Majális 2015

Magyarország minden tájáról érkezetek a demonstrálók a budapesti Városligeti fasorba 2015. május elsején, hogy „stadionok helyett európai béreket” követeljenek.

Magyarország minden tájáról érkezetek a demonstrálók a budapesti Városligeti fasorba 2015. május elsején, hogy „stadionok helyett európai béreket” követeljenek. Bányászok, kohászok, kereskedők, vasutasok, vegyészek, pedagógusok, közszférában, egészségügyben, szociális területen dolgozók, – és még hosszan lehetne folytatni a szakmák sorát-, sokasága hallgatta végig május elseje szónokait a Városligeti fasorban.

Idén, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) szervezésében civil szervezetekkel közösen demonstráltunk. A SZEF és tagszakszervezetei szép számmal vettek részt az eseményen.

Beszédet mondtak a MASZSZ tisztségviselői: Kordás László elnök és Székely Tamás alelnök.Illetve felszólalt még Gulyás Balázs civil aktivista, Dr. Mészáros Balázsnak, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöksége és a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete elnöksége tagja, és Varga Andrea, az Autonóm Területi Szakszervezet elnöke, az Őszintén az Egészségügyért Akciószövetség tagja.

Kordás beszédében hangsúlyozta, hogy a bérhelyzet Magyarországon elfogadhatatlan. Tarthatatlan, hogy 1 milliónál is többen élnek hazánkban a létminimum alatt. A MASZSZ legfőbb célja ennek a helyzetnek a felszámolása lesz a jövőben, amelynek megvalósítására külön programot is kidolgoztak.

Varga Andrea beszéde keltette a legnagyobb visszhangot, aki fekete pólóban állt a színpadra – utalva a csaknem egy hónapja, ápolók körében indult “fekete pólós mozgalomra” – és a magyar egészségügyben dolgozók siralmas helyzetére hívta fel a figyelmet.

  

A nagygyűlés után a tömeg a Városligeti fasor-Dózsa György út, Hősök tere, Kós Károly sétány, Városliget útvonalon felvonult, majd sor került a szokásos Majálisra is a Városligeti Napozóréten, ahol zenekarokat hallgathatnak, gyerekműsorokat nézhetnek a részvevők.

 

További képek a Galériában: http://szef.hu/index.php/bemutatkozunk/keptar/kepek/48

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az