Bárdos a Klubrádióban, levél az illetményéret

Ezernél többen a bíróságon illetményükért. Életpálya, határhelyzet a rendőröknél.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bárdos a Klubrádióban, levél az illetményért

 

Az MKKSZ és a mentődolgozóink honlapja után ezúttal a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) honlapján jártunk. A Dr. Bárdos Judit főtitkár asszonnyal készített interjúra és az NGM-nek írott levélre hívjuk fel a figyelmet.

 

Határhelyzet

 

Fertőzések a határmentén dolgozó rendőröknél. Hogyan lehet spórolni a túlóra pénzeken? Amortizálódik az állomány teljes egészében. Munkavédelmi kérdések a határon. A rendőrök félnek beszélni az új szolgálati törvény óta. Szoros megfigyelés alatt. Nem tudnak nyíltan beszélni egymással sem. Biorobotok a rendőrök. A nyugdíjmegvonás esete csak a kísérleti nyúl volt, aztán jöttek a bányászok…Azt remélték, hogy a rendvédelmi életpálya pozitív változást hoz…de kíváncsiak , az állam tényleg (teljesen) bevezeti-e. Lakáshoz jutás ígérete sem valósul meg…

Bővebben az alábbi linkre kattintva:

http://www.brdsz.hu/html/main/2017/klub20170105.mp3

 

 

Levél az NGM-be

A rendőrségi közalkalmazottak közül már több mint ezren fordultak bírósághoz illetménykülönbözet megfizetése iránt. Központi költségvetési segítséggel el lehetne kerülni az akár több ezer per megindítását. Garantált bérminimum lett, keresetnövekedés nincs.

A levél dr. Simon Attila István helyettes államtitkárnak a 2017. évi illetményekkel kapcsolatban az alábbi linken olvasható.

http://www.brdsz.hu/images/img/2017/2569_001.pdf

 

Baktériumfertőzés

 

A ma közzétett eredmény: vizsgálatok szerint az ebédre adott rizsben valamint egy szendvicsben lévő felvágottban volt toxint termelő baktérium, amelytől 126 rendőr betegedett meg a déli határnál év elején.

Bővebben:

http://hvg.hu/itthon/20170127_megvan_milyen_bakteriumtol_doltek_ki_a_hatarvedo_rendorok_januar_elejen

 

 

SZEF Sajtóiroda

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Nők és szakszervezet

Lezajlott a Szikra Mozgalom által szervezett Nők és szakszervezet című beszélgetés, amelyben két tagszervezetünk tisztségviselője is megszólalat, akik korábban részt vettem a SZEF képzési programjában is. A teljes beszélgetés visszahallgatható.

Küzdelem a szélsőjobb ellen

A március 8-10. között zajlott nemzetközi esemény fő célkitűzése és alapgondolata az volt, hogy a szélsőjobbos politika és ideológia előtérbe kerülése, valamint egyre fokozódó jelenléte kapcsán a résztvevők megosszák a

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.