Cikkajánló – 2015. június 30.

Százezer forint alatti fizetéssel nincs nagy kedvük ünnepelni a közalkalmazottaknak

http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/06/29/szazezer_alatti_fizetessel_nincs_nagy_kedvuk_unnepelni_a_kozalkalmazottaknak/

Július 1. a közalkalmazottak napja. A szakszervezeteik ilyenkor próbálják megragadni az alkalmat, hogy kis figyelmet irányítsanak azokra az állam alkalmazásában álló férfiakra és nőkre, akik például szociális munkásként nap mint nap másokért dolgoznak, ezt tekintik élethivatásuknak, de közben nélkülöznek, mert 7 éve nem emelték a fizetésüket.

Munkaszüneti nap lesz szerdán, de nem mindenkinek

http://www.profession.hu/cikk/20150629/munkaszuneti-nap-lesz-szerdan-de-nem-mindenkinek/5584

2001 óta július elseje a köztisztviselők, 2011-től pedig már a kormánytisztviselők napja, illetve ekkor tartják a Semmelweis-napot is.

Kordás László: Ezt a csatát is meg fogjuk vívni

http://szakszervezetek.hu/index.php/hirek/15397-modositjak-a-munka-torvenykonyvet

Jogi úton támadja a Magyar Szakszervezetek Szövetsége a munka törvénykönyve munkavállalókat sújtó rendelkezéseit. Egyik sikeres perük nyomán az Országgyűlés már kénytelen volt módosítani az egyik paragrafust. A jogszabály felülvizsgálatára a vagyonvédelmi érdekvédők szerint is szükség lenne, mert az hozzájárul az ágazatban tapasztalható nagyarányú feketemunkához – írja az mno.hu.

A honvédelmi közalkalmazottak keresete is emelkedik

http://www.stop.hu/belfold/a-honvedelmi-kozalkalmazottak-keresete-is-emelkedik/1335952/#

A tanácskozáson részt vett még mások mellett Benkő Tibor vezérkari főnök, Zsiga Imre, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke és Kelemen József, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ) elnöke.

Be(le)szólnak kedvelt városukért, Mátészalkáért

http://www.szon.hu/mateszalka/beleszolnak-kedvelt-varosukert-mateszalkaert/2865776

Mátészalka – Az Inkubátorház és Képzési Központ emeleti helyiségében „sírt fel” hétfő délután az új jövevény. A „Beszólunk! Beleszólunk! Fiatalok Mátészalkáért” elnevezésű program szülőatyja Lintényi Levente, Toldi Miklósné szakszervezeti titkár pedig bábáskodik a reménybeli siker mellett.

„Egyre mélyebb válságban van a magyar egészségügy”

http://mandiner.hu/cikk/20150629_egyre_melyebb_valsagban_van_a_magyar_egeszsegugy

Negyvenöt ágyas osztályokra kettő, jó esetben három nővér jut; naponta elmegy három orvos, két ápoló az országból. Egyre mélyebb válságban van a magyar egészségügyi ellátórendszer, véli a Autonóm Területi Szakszervezet elnöke.

„Munkásáruló” vs. „kriptojobbikos” – belháború a Munkástanácsoknál

http://www.atv.hu/belfold/20150629-munkasarulo-vs-kriptojobbikos-belhaboru-a-munkastanacsoknal/hirkereso

Nyílt levélben vádolják politikai alkuval a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) vezetőjét az egyhónapos sztrájkjukat eredménytelennek értékelő pénzszállítók és postai értékszállítók. Palkovics Imre cáfol és hálátlanságról beszél, továbbá nem érti, miért lobbizik egy állami cég munkavállalóiért a Jobbik.

Gaskótól kérdezik, hova lett 65 millió

http://nol.hu/belfold/gaskotol-kerdezik-hova-lett-65-millio-1548677

Ügyészségi vizsgálatot kezdeményez a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás, mert a Liga 65 millióval tartozik a konföderációhoz tartozó érdekképviseletnek, és szeretnék tisztán látni: törvényes volt-e a kölcsönszerződés. Gaskó István szerint ez egy piszkos választási kampány része.

Értékes befektetés idősebb munkavállalókat alkalmazni

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/ertekes-befektetes-idosebb-munkavallalokat-alkalmazni/

Az idősebb munkavállalók alkalmazásának több előnye van, mint hátránya. Egyrészt nagy tapasztalattal rendelkeznek a szakterületükön, másrészt lényegesen különbözik a munkához való hozzáállásuk a fiatalokétól. Hogy ne “essenek ki a rostán” korbarát toborzási módszereket ajánlanak a Hays szakértői.

A vasárnapi foglalkoztatás szabályai a régióban

http://www.munkajog.hu/rovatok/munkaido/a-vasarnapi-foglalkoztatas-szabalyai-a-regioban

A munkaidő témakörben indított ötrészes sorozatunkat a vasárnapi és a munkaszüneti napi foglalkoztatás szabályainak az összehasonlításával zárjuk.

A Balatonnál tényleg hatalmas a baj

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2015/06/29/a-balatonnal-tenyleg-hatalmas-a-baj/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=fn_2015-06-29

A szakácsok és a szakképzett munkaerő hiányzik a legjobban. A magyar tengernél csak most, a szezonban szembesültek azzal, hogy mennyire nehéz embert találni.

Két nap alatt épít fel egy házat a „kőművesrobot”

http://mno.hu/tudomany/ket-nap-alatt-epit-fel-egy-hazat-a-komuvesrobot-1292957

Két nap alatt épít fel egy szerkezetkész házat Hadrianus, az ausztrál mérnökök által kifejlesztett kőműves robot.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós