Adatok a bértárgyalásokra?

 

 

Ismertetem a költségvetési intézményekben történő közfoglalkoztatással kapcsolatos statisztikai adatokat. A bértárgyalásokon való felhasználhatóság szempontjából az adatok csak igen korlátozottan vagy egyáltalán nem használhatóak fel. Sajnos.

 

Különböző forrásokból, különböző intézmények weboldalairól hozzáférhetőek a közfoglalkoztatással kapcsolatos statisztikai adatok.

 

Kérdéses azonban ezeknek az adatoknak az informatív volta, hasznossága, felhasználhatósága, elemzésekre való felhasználhatósága, végső soron megvizsgálandó, hogy mindezeknek az adatoknak milyen a hasznosságuk a bértárgyalásokon.

Az alábbi cikkben erre teszek kísérletet. 

Részletek a Csatolmányban.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.