Bölcsődék Napi Köszöntő 2015

Varga László SZEF elnök köszöntője a Bölcsődék Napja alkalmából

Budapest, 2015. április 20.

Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete 

Szűcs Viktória

elnök

részére

Tisztelt Elnök Asszony!

Kedves Viktória!

A Bölcsődék Napja alkalmából tisztelettel köszöntelek és egyben üdvözlöm a magyarországi bölcsődék valamennyi dolgozóját és kiemelten a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) tagjait.

2010 óta minden év április 21-én emlékezünk meg a bölcsődék munkavállalóiról, akik a legkisebbekkel, a legkisebbekért dolgoznak szűnni nem akaró hivatástudattal, odaadással, szeretettel. A kisgyermeknevelők és a bölcsődék valamennyi dolgozójának munkája elengedhetetlen a jövő generációinak megfelelő fejlődése, s nem utolsó sorban a kisgyermekes szülők terheinek csökkentése szempontjából.

Elengedhetetlen szerepük azonban az utóbbi években nem párosul a kellő anyagi megbecsüléssel, hiszen béreik – a közszolgálat szinte minden területéhez hasonlóan – nem növekedtek megfelelő mértékben ahhoz, hogy a méltán kiérdemelt tisztes megélhetést biztosítsák számukra.

A Szociális Ágazati Demonstrációs és Sztrájkbizottság munkássága nyomán bevezetett ágazati pótlék nem tudta orvosolni az évtizedes bérproblémákat. A tárgyalások során tett ígéretek sok esetben csak az időhúzásról szóltak, a 2016-ra ígért életpályamodell bevezetésének részletei még homályosak. Ebben a harcban még sok a teendő, ezért ehhez további kitartást kívánok!

Ugyanakkor a Bölcsődék Napja alkalmából is szeretném kifejezni a SZEF szolidaritását szakszervezetetek erőfeszítéseivel és bízom benne, hogy nem csak az ünnepnapon, hanem a hétköznapokban is megkapja majd a magyar bölcsődék összessége azt a döntéshozói és fenntartói figyelmet, amit méltán megérdemel.

Baráti üdvözlettel:

Varga László

SZEF elnök

 

Bővebben a Bölcsődék Napjáról: http://szef.hu/hirek/bolcsodek_napja_apr21

A csatolmányban olvasható Szűcs Viktória BDDSZ elnök köszöntője. 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Elhunyt Kordás László

Megdöbbenéssel fogadtuk Kordás László harcostársunk halálhírét. A MASZSZ egykori elnökeként folyamatosan együttműködtünk és segítettük egymás munkáját, küzdelmét. Legközelebbi szövetségesünkként mindig vele vettük fel elsőként a kapcsolatot, vagy elsőként keresett minket.

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk