Cikkajánló – 2015. április 30.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Tarlós ügyet sem vetett a tiltakozásra

http://nol.hu/belfold/tarlos-ugyet-sem-vetett-a-tiltakozasra-1531049

Szórólap-osztogatással és kínos kérdéseket feszegető molinókkal zavarták meg a Fővárosi Közgyűlés mai ülését. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) a mintegy 200 ezer tagot tömörítő, legnagyobb érdekvédelmi konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) támogatásával vizsgálatokat követel. Tarlós István főpolgármester látványosan nem vett tudomást az elé feszített feliratokról.

Néma demonstráció a Városházán

http://www.szakszervezet.net/hu/fohirek/421-nema-demonstracio-a-varoshazan

Értesült már arról, hogy… – kezdetű szórólapot kaptak a mai közgyűlésen a fővárosi képviselők. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ),a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) támogatásával vizsgálatot követel a BKV-nál tapasztalható elfogadhatatlan állapotok miatt: 0 százalékos bérajánlás, folyamatosan romló munkakörülmények, a kollektív szerződés megsértése – áll többek között azon a szórólapon, amelyet Tarlós István főpolgármester is átvett.

Van-e valódi érdekképviselet?

http://www.atv.hu/videok/video-20150429-van-e-valodi-erdekkepviselet

A műsor vendége Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, Kordás László, a MASZSZ elnöke és Szalai Erzsébet akadémikus, a társadalmi rétegek kutatója.

Itt van május elseje!

http://nepszava.hu/cikk/1055836-itt-van-majus-elseje/

Kevesebb politika, több színes program várja ezúttal a Városligetben a majálisozókat. Az ellenzéki pártok koncertekkel, egészségügyi szűrésekkel, gyerekműsorokkal csábítják azokat, akik az ünnepet velük akarják tölteni.

Megállapodtak a honvédségi dolgozók illetményen kívüli juttatásairól

http://www.stop.hu/belfold/megallapodtak-a-honvedsegi-dolgozok-illetmenyen-kivuli-juttatasairol/1320503/

Megállapodtak a honvédségi dolgozók illetményen kívüli juttatásairól szerdán. A dokumentumot Hende Csaba honvédelmi miniszter, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Zsiga Imre, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke és Kelemen József, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke írta alá Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban (HM).

Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk – pedig lenne megoldás

http://privatbankar.hu/biztositas/kivereztetett-munkanelkuliek-orszaga-vagyunk-pedig-lenne-megoldas-280663

A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.

Több munkahelyi baleset volt tavaly Magyarországon, főleg a stressz az oka

http://www.webbeteg.hu/cikkek/elsosegely/17756/tobb-munkahelyi-baleset-volt-tavaly-magyarorszagon

A munkabalesetek száma az elmúlt három évtizedben ugyan negyedére csökkent, 2014-ben azonban 14 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Ezrével tűnnek el a munkaerőpiacról

http://nepszava.hu/cikk/1055833-ezrevel-tunnek-el-a-munkaeropiacrol/

Ismét nőtt a munkanélküliség Magyarországon, ezzel egy kedvező trend szakadt meg. Idén január-márciusban munkavállalási korúak 7,8 százaléka volt állás nélkül, szemben a tavaly november és az idén január közötti 7,1 százalékkal. A kormányzat büszke arra, hogy – elsősorban a közfoglalkoztatás révén – mennyivel többen dolgoznak, mint a Fidesz-korszak előtt, ám a 15-64 évesek 62,4 százalékos rátájával aligha lehetünk elégedettek, hiszen az Európa 2020 Stratégia 75 százalékos uniós szintet tűzött ki.

Miért jó önkéntes egészségpénztárba fizetni?

http://ado.hu/rovatok/ado/miert-jo-onkentes-egeszsegpenztarba-fizetni

Az önkéntes egészségpénztári befizetés olyan adóelőnyökkel jár, ami a legtöbb munkaviszonyban dolgozó számára elérhető. Vajon eddig mi tartotta vissza attól, hogy belépjen egy egészségpénztárba? Cikkünkben megnézzük, miért jó ez a lehetőség és milyen esetekben érdemes elindítani egy egészségpénztári tagságot.

Álláskeresők napját tartotta a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

http://minap.hu/cikkek/allaskeresok-napjat-tartotta-magyar-okumenikus-segelyszervezet

Esztergályosokra, CNC-forgácsolókra, gépkezelőkre van leginkább szükség a megyében. A fémipari végzettséggel rendelkező szakmunkásokat keresik legjobban. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet állásbörzéjén több mint kétezer munkalehetőséget ajánlottak az álláskeresőknek, harminc cég hozta el ajánlatát.

Magyar közmunkást jelölt az Európai Polgári Díjra Ujhelyi István

http://nol.hu/kulfold/magyar-kozmunkast-jelolt-az-europai-polgari-dijra-ujhelyi-istvan-1531073

Egy ózdi születésű közmunkást, a három gyermekét egyedül, mindössze közmunkaforintokból nevelő Kiss Jánost jelölte az Európai Polgári Díjra Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője.

KÖZÉLET

A KDNP szerint Orbán szakított a „keresztény értékvilággal”

http://magyarnarancs.hu/hirnarancs/a-kdnp-szerint-orban-szakitott-a-kereszteny-ertekvilaggal-94757

Itthon és külföldön is egyre többen készülnek ki tőle, hogy Magyarország miniszterelnöke „halálbüntetést és munkatáborokat akar”.

EGYÉB

Tarlós a kormányhoz fordul az Illatos úti mérgező anyagok miatt

http://hvg.hu/itthon/20150429_Molinokkal_vartak_Tarlosekat_egy_temarol?s=hk

Tarlós István főpolgármester a kormányhoz fordul az IX. kerületi, Illatos úti környezetszennyezés ügyében.

A magyarok sem ismerik a hosszabb élet titkát

http://vs.hu/kozelet/osszes/a-magyarok-sem-ismerik-a-hosszabb-elet-titkat-0430?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main

Bár folyamatosan nő az egészségesen várható élettartam Magyarországon, még mindig jelentősen elmarad az európai uniós átlagtól.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az