létszámhiány fokozódásával párosulnak. A szakszervezetek nélkülözhetetlenek a tisztes munkakörülmények és a tisztes bérek eléréséért folytatott küzdelemben. Csak a vonzó, elismert tanári szakma és a magas minőségű oktatás lehet a megfelelő alap

 

a társadalmi fejlődéshez, a bíztató jövőhöz”.

A Közszolgálati Szakszervezetek Európai Szövetsége és az Európai Oktatási Szakszervezetek Tanácsa üdvözlik az Európai Szakszervezeti Szövetség kampányát az Európa dolgozóit megillető béremelések elérése érdekében és hangsúlyozzák, hogy a közszolgálati dolgozók körében is kiemelten fontos a bérek emelése.  

Mindannyiunk életét rontja, mint fogalmaz Földiák András, a SZEF elnöke, az a közszolgáltatási politika,

 

amit a magyar kormány folytat,

mert megalapozatlan és szakszerűtlen intézkedésekkel avatkozik be a rendszer egyes ágazataiba; másokat igazságtalanul mellőz és kedvezőtlen helyzetben tart. Sajnos épp a fenntartó, maga az állam rontja a humán szolgáltatásokat, gyengíti a hazánk lakosainak megfelelő ellátása érdekében végzett munka színvonalát.

Ma már nem jövendölés, hanem tény, hogy a közszolgálati intézmények nem képesek feladataikat megfelelően ellátni. Ezt mutatja a 15 éves tanulók felkészültségét mérő PISA jelentés; tragikusan tapasztaljuk ezt, ha az egyébként gyógyítható betegségekben elhunytak számára tekintünk; kedvezőtlen jelenségekkel szembesülünk a gyámügy, a szociális ellátás, a közművelődés területén is. Ez a leépülés az ország visszafejlődése.

A lakosságot sújtó romlás évek óta tart, és nem az egyetlen megnyilvánulása a bér alacsony volta; ide tartozik az intézmények megszüntetése, átszervezése, beolvasztása más szervezetekbe; a vonatkozó jogszabályok állandó és szakmai egyeztetés, egyetértés nélküli módosítgatása; a munkavállaló védelmének a gyengítése. Mindezzel együtt jár a kiszolgáltatottság állandó érzékeltetése, a dolgozói félelem növelése. Káros hatása van az életpálya modellek önkényes és igazságtalan rendezésének: az egyik szakterületen van, csak rossz; a másikon nincs, de ígérik; a harmadik területen nem is ígérik. Kilátástalan kuszaság. És az életpálya hiánya azt jelenti, hogy nincs tisztázva a minősítés, az előmeneteli rendszer, a továbbképzés; magyarán, szinte semmi, azon kívül, hogy – ellenszolgáltatás nélkül –  minél többet dolgozz, túlórázz!

A SZEF a Közszolgáltatás Napján is követeli, hogy a kormány gondoskodjon valamennyi közszolgálati életpálya hatékony rendezéséről; a képesítést és a pályán eltöltött időt, figyelembe vevő, emelkedő kötelező közszolgálati bér kialakításáról, az intézmények minőségi működési feltételeinek kialakításáról.

 

Az EPSU, az ETUCE, Földiák András anyagainak felhasználásával:

SZEF Sajtóiroda

 

(Továbbiak : Pablo Sanchez-Centellas, +32 474 626 633, psanchez@epsu.org

Victor Belaud, +32 22240674, victor.belaud@csee-etuce.org

valamint  www.epsu.org and https://www.csee-etuce.org/en/) )

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós