Keresés
Close this search box.

Szolidaritás a londoni National Gallery múzeumi dolgozóival

Az EPSU és a KKDSZ aláírási akciója a londoni National Gallery múzeumi dolgozóiért

Az EPSU (az Európai Szakszervezeti Szövetség), melynek a KKDSZ közvetlenül tagja, egy felhívást adott közre, melyben kéri, hogy a londoni National Gallery múzeumi dolgozóinak követelését támogassuk.

Az esemény hátteréről a magyar sajtó is beszámolt:

magyarhirlap.hu/cikk/32891/A_National_Gallery_hatvan_szazaleka_bezart_sztrajk_miatt

hvg.hu/vilag/20150807_Ha_Londonban_nyaral_ne_jovo_kedden_menjen

Természetesen a londoni múzeumi kollégák tiltakozásával a KKDSZ szolidáris és kérik, hogy

1.

Írjátok alá az inernetes petíciót:

Az alábbi linkre kattintva egész egyszerűen a keresztnév, vezetéknév, és e-mail cím megadásával lehet csatlakozni a kiszervezés elleni szolidaritási akcióhoz:

you.38degrees.org.uk/petitions/no-privatisation-at-national-gallery
Fontos!!! 
A negyedik helyre az irányítószámot kell megadni, mivel külföldi irányítószámot ez a rendszer nem fogad el, ezért kérik, hogy oda a National Gallery irányítószámát írjátok be: WC2N 5DN

2.

Küldjetek levelet:

Az alábbi linkre kattintva egy előre megfogalmazott tiltakozó levelet írhattok alá a magán biztonsági cég múzeumi alkalmazása ellen.www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=2817

Itt a nevedet, az e-mail címet és a (szak)szervezet nevét kell megadni.

Nyilván semmiféle magyarázatra nem szorul, hogy miért támogatjuk a kollégákat a “kiszervezés” elleni harcban, de egy kis háttérinformáció ahhoz, hogy miért szeretnénk azt, hogy minél többen írjuk alá Magyarországról is.

Az EPSU maga is több ízben adott és ajánlott fel nemzetközi segítséget a KKDSZ-nek. Eddig többször kaptunk a nemzetközi szervezettől támogatást és mindössze csak az utóbbi nem egész egy! év történéseiből a legfontosabbak például, hogy a 2014. december 6-án tartott közszolgálati demonstrációhoz, valamint a korengedményes nyugdíj érdekében tartott szakszervezeti demonstrációhoz Jan Willem Goudriaan az EPSU főtitkára írt támogató levelet. Ezen túlmenően levelet küldött Orbán Viktornak, melyben felszólította, hogy a döntések meghozatala előtt folytason – az európai normáknak megfelelően – egyeztető tárgyalásokat az érdekvédelmi szervezetekkel. Továbbá, a KKDSZ 2015. január 20-i, béremelésért tartott tűntetéséhez, ő maga szervezett villámcsődületet Brüsszelben, a helyi Bartók-szobornál.
Ezt megelőzően, 2014. december 13-14-én a Brüsszelben tartott kollektív tárgyalások konferencián Papp Katalin személyesen kérte az EPSU tagszervezetek képviselőit, hogy aláírásukkal támogassák a magyar közgyűjteményi és közművelődési dolgozók bérkövetelését. Ott helyben hetven tagszervezeti képviselőtől kapott a KKDSZ támogatást. A résztvevők európa minden tájáról jöttek, Svédországtól Ciprusig, Spanyolországtól Ukrajnáig. Ezt követően a KKDSZ 2015. január 20-án – “Gyújtsunk fáklyát a sötétség ellen” címmel – megtartott rendezvényén pedig Josef Krejbich, az EPSU regionális titkára végig velünk vonult és ő maga is beszédet mondott. Hangsúlyozta, hogy az EPSU minden körülmények között kiáll a KKDSZ kollégák mellett.

Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a KKDSZ sem fog tudni szorosabb nemzetközi szakmai és szakszervezeti összefogás nélkül hathatós eredményt elérni. Bár ebben az aláírási akcióban úgy tűnhet, hogy a magyar kollégák támogatása emlékeztet arra a jól ismert, viccbeli helyzetre, amikor a kisegér az elefánttal együtt menetel és a kisegér megszólal: “- Hallod, hogy dübörgünk?”
De tudjuk, hogy egy szélesebbkörű, munkavállalói megmozduláshoz minden támogatásra szükség van, ezért jó lenne, ha most minél több magyar kolléga támogatná aláírásával a National Gallery munkatársainak tiltakozó akcióját.

Forrás: KKDSZ

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet