Cikkajánló – 2015. június 25.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

 

Beperli a kormányt a legnagyobb szakszervezet

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2015/06/24/beperli-a-kormanyt-a-legnagyobb-szakszervezet/

 

Jogalkotással okozott kár miatt indít pert a magyar állam ellen a MASzSz szakszervezeti szövetség, a szabadságok kiadásával kapcsolatban.

 

Kihasználják a magyar munkavállalókat Ausztriában?

http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/kihasznaljak_a_magyar_munkavallalokat_ausztriaban/2435193/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso

 

Két fiatal idénymunkás segítségért fordult a szakszervezeti szövetség regionális irodájához. Panaszolták, hogy hónapok óta alulfizeti őket a növénytermesztéssel foglalkozó főnökük, aki zaklatja is őket. A biztonsági előírásoknak sem minden esetben tesz eleget a gazda-idézte a burgenlnad.orf.at.

Modernkori rabszolgaságról beszél a Közmunkás Szakszervezet elnöke

http://www.atv.hu/belfold/20150623-vecsi-istvan-eb/hirkereso

 

A kormány által meghozott törvények érdemben nem segítenek a közfoglalkoztatásban dolgozók helyzetén – ezt Vécsi István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 

Ennyi kell a megélhetéshez itthon!

http://mfor.hu/cikkek/Itt_a_friss_adat__ennyi_a_letminimum_itthon__.html

 

2014-ben nagyon minimálisan, 0,01 százalékkal csökkent előző évhez képest a létminimum összege, ám ez összességében továbbra sem jelent sokkal jobb helyzetet.

 

Mégsem lesz adómentes ez a munkáltatói juttatás

Nem fogadta el az Országgyűlés a jövő évi adótörvénycsomaghoz benyújtott fideszes módosító indítványt, amely a munkáltatók által adómentesen adható juttatások közé sorolta volna az egyes egészségügyi szűrővizsgálatokat, továbbá a fizikoterápiás és a mentál-egészségügyi ellátást is.

 

Szegény Kórházat állított fel a Független Egészségügyi Szakszervezet

http://www.atv.hu/belfold/20150624-start-kiss-laszlo/hirkereso

 

Szegény Kórházat állított fel a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ), ahová a politikusokat is elvárják, ahogyan a július 1-jei demonstrációra is, amelyet egyéjszakás virrasztás követ. Az is elképzelhető, hogy lemondják az önként vállalt túlmunkát, amivel működésképtelenné teszik az ellátórendsze

 

———————————————————————————————————

 

 

 

KÖZÉLET

 

 

Beszünteti eddigi létminimum-vizsgálatait a KSH

http://hvg.hu/gazdasag/20150624_Beszunteti_eddigi_letminimumvizsgalatait?s=hk

 

Módszertant vált a statisztikai hivatal, mert az eddigi rendszer nem volt alkalmas rá, hogy reális képet adjon a szegénységben élőkről és a leszakadókról – közölte a KSH. A létminimum eléréséhez szükséges összeg 2014-ben alig változott a 2013-as adatokhoz képest.

 

———————————————————————————————————

 

 

 

EGYÉB

 

Vasárnapi zárva tartást kérnek a kaszinókra a civilek

http://vs.hu/gazdasag/osszes/vasarnapi-zarvatartast-kernek-a-kaszinokra-a-civilek-0625?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main

 

A Szerencsejátékosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete azt javasolja, hogy a szerencsejáték-függők védelme érdekében korlátozzák a Magyarországon működő kaszinók nyitva tartását, írja a Magyar Nemzet.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós