Megszavazták a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljét

Elfogadta a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényt kedden az Országgyűlés.

Elfogadta a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényt kedden az Országgyűlés. A határozat értelmében új előmeneteli és illetményrendszer jön létre az ágazatban. A módosítás értelmében megszűnik az automatikus előmeneteli rendszer, a vezetői beosztások meghatározott időre szólnak majd, a hivatásos állomány volt tagjaiból pedig létrejön a tartalékos állomány.

További részletek: http://www.hirado.hu/2015/04/14/megszavaztak-a-rendvedelmi-dolgozok-eletpalyamodelljet/

A témában a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának vendége volt dr. Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (BRDSZ) főtitkára, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzetvédelmi szolgálat területén a tervezet megtiltja az érdekképviseletek működését. Arra is figyelmeztetett, hogy a közszolgálat egyéb területein működő szakszervezetek is jobb, ha odafigyelnek, nehogy más területekre is kiterjessze a kormány ezt a gyakorlatot.

A beszélgetés meghallgatható (06:32 – 12:58 perc között) itt: http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20150415-075900.mp3

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az