KSZSZ közlemény

A közszolgálati tisztviselőknek 2016-ban azt ígérte a kormány, hogy 2018. január 1.-től béremelés. A 2018. évi költségvetés tervezetében pedig már 2019. szerepel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért kegyvesztettek a kormánytisztviselők?

 

Munka alapú társadalom.” A mi munkánk társadalmon kívüli?
“Mindenki lép egyet előre.” Akkor mi miért csúszunk egyre hátrább?
Egy középfokú végzettségű kormánytisztviselő reálkeresete 2008 óta több mint 30 %-kal csökkent! Felelősségteljes munkájukhoz több mint 15 többlet kötelem tartozik. Egyre többen kapnak közülük csupán garantált bérminimumot 40 éves közszolgálat után. Ilyen “befagyott bérrel” menjenek nyugdíjba? Hatalmas a csalódottság, nem ezt várták az évtizedekkel ezelőtt megkezdett közszolgálati életpályától…
A hivatalban lévő kormány 2014 júliusában arra kérte az érdekképviseleteket, hogy működjenek közre egy egységes közszolgálati életpálya modell kidolgozásában. A munkálatok szépen haladtak: bér- és előmeneteli rendszer, lakhatási támogatás, speciális biztosítás. 2015 karácsonyán a kormány “hátraarcot” csinált, törölte az addigi terveket.  
A közszolgálati tisztviselőknek 2016-ban azt ígérte a kormány, hogy 2018.  január 1-jén indul a béremelésük. A 2018. évi költségvetés tervezetében pedig már 2019. szerepel!
A magyar közigazgatás történetében példátlan, hogy 11 éven keresztül “helyben járnak” a kormány közvetlen munkatársai, miközben a reálkeresetek 8 % körül növekednek az országban.
Tisztelt Kormány!
Munka alapú társadalomban élünk?
Mindenki lép egyet előre?
Örülnénk, ha igazmondó kormányunk lenne!

 

Dr. Agg Géza

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?