Horányból hoztuk…

Állva maradtunk! Kijárásos politika. Pártok és szakszervezetek? Platformok? Legyünk partnerek!

Horányból hoztuk…

 

Horányba, a Baloldali Sziget Fesztiválra kapott meghívást a közelmúltban a SZEF elnöke, Földiák András. A kérdéseket jól megkaptunk….

 

A Baloldali Sziget Fesztivállal egy időben társult konferenciát tartott az Európai Baloldali Párt Kelet-Európai Munkabizottsága, továbbá a konferencia kiemelt témája a menekültválság okainak feltárása volt, ill. annak következményei a régióra nézve és a lehetséges megoldások keresése.

A szakszervezetek erőtlenségének okai

Az első napon a nagyteremben került sor ”A szakszervezetek erőtlenségének okai Közép- és Kelet-Európában” című kerekasztalbeszélgetésre, melyneklevezető elnöke Ferencz Norbert, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) ifjúsági tagozatának elnöke, a SZEFIT tagja volt. Előadóként meghívták: Kordás Lászlót, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökét és Földiák Andrást, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) elnökét. A szintén meghívott Gál Rezső, az MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség elnöke nem jött el, nem mentette ki magát.

 A szakszervezeti erőtlenség okait kutatandó első felvetés volt, hogy nincs erős, munkásokra befolyással bíró szakszervezeti sajtó. A válasz némi kitérővel kezdődött: Kordás László szerint követhető az átalakulás, ők követik. Nem írták alá a bérmegállapodást sem a múlt ősszel, ahol 9-13 % -ról indultak a tárgyalások. A Munkástanácsok és a Liga viszont ennek a felét „aláírták”. Úgy érzi, felelősek az aláírók azért a helyzetért, amely ma a munkaerő kiáramlás és a bérhelyzet területén tapasztalható. Hogy nem írták alá, annak közjogi következménye nem volt; szakszervezet-politikai annál inkább. Miskolcon a közlekedésiek elkezdtek szerveződni, s Győrben is „megindultak”, ahol, mint emelte ki Kordás, a szakszervezeti vezetőik jelentős része  nő s 12 %-os béremelkedést értek el. Így történt, amit egyre inkább meg kell szoknia a tulajdonosnak, hogy a profitból kevesebbet visz haza.

 

Állva maradtunk!

 

Földiák András kifejtette: azt a minimálbéremelést mi sem fogadtuk el, mert elfogadhatatlannak, a dolgozói szegénység „melegágyának” tekintettük. Bemutatkozásként kiemelte továbbá, nemcsak a közszolgálatban dolgozókat tömöríti a SZEF, hanem a Munka Törvénykönyve szerint foglalkoztatottak is vannak nálunk, igaz nem túl sokan, de törekszünk a mind nagyobb szervezettségük elérésére.

Nem vagyunk erőtlenek, hangsúlyozta és nem szabad kishitűeknek lennünk. Állva maradtunk és a szakszervezetek állnak ma is, amikor annyi nemtelen kormányzati támadás éri mindenfelől a társadalmi ill. civil szervezeteket, gondoljunk csak a norvég alapra, a kockás ingesek elleni kormányzati kirohanásokra vagy akár a kéményseprők esetére is, stb. A szakszervezeti mozgalomnak ma kb. 300 ezer tagja van, ebből a SZEF 13 ágazatban 69 ezer főt tömörít.

Pici és részeredményeket értünk el. Például a bértábla sorainak megnövelése terén és úgy tűnik „az NGTT-t is addig hiányoltuk, amíg lehet még belőle valami”. Elértük azt is, hogy a SZÉP-kártya megmaradt, bár nem az álltalunk szorgalmazott cafetéria-konstrukcióban. Hogy nem vagyunk elég erősek mégsem, annak oka a jelenlegi kormányzati politika, amely semmiképp sem nevezhető barátinak ill. a belső gyengeség, a kihasználatlan megújulási lehetőségek mellőzése.

 

Kijárásos politika

 

Az ún. kijárásos politika is gyengíti a szakszervezeti munkát, hangsúlyozta a SZEF elnöke. Ekkor a szakszervezeti tag és a kollektív érdekérvényesítő szervezet vezetője is igyekszik jóban lenni akivel csak lehet. Ennek példája, amikor valaki azt hiszi, hogy majd ő egyénileg kijárja, elintézi az igazát, de az is ide sorolható, amikor a Munkástanácsok és a Liga aláírta az említett megállapodást, amit végkép nem kellett volna megtenniük. ”Írjuk alá, legyünk jóban!”- így összegezhető ez a sajnálatos magatartási mód.

 

Legyünk partnerek!

 

Ennek a cselekvési módnak az ellentéte a „legyünk együtt partnerek”-nek nevezhető magatartási, etikai forma, húzta alá Földiák. Ez egyben a kiút felé is visz: konkrét részügyekben összefogni, azt nem elengedni. Ilyen lehetett volna a Munka Törvénykönyve módosítása, vagy most a migrációs népszavazás.

Ha nem vagyunk elég erősek, a tag sem lát bennünket annak. Összefogni konkrétabban s egyben tágabban kellene tehát.

 

Közös lap?

 

Ferencz Norbert nem tágított a kérdésétől: közös lap, ami az újságosoknál kapható? Kordás válasza: a MASZSZ két héten belül szakszervezeti tv indít. (Mint megtudtuk később ez on-line tv lesz a tervek szerint – és még kell hozzá több, mint két hét.) A nyomtatott ágazati lapjaik ugyanakkor hagyománytiszteletből is maradnak.

Egy mondatos, egyre inkább ütőképesnek bizonyuló információk gyártásával – ami a „Tudta?” plakát kampányokból jól ismert – a Tolna megyei képviselet van megbízva, derült ki.

Fontos az elérés, de beszervezés csak személyes érintettség révén lehetséges, húzta alá Kordás László.

Földiák András ugyanerről a témáról elmondta: jó, profi lapot kell csinálni, mégpedig szerinte honlapot. Mint mondta, ő ebben látja a kommunikáció lehetőségét, ami kiegészülhet esetenként és igény szerint nyomtatott kiadványokkal is. Továbbá fontosnak ítélte a kommunikációs „lehetőségek” minőségét, szerkesztettségét, az információk rendezettségét, hasznosságát és a fórum(ok) összekapcsolhatóságát is  Felhívta továbbá a figyelmet a hatékonyságra, a „terjeszthetőségre” és mindezek költségtényezőire is.

Szerinte „egyedül nem megy”. Szakszervezeti tv-nek, szakszervezeti rádiónak is összefogással, jelentősebb számú közönség igényének kielégítése esetén van „szép esélye”.

 

Platformok?

 

Szakszervezeti tisztségviselők parlamenti helyekért indulásának van-e esélye, foglalható össze az utolsó kérdéskör.

Földiák: „túlzásba vittük, hogy mi nem politizáltunk”. Miért ne lehetne egyeztetni egy párttal, amelyik azt mondja, amit mi szeretnénk, esetleg azt is teszi, amiért mi küzdünk. Választások előtt ültessük le a pártokat, szembesítsük őket azzal, mit akarunk.

Ausztriában egy szakszervezeti szövetségen belül megvannak a pártfrakciók, a platformok. Lehetőség van belső kibeszélésre. Hozzuk létre, ha ez szükséges a hatékonyabb érdekérvényesítéshez! A belső fórumok valóság igényeihez való igazítottsága lehetőség a belső demokrácia fejlődésére. Megszűnne végre a belső pluralizmus miatt a „kommunista bélyeg” is a szervezeten és az a tagozat kereshetné meg a közös konföderációs véleménnyel az adott pártot, amelyik legközelebb van hozzá.

 

Pártok és szakszervezetek?

 

A szakszervezeti parlamenti frakció lehetséges voltára való (utópista- Szerk.) rákérdezésre Kordás válasza: ma a munkásoknak nincs politikai képviselete; nevükben politizálók ugyan vannak, de az nem ugyanaz. A mai kormánypárt pedig minden látszatintézkedése ellenére tőkepárti. Kordás kiemelte ugyanakkor a hazafiasság felvállalásának fontosságát, a tőkével szemben a hazai munkavállalók védelmét.

Földiák András hozzátette, hogy igen fontos a dolgozók képviselete is, a hazafiasság is, de emellett a demokrácia erősítésére is szükség lenne, mert ha nem merünk élni a jogainkkal, ha nem merjük felemelni a hangunkat, akkor mindig is ránk fognak telepedni. Ne hagyjuk, lépjünk, fogjunk össze!    

 

SZEF Sajtóiroda

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és