A kereseti adatok furcsaságai,a statisztikák félrevezető értelmezése

 

 

A KSH honlapján olvashatóak a kereseti adatok.

 

A lentebb megnyitható csatolmányban egy rövid ismertetőt adok arról, hogy a KSH honlapján olvasható kereseti, átlagkereseti adatok miért nem teljesen alkalmasak az „átlagember” keresetének, ebből adódóan az életszínvonalának megítélésére.

 

Kijelenthető, hogy az „átlagkereset” számítás félreérthető, illetve rendkívül nehéz és pontatlan eredményt ad a keresetek szórására vonatkozó adatok becslése.

 

Részletek a csatolmányban.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.