Cikkajánló – 2015. április 9.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Több éves bérmegállapodást szeretne a közszférában a szakszervezeti szövetség

http://www.dehir.hu/debrecen/tobb-eves-bermegallapodast-szeretne-a-kozszferaban-a-szakszervezeti-szovetseg/2015/04/08/

Debrecen – A köz- és a versenyszféra bérrendezéséért is síkra száll a Magyar Szakszervezetek Szövetsége. Ezt jelentette be a szervezet elnöke debreceni tájékoztatóján.

Garantált jövedelmeket vágna meg a kormány

http://www.origo.hu/itthon/20150401-bercsokkenessel-kezelnek-a-kormanyhivatali-feszultsegeket.html

Emelés helyett inkább vágna a kabinet a kormányhivatali dolgozók fizetéséből, így egyenlítené ki a bérek szintjét. Az ezreket hátrányosan érintő kormányzati javaslat ellen hiába tiltakozott Áder János államfő és a szakszervezet, továbbra is csattog a bérolló, a közszolgálati életpályamodell pedig csak jövő nyárra várható.

Országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow indult

http://inforadio.hu/hirek/belfold/hir-716877

Országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow-t indított a Nemzetgazdasági Minisztérium, június 19-éig 39 helyszínre látogatnak el a Társadalmi Megújulás Operatív Program (Támop) munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése elnevezésű kiemelt projekt keretében.

A munkahely találja meg az álláskeresőt

http://www.magyarszo.com/hu/2668/gazdasag/125167/A-munkahely-tal%C3%A1lja-meg-az-%C3%A1ll%C3%A1skeres%C5%91t.htm

Egy német programozócsapat forradalmi újítása.

Régimódi szokás újságban állást keresni, hiszen az interneten sokkal hatékonyabban és gyorsabban megtalálhatja az ember a testreszabott munkát. Egy németországi cég, a Jobspotting szerint viszont már a világhálós munkakeresésre is ráfér egy komoly reform.

Idősek jönnek a magyar fiatalok helyébe

http://nol.hu/belfold/idosek-jonnek-a-magyar-fiatalok-helyebe-1526911

A KSH friss kiadványa szerint drámaian, az előző évhez képest közel 50 százalékkal megnőtt a külföldre költözők száma, pedig eddig is magas volt. Elsősorban a fiatalok és a diákok mennek el – ha ez tartós marad, a helyzet már középtávon is fenntarthatatlanná válik.

Így tűnhet el a pénz a SZÉP Kártyáról

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/igy-tunhet-el-a-penz-a-szep-kartyarol/

Aki kapott 2013-ban Széchenyi Pihenő Kártyára juttatást, annak érdemes az elkövetkezendő napokban utánanézni, hogy felhasználta-e már ezt az összeget. Május végén ugyanis ezt a pénzt visszautalják a munkáltatónak.

KÖZÉLET

Elkeserítő, mennyire szét van szakadva a magyar társadalom

http://szakszervezetek.hu/index.php/hirek/14152-elkeserito-mennyire-szet-van-szakadva-a-magyar-tarsadalom

 A KSH kihozta, hogy minden rendben! Megjelent ugyanis minden magyar statisztikák legérdekesebbike, ami a „Háztartások fogyasztási kiadásai” címet viseli, és arról szól, hogy a jövedelem és lakóhely szerint csoportosított magyarok hogyan költik a pénzt. Márpedig az derült ki belőle, hogy tavaly átlagosan 2,7 százalékkal többet költöttek a magyar háztartások reálértéken, mint 2013-banírja a 444.hu.

EGYÉB

Medián: a nagy többség elutasítja a vasárnapi zárva tartást

http://www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/median-a-nagy-tobbseg-elutasitja-a-vasarnapi-zarva-tartast-447747

Az emberek többsége azt szeretné, ha nyitva lennének a boltok vasárnap – derült ki a Világgazdaság birtokába került friss felmérésből. A Medián által készített reprezentatív felmérést Balla Péter rendelte meg a cégtől, aki közösségi finanszírozással gyűjtötte össze a pénzt a kutatáshoz.

Fontos, hogy a bántalmazottak merjenek segítséget kérni

http://inforadio.hu/hirek/belfold/hir-715730

A tízéves Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálathoz 12-13 ezer segítség-, vagy információ kérő hívás érkezik évente. A szolgálat munkájáról Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára beszélt az InfoRádióban.

Tarlós csökkentené a kerületek számát

http://hvg.hu/itthon/20150407_Tarlos_Istvan_kevesebb_keruletet_szeretne?s=hk

2019-ben jöhet el a főváros közigazgatási reformja, amelyet a kormány is támogat. Kétséges viszont, hogy maga Tarlós István részt vesz-e ebben, mert mint a Magyar Nemzetnek megerősítette: a következő ciklusban nem indul a főpolgármesteri posztért. Azt is elmondta, hogy 2016 végéig vezetnék be a dugódíjat.

Egyedülálló magyar ötletek: ivócsap, szegények szabadalma

http://startup.mandiner.hu/cikk/20150404_egyedulallo_magyar_otletek_ivocsap_szegenyek_szabadalma

A fővárosi vízművek eddig támogatta a fiatal hölgyek által feltalált ivócsapot, a jövőben megrendelhető szolgáltatást szeretnének fejleszteni belőle.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az