Cikkajánló – 2015. május 5.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Kordás László a MASZSZ elnökének beszéde a 2015 Május 1. Nagygyűlésén

https://www.youtube.com/watch?v=DFVp25eNeq8

Székely Tamás a MASZSZ alelnökének beszéde a 2015. MÁJUS 1. Nagygyűlésén

https://www.youtube.com/watch?v=Sid1XSap340

Varga Andrea az Autonóm Területi Szakszervezet elnökének beszéde a  2015. MASZSZ MÁJUS 1. Nagygyűlésén

https://www.youtube.com/watch?v=XwxEqTmg0rY

2015. Május 1. képekben

Döntenek a szociális dolgozók bérrendezéséről

http://www.napigazdasag.hu/cikk/42400/

Zöld jelzést kaphat a héten a szociális ágazatban dolgozók bérrendezése, vagyis júliustól akár kilencvenezer ember fizetését is megemelhetik, éves szinten 15 milliárd forinttal – értesült a Napi Gazdaság több forrásból is.

A hagyományos szakmák a legnépszerűbbek

http://www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/a-hagyomanyos-szakmak-a-legnepszerubbek-449312

Szakácsnak, cukrásznak, pincérnek, eladónak és hegesztőnek jelentkeztek a legtöbben idén a szakiskolákba. A szakközépiskolákban pedig a vendéglátásszervező-vendéglős, az informatikai rendszergazda, a gépgyártás-technológiai technikus, a pénzügyi-számviteli ügyintéző, valamint az autóelektronikai műszerész, autószerelő voltak idén a legnépszerűbb szakok. A szakiskolások fele már duális képzésben tanul.

Munka van, csak épp 60 ezer forinttal kevesebbért havonta

http://www.penzcentrum.hu/karrier/munka_van_csak_epp_60_ezer_forinttal_kevesebbert_havonta.1044600.html

Csökkent a munkanélküliek száma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint. 2015. január-márciusban az egy évvel korábbihoz képest 17 ezer fővel, 348 ezerre csökkent a munkanélküliek száma. Így a munkanélküliségi ráta 7,8 százalékra csökkent. Bár a munkanélküliségben egyenlőek a férfiak és a nők, a fizetésekben nagy különbségek vannak.

Bányától a turbináig: rendszerváltás az energetikai munkaerőpiacán

http://chikansplanet.blog.hu/2015/05/04/banyatol_a_turbinaig_rendszervaltas_az_energetika_munkaeropiacan

A megújuló energiaforrások világszerte tapasztalható előretörése nem csak az energiaárak és a technológia, hanem a munkaerőpiac terén is komoly átalakulást hoz magával. Bár a fosszilis energiahordozókon alapuló gazdálkodás végét már holnapra váró félelmek meglehetősen túlzóak, a piaci szereplőknek és a kormányzatoknak már ma fel kell készülniük az energiaszektor munkaerőpiacának átrendeződésére.

Így emelnék Orbánék a nyugdíjakat

http://mfor.hu/cikkek/Ez_varhat_nyugdijasokra_2018_ig.html

A kormány vállalását és a konvergenciaprogram prognózisát tekintve egész jól kirajzolódik, mire számíthatnak a nyugdíjasok a következő néhány évben.

Így nő a kétgyermekesek nettó bére jövőre!

http://mfor.hu/cikkek/Igy_no_a_ketgyermekesek_netto_bere_jovore__.html

Jövőre a legtöbbet azok a szülők nyernek a kétgyermekes családok adókedvezményének emelésén, akik alacsonyabb bérért dolgoznak. Kalkulátorunkkal megnézheti, Önt, hogyan érinti a változás.

KÖZÉLET

7 éles helyzet, amikor nagyon elkelt volna a sokkoló a parlamentben

http://444.hu/2015/05/04/7-eles-helyzet-amikor-nagyon-elkelt-volna-a-sokkolo-a-parlamentben/

Lássuk, milyen hatással van az emberre a kiszemelt célpontot elektrosokkal a földre terítő, majd 10, 20 vagy akár 30 másodpercre ártalmatlanná tevő, rosszabb esetben halálos  Taser X26. Aki bemutatja: egy amerikai rendőr. Aki elszenvedi: egy családapa, aki terhes feleségével és kisgyerekével utazik egy utah-i országúton.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós