Bérstratégiánk

Kiegészítő bérrendezést biztosítson a kormány közszolgálatok azon területein, ahol nem történt az elmúlt években semmi – és erről rövid időn belül tárgyaljunk az OKÉT-on.

A SZEF 2017-re vonatkozó bérstratégiájáról

 

A SZEF Ügyvivő Testülete 2016. november 8-án első alkalommal tartott tematikus ülést, amely a döntően szervezeti kérdések megtárgyalására korlátozódó havi üléseken túl, egy lényeges érdekvédelmi kérdés megvitatását szolgálta. Ez esetben az egyetlen napirend a bérhelyzet és a bérkövetelés volt.

A korábbi konföderációs megbeszéléseken az az álláspont született, hogy a minimálbér emelés következtében két év alatt – azaz 2018-ig – a nettó bér érje el a legutoljára mért létminimum összegét. Ehhez legalább 12 %-os emelés szükséges jövő évben. (Kiegészítő megjegyzés: A kormány jelenlegi 15 %-os emelése nem áll ezzel ellentétben, azaz „nem kínált többet, mint a szakszervezetek, mert a kormány 2017-es és 2018-ra tervezett emelése pontosan ezt hozza létre, csak 2017-ben nagyobb, 2018-ban kisebb mértékű emelést tartalmaz, mint az eredeti szakszervezeti javaslat.)

A SZEF ÜT tematikus ülésén arra az álláspontra jutottunk, hogy a közszféra béreinek elfogadhatatlan, immár súlyos működési problémákat is okozó, alacsony szintje miatt a SZEF

  1. 2017-re csak 15 %-os minimálbéremelést
  2. és ezt lényegesen meghaladó garantált bérminimum (gbm.) emelést fogad el,
  3. továbbá tekintettel arra, hogy a két legalacsonyabb bérnek az emelése immár a közszolgálati bértáblákat szinte teljes egészében érvényteleníti („felnyomja”), és ezen kívül is csak az alacsony béreket érinti, a közszolgáltatások minden olyan ágazatában és foglalkoztatási területén, ahol nem történt az elmúlt években bérrendezés 30 %-ot elérő bérrendezést követelünk. Ez magánban foglalja az elért minimálbéremelést, illetve gbm-et. (Tehát, ha a minimálbéremelés 15 %, akkor további átlag 15 %-ot, ha a gbm. 25 %, akkor az ez által érintett munkavállalói csoportokban további átlag 5 %-ot.)

Döntésünkről elkezdtem a tájékoztatást az érintett partnerek körében, terveztük, és továbbra is tervezzük, hogy az OKÉT (Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács) keretében folytatjuk erről a tárgyalásokat.

Napokon belül, november 11-én került sor a VKF (Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma) ülésére. Ennek az érdekegyeztető fórumnak a létrehozása óta – a többször hangoztatott kérésünknek megfelelően – most először kaptak meghívást a nem versenyszférás konföderációk, az ÉSZT és a SZEF vezetői.

A Fórumon Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette a minimálbér 15 %-os, a gbm. 25 %-os emelésének tervét

A jelenlegi kormányjavaslat tehát teljes mértékben azonos a SZEF követeléseinek két pontjával.

Az ülésen elmondtam, hogy az intézkedést örömmel fogadjuk, és az egyezik a SZEF erre vonatkozó igényeivel, de egyúttal súlyos fenntartásaink is vannak. Igazságtalan, mind a szakképesítést, mind az életkort semmibe vevő helyzet alakul így ki, mivel a középfokú OKJ-s tanfolyamot végzett pályakezdő ugyanúgy a gbm.-t (azaz felemelve, majd bruttó 162.250 forintot) kap havi fizetésként, mint az egyetemi végzettségű negyvenes éveiben járó, nélkülözhetetlen tapasztalattal és tudással rendelkező szakember. Kértem, hogy a közszolgálatok minden olyan ágazatában és foglalkoztatási területen, ahol nem történt az elmúlt években bérrendezés a minimálbér és gbm. rendezésével együtt kiegészítő bérrendezést biztosítson a kormány, és erről rövid időn belül az OKÉT-on tárgyaljunk. A miniszter és a jelenlévő Cseresznyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár a probléma jelentőségét elismerték, és annak szükségességét is, hogy erről az OKÉT-on tárgyaljunk. 

A november 15-i és a harmadik, november 18-i VKF ülésen sem történt megállapodás, mert a munkaadó oldal elfogadhatatlannak tartja ezt a mértékű emelést és az ezzel együtt bejelentett 4 %-os járulékcsökkentést. 10 %-os minimálbér és 20 %-os gbm. emelést tartanának megfelelőnek vagy erőteljesebb járulékcsökkentést.

 

Budapest, 2016. november 18.

 

Földiák András

elnök

 

(A témával kapcsolatban lásd még a “Választási béremelés” című cikket, amely megjelent a Népszavában. Olvasható honlapunk november 14-i dátumánál.-Szerk.)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és