Keresés
Close this search box.

Mentődolgozóink is tárgyaltak

Írásban is rögzítették a korábban kihirdetett több éves béremelési program részleteit, amelynek eredményeként több mint 95 ezer egészségügyi dolgozó részesül jelentős béremelésben 2016. szeptember 1-jétől.

Mentődolgozóink is tárgyaltak

 

Az egészségügyi dolgozók béremelésének folytatása tárgyában létrejött találkozón részt vettek a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ), a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ), továbbá a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség és a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) képviselői.

Új sorozatunkban első ízben a MÖSZ(Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének) háza táján néztünk körbe.

A kormány, mint hangoztatja: elkötelezett a betegellátás színvonalának emelése és az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsülésének javítása mellett, ezért szeptember 21-én Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár újabb egyeztetést tartott a fent említett egészségügyi érdekképviseleti szervezetekkel.

Az egyeztetést követően a tárgyalópartnerek írásban is rögzítették a korábban kihirdetett több éves béremelési program részleteit, amelynek eredményeként több mint 95 ezer egészségügyi dolgozó részesül jelentős béremelésben 2016. szeptember 1-jétől.

A kormány a konzultációban hisz. Az egészségügyet érintő fontos kérdésekben az ágazat szereplőivel közösen lehet eredményeket elérni – hangsúlyozzák.

Ezért az Egészségügyért Felelős Államtitkárság további egyeztetéseket folytat tárgyalópartnereivel az ágazati bérmegállapodás gyakorlati végrehajtásának ellenőrzéséről, a cafeteria rendszer kiterjesztésének áttekintéséről, valamint a munka és védőruházat juttatás felülvizsgálatáról.

Ezen felül megvizsgálják a gazdasági és műszaki- ügyviteli és fizikai munkakörben dolgozók béremelésének lehetőségét, a védőnők és a mentésben foglalkoztatottak helyzetét és megkezdik az ügyelet munkajogi szabályozásának felülvizsgálatát.

Az egészségügyi dolgozók munkája nélkülözhetetlen, hiszen ők azok, akik a betegágyak mellett visszaadhatják az egészséget, a gyógyulás reményét és törődnek az elesett, beteg emberekkel. Éppen ezért a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy élet- és munkakörülményeik a következő időszakban még tovább javuljanak – adták tudtunkra.

Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság anyaga alapján: SZEF Sajtóiroda

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a