Cikkajánló – 2015. április 22.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Április 28-án a munkahelyi balesetek következtében megsérültekre és elhunytakra emlékezünk.

https://www.facebook.com/events/1576944805928202/

Flashmob-bal kívánjuk felhívni a figyelmet a munkabiztonság betartásának fontosságára annak érdekében, hogy a hasonló esetek a jövőben elkerülhetővé váljanak.

Közműszolgáltatói szakszervezetek: ne féljenek!

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kozmuszolgaltatoi_szakszervezetek_ne_feljenek/2426554/?utm_source=rssfeed

“Ha a nemzeti közműszolgáltató holding olyan lesz, mint az iskolák esetében a KLIK, akkor a feladatot központosítják, a fizetnivaló marad.” Mutassanak erőt! Ne féljenek! Ezt az átmeneti időszakot át kell vészelni, akármilyen nyomást is gyakorol a kormányzat – ajánlotta a Helyiipari és Városgazdálkodási Dolgozók Szakszervezetének (HVDSZ 2000) szerdai ágazati konzultációján Ménesi Imre.

„Nincs okuk örömre”

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/nincs-okuk-oromre

Kedden van a Bölcsődék Napja, de az ott dolgozóknak nincs sok okuk az örömre a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint. Szűcs Viktória Híradónknak azt mondta, a nevelők háromnegyede még 90 ezer forintot sem visz haza. A család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár azt mondta, nem tudni, mikor várható bérrendezés, de egyeztetnek a szakszervezettel.

Visszavették a „renitens” ápolónőt

http://nol.hu/belfold/szombaton-a-normafanal-gyaszolnak-az-apolonok-1529429

Folytathatja a munkáját Sándor Mária a Péterfy Sándor utcai kórházban. Ezzel zárult a kedd délelőtti munkaügyi egyeztetés az intézmény menedzsmentje és a szombaton indulatosan fölmondó ápolónő között – tudta meg a Népszabadság. Az ápolók ettől függetlenül szombaton a Normafánál gyászolnak.

Kiss László: Ez nem bérharc, hanem felhívás

http://www.atv.hu/belfold/20150420-kiss-laszlo

Ez nem bérharc, ez a magyar egészségügy helyzetére való felhívás – mondta Kiss László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Fekete hétvégéket hirdettek a magyar kórházak ápolói.

Folytatják a sztrájkot az értékszállítási dolgozók

http://profitline.hu/hircentrum/hir/331362/Folytatjak-a-sztrajkot-az-ertekszallitasi-dolgozok

Folytatják a sztrájkot az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉŐDSZ) a JNT Security Kft.-nél működő szervezetének dolgozói, miután a munkáltató kedden nem kereste meg őket egyeztetés céljából – közölte Kuti Zsolt, az ÉŐDOSZ sajtókapcsolatokért felelős megbízottja az MTI érdeklődésére.

GAZDASÁG

Varga Mihály: a gazdasági növekedés többletforrásaiból jut az adócsökkentésre

http://profitline.hu/hircentrum/hir/331368/Varga-Mihaly:-a-gazdasagi-novekedes-tobbletforrasaibol-jut-az-adocsokkentesre

Hosszú vita után a kormány úgy döntött, a gazdasági növekedés többletforrásait további beruházások, munkahelyteremtés helyett adócsökkentésre fordítja 2016-ban – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden az M1 aktuális csatornán arra a kérdésre válaszolva, hogy az adócsökkentés miként hat a költségvetésre.

EGYÉB

Megtudhatjuk, mennyivel támogatja a gyógyszeripar az orvosokat

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2015/04/22/megtudhatjuk-mennyivel-tamogatja-a-gyogyszeripar-az-orvosokat/

A városi legendákat megcáfolnák azzal, hogy megtudhatnánk, mennyi pénzzel támogatják az orvosokat a gyógyszercégek. Jó hír, hogy a megkérdezett orvosok háromnegyede az átláthatóságot támogatja.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?