Hogyan alkalmazzuk sikeresebb szociális párbeszéd modellek jó gyakorlatait Magyarországon?

A’la carte közös nemzeti szociális párbeszéd szemináriumot rendezett a SZEF Budapesten

“Hogyan alkalmazzuk sikeresebb szociális párbeszéd modellek jó gyakorlatait Magyarországon?” címmel A’la carte közös nemzeti szociális párbeszéd szeminárium rendezett a SZEF Budapesten, 2016. április 20-21.-án a Hotel Benczúrban. A rendezvény az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) támogatásával valósult meg.

A rendezvény fő célja az volt, hogy sikeresebb szociális párbeszéd modellek struktúráját megismerve és azok jó gyakorlatait felhasználva a hazai érdekegyeztetés rendszerében is fejlődést, előrelépést érjünk el. A rendezvényen mintegy 25 fő vett rész az öt magyarországi szakszervezeti konföderáció képviseletében. 

A résztvevők elsőként Ruairi Fitzgerald az ETUC szakértőjének az Európai Szociális Párbeszédről tartott előadást.

Az előadás teljes terjedelmében megtekinthető, letölthető: Az Európai Szociális Párbeszéd legfontosabb aktualitásai – résztvevők, eszközök, célok, eredmények 

Ezt követően Claes-Mikael Jonsson a svéd LO szakszervezeti konföderáció munkatársa beszélt a Svéd modell kialakulásáról, fejlődéséről.

Az előadás teljes terjedelmében megtekinthető, letölthető: A Svéd modell – Mit? Hogyan? Miért? Mennyiért?

Végül Maher Tekaya, a CFDT francia szakszervezeti konföderáció nemzetközi titkára bezsélt a francia szakszervezetek képviseleti rendszerének reformjáról. 

Az előadás teljes terjedelmében megtekinthető, letölthető: A Francia modell – Társadalmi összefogás a szakszervezetek szolgálatában

A szeminárium befejezéseként a résztvevőknek lehetőségük volt értékelni az elhangzottakat és megvitatták, hogy mit és hogyan tudnak majd kamatoztatni ebből a jövőben. 

A szeminárium részletes programja a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.