Hogyan alkalmazzuk sikeresebb szociális párbeszéd modellek jó gyakorlatait Magyarországon?

A’la carte közös nemzeti szociális párbeszéd szemináriumot rendezett a SZEF Budapesten

“Hogyan alkalmazzuk sikeresebb szociális párbeszéd modellek jó gyakorlatait Magyarországon?” címmel A’la carte közös nemzeti szociális párbeszéd szeminárium rendezett a SZEF Budapesten, 2016. április 20-21.-án a Hotel Benczúrban. A rendezvény az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) támogatásával valósult meg.

A rendezvény fő célja az volt, hogy sikeresebb szociális párbeszéd modellek struktúráját megismerve és azok jó gyakorlatait felhasználva a hazai érdekegyeztetés rendszerében is fejlődést, előrelépést érjünk el. A rendezvényen mintegy 25 fő vett rész az öt magyarországi szakszervezeti konföderáció képviseletében. 

A résztvevők elsőként Ruairi Fitzgerald az ETUC szakértőjének az Európai Szociális Párbeszédről tartott előadást.

Az előadás teljes terjedelmében megtekinthető, letölthető: Az Európai Szociális Párbeszéd legfontosabb aktualitásai – résztvevők, eszközök, célok, eredmények 

Ezt követően Claes-Mikael Jonsson a svéd LO szakszervezeti konföderáció munkatársa beszélt a Svéd modell kialakulásáról, fejlődéséről.

Az előadás teljes terjedelmében megtekinthető, letölthető: A Svéd modell – Mit? Hogyan? Miért? Mennyiért?

Végül Maher Tekaya, a CFDT francia szakszervezeti konföderáció nemzetközi titkára bezsélt a francia szakszervezetek képviseleti rendszerének reformjáról. 

Az előadás teljes terjedelmében megtekinthető, letölthető: A Francia modell – Társadalmi összefogás a szakszervezetek szolgálatában

A szeminárium befejezéseként a résztvevőknek lehetőségük volt értékelni az elhangzottakat és megvitatták, hogy mit és hogyan tudnak majd kamatoztatni ebből a jövőben. 

A szeminárium részletes programja a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a