Cikkajánló – 2016. március 7.

Felháborodtak a közalkalmazottak a kormány tervén, béremelést követelnek

http://hvg.hu/gazdasag/20160304_kozalkalmazottak_beremelest_kovetelnek#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default

Béremelést követelnek július elsejétől a közalkalmazottak és köztisztviselők, mert szerintük a kormány a 100 ezer dolgozóból csak 16 ezernek ígért bérrendezést.

A Pedagógusok Szakszervezetének közleménye „a sztrájklista” jogszerűségéről

http://szef.hu/hirek/psz_kozlemeny_20160304

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága – amelynek tagja a Pedagógusok Szakszervezete – egy esetleges sztrájk meghirdetése előtt felméri, milyen a sztrájkkészültség az érintettek körében. Ehhez elkészítette a szükséges dokumentumokat: tájékoztató levelet, a sztrájkkészség-felmérés forgatókönyvét, a sztrájkkészség-felmérés adatlapját. Ezeket küldte el a felmérést végző intézményi, települési és járási titkároknak, megyei elnököknek.

A pedagógusok szerint altat a minisztérium

http://www.origo.hu/itthon/20160305-koznevelesi-kerekasztal-pedagogusok-civilek.html

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője nem akar szembenézni a valódi problémákkal, ezért az újabb tárgyalási meghívót is elutasította a Civil Közoktatási Platform. A minisztérium azt mondja, ők tárgyalnának a 12 pontos követeléslistáról is.

Sztrájkolni kezd a Kliket levélben kiosztó tanárnő

http://index.hu/belfold/2016/03/06/sztrajkolni_kezd_a_kliket_levelben_kioszto_tanarno/

Szalayné Tahy Zsuzsa, a zuglói Szent István Gimnázium tanára Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben azt írja: március 15-től sztrájkolni fog, mégpedig úgy, hogy nem hajlandó beírni egy jegyet sem. Szalayné február közepén került be először a hírekbe, amikor nyílt levélben szólt be tankerületi vezetőjének, miután a Klik a miskolci tanártüntetés miatt elmaradt órák miatt rászállt Pukli Istvánra. 

A magyar nők fele nem érzi az egyenlő esélyeket

http://24.hu/belfold/2016/03/05/a-magyar-nok-fele-nem-erzi-az-egyenlo-eselyeket/

Egyenlő eséllyel indul-e egy nő egy munkáért vagy a teljesítménye helyett a nemét értékelik? Erről kérdezte a világ polgárait az Ipsos.

Az egészségügyi béremelést a jövő évi büdzsétől tette függővé az államtitkár

http://magyarhirlap.hu/cikk/49302/Munkaskopenyben_latunk_a_feladatnak

Kompromisszumos megoldás születhet az egészségügyi háttérintézmények átszervezésével kapcsolatban, a jövőbeni döntéseket pedig betegbiztonsági szempontok alapján hozzák meg Ónodi-Szűcs Zoltán szakállamtitkár szerint. A kórházszövetség kongresszusának zárásaként a szervezet új elnöke, Svébis Mihály közölte, hogy a jó cél érdekében „az ördöggel is” hajlandók szövetségre lépni.

Három indok, és a munkavállalói érvek

http://nepszava.hu/cikk/1087471-harom-indok-es-a-munkavallaloi-ervek/

Dávid Ferencnek, a VOSZ főtitkárának múlt hét szombatján (2016. február 27.), a Szép Szóban megjelent írásának címével egyetértünk: „szakszervezetmentes megállapodások” születtek az idei bérekkel kapcsolatban. A Magyar Szakszervezeti Szövetség tudniillik nem hajlandó aláírni kitöltetlen ajánlást – sem most, sem a jövőben. A tárgyaló partnereink pedig csak ezt tartották elfogadhatónak.

A Nemzeti Szakszervezet a Dolgozókért, az Aktívakért és a Pártfogoltakért közleménye

http://os.mti.hu/hirek/115301/a_nemzeti_szakszervezet_a_dolgozokert_az_aktivakert_es_a_partfogoltakert_kozlemenye

 A Nemzeti Szakszervezet Elnöksége bejelentette a BKV Zrt.-nek a 2016. évi Bértárgyalás szerződését nem ratifikálja, amíg nem teljesülnek a 2015. évi Bértárgyalás pontjai maradéktalanul, hiszen a két szerződés az érdekvédelem szakértői szerint szervesen egymásra épül. Természetesen a Szervezet Elnöksége jelezte, maximálisan együttműködik a vállalat vezetésével a törvények és jogszabályok maradéktalan betartása mellett.

Már 11 ezren írták alá a fiatal orvosok petícióját

http://hvg.hu/itthon/20160305_orvosok_peticio_rezidens_egeszsegugy_apolo?s=hk

Van olyan egyetemi tagozat, ahol 24 orvostanhallgatóból mindössze 2 tervez az országban maradni a rezidensi éveit követően. Nagy forráshiányt tapasztalnak, ezért a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete aláírásgyűjtésbe kezdett. Petíciójukkal el szeretnék érni, hogy a Visegrádi Négyek többi államának átlagához mérten a jelenlegi négy százalékról a GDP hat és fél százalékára emeljék az egészségügy finanszírozását.

“Az Isten szerelmére, emberek életéről beszélünk!”

http://24.hu/belfold/2016/03/04/az-isten-szerelmere-emberek-eleterol-beszelunk/

Dénes Tamás, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke szerint az egészségügynek most az állampolgárok segítségére van szüksége. Nincs több idő, ha másképp nem megy, sztrájk jöhet.

Tíz különbség a főnök és a vezető között

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/tiz-kulonbseg-a-fonok-es-a-vezeto-kozott/

Ha a főnök és a vezető szót halljuk, sokszor ugyanarra a személyre gondolunk, pedig a két megnevezés között rengeteg különbség van. A GazdaságTV segítségével összeszedtük a 10 legfontosabb eltérést a két személy között.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?