Keresés
Close this search box.

Az Európai Bizottság Magyarországról

Az Európai Bizottság előterjesztette 2017. évi országspecifikus gazdaságpolitikai észrevételeit, így a Magyarország számára javasolt ajánlásokat is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Európai Bizottság Magyarországról

 

Az Európai Bizottság előterjesztette 2017. évi országspecifikus gazdaságpolitikai észrevételeit, így a Magyarország számára javasolt ajánlásokat is.

 

A teljes sajtóközlemény itt olvasható. Ebben a költségvetési fejleményekről és döntésekről is olvashatnak.

 

A Magyarország számára javasolt ajánlások teljes szövege a következő linken érhető el:

https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/2017-european-semester-country-specific-recommendations-commission-recommendations_-_hungary-hu.pdf

 

Magyarország számáraaz Európai Bizottság a következő gazdaságpolitikai ajánlásokat terjesztette elő a 2017–2018-as időszakra (a hivatalos szöveg a ‘további információk’ alatt található linken elérhető):

  1. Folytasson a Stabilitási és Növekedési Paktum prevenciós ágával összhangban lévő költségvetési politikát. Ez 2018-ban jelentős költségvetési kiigazítást tesz szükségessé, ugyanakkor figyelembe kell venni mind a jelenlegi gazdasági fellendülés megerősítésének, mind a magyar államháztartás fenntarthatóságának szempontjait.
  2. Csökkentse tovább az alacsony jövedelmek adóterheit, és egyszerűsítse az adórendszer szerkezetét, mindenekelőtt a legtorzítóbb hatású ágazati különadók csökkentésével. Az elektronikus közbeszerzési rendszer alkalmazásával erősítse a versenyt és az átláthatóságot a közbeszerzésben, továbbá erősítse meg a korrupcióellenes keretet. Erősítse meg a szabályozás kiszámíthatóságát, az átláthatóságot és a versenyt, különösen a szolgáltatási ágazatban és azon belül a kiskereskedelemben.
  3. A közmunkaprogram célzottabban koncentráljon azoknak a foglalkoztatására, akiknek a legkisebb az esélye az elhelyezkedésre a munkaerőpiacon. Nyújtson hatékony támogatást az álláskeresőknek. Hozzon intézkedéseket az oktatás eredményeinek javítására, valamint a hátrányos helyzetű csoportok, különösen a romák befogadó többségi oktatásban való részvételének növelésére. Javítsa a szociális ellátások megfelelőségét és a támogatottak körét, illetve növelje az álláskeresési járadékok időtartamát.

 

További információk:

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik