Cikkajánló – 2015. június 25.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

 

Beperli a kormányt a legnagyobb szakszervezet

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2015/06/24/beperli-a-kormanyt-a-legnagyobb-szakszervezet/

 

Jogalkotással okozott kár miatt indít pert a magyar állam ellen a MASzSz szakszervezeti szövetség, a szabadságok kiadásával kapcsolatban.

 

Kihasználják a magyar munkavállalókat Ausztriában?

http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/kihasznaljak_a_magyar_munkavallalokat_ausztriaban/2435193/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso

 

Két fiatal idénymunkás segítségért fordult a szakszervezeti szövetség regionális irodájához. Panaszolták, hogy hónapok óta alulfizeti őket a növénytermesztéssel foglalkozó főnökük, aki zaklatja is őket. A biztonsági előírásoknak sem minden esetben tesz eleget a gazda-idézte a burgenlnad.orf.at.

Modernkori rabszolgaságról beszél a Közmunkás Szakszervezet elnöke

http://www.atv.hu/belfold/20150623-vecsi-istvan-eb/hirkereso

 

A kormány által meghozott törvények érdemben nem segítenek a közfoglalkoztatásban dolgozók helyzetén – ezt Vécsi István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 

Ennyi kell a megélhetéshez itthon!

http://mfor.hu/cikkek/Itt_a_friss_adat__ennyi_a_letminimum_itthon__.html

 

2014-ben nagyon minimálisan, 0,01 százalékkal csökkent előző évhez képest a létminimum összege, ám ez összességében továbbra sem jelent sokkal jobb helyzetet.

 

Mégsem lesz adómentes ez a munkáltatói juttatás

Nem fogadta el az Országgyűlés a jövő évi adótörvénycsomaghoz benyújtott fideszes módosító indítványt, amely a munkáltatók által adómentesen adható juttatások közé sorolta volna az egyes egészségügyi szűrővizsgálatokat, továbbá a fizikoterápiás és a mentál-egészségügyi ellátást is.

 

Szegény Kórházat állított fel a Független Egészségügyi Szakszervezet

http://www.atv.hu/belfold/20150624-start-kiss-laszlo/hirkereso

 

Szegény Kórházat állított fel a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ), ahová a politikusokat is elvárják, ahogyan a július 1-jei demonstrációra is, amelyet egyéjszakás virrasztás követ. Az is elképzelhető, hogy lemondják az önként vállalt túlmunkát, amivel működésképtelenné teszik az ellátórendsze

 

———————————————————————————————————

 

 

 

KÖZÉLET

 

 

Beszünteti eddigi létminimum-vizsgálatait a KSH

http://hvg.hu/gazdasag/20150624_Beszunteti_eddigi_letminimumvizsgalatait?s=hk

 

Módszertant vált a statisztikai hivatal, mert az eddigi rendszer nem volt alkalmas rá, hogy reális képet adjon a szegénységben élőkről és a leszakadókról – közölte a KSH. A létminimum eléréséhez szükséges összeg 2014-ben alig változott a 2013-as adatokhoz képest.

 

———————————————————————————————————

 

 

 

EGYÉB

 

Vasárnapi zárva tartást kérnek a kaszinókra a civilek

http://vs.hu/gazdasag/osszes/vasarnapi-zarvatartast-kernek-a-kaszinokra-a-civilek-0625?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main

 

A Szerencsejátékosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete azt javasolja, hogy a szerencsejáték-függők védelme érdekében korlátozzák a Magyarországon működő kaszinók nyitva tartását, írja a Magyar Nemzet.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a