Cikkajánló – 2015. március 13.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Az MKKSZ üdvözli az egyes jogállási tárgyú törvények módosításának visszaküldését

http://www.hirado.hu/2015/03/12/az-mkksz-udvozli-az-egyes-jogallasi-targyu-torvenyek-modositasanak-visszakuldeset/?source=hirkereso

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) üdvözli, hogy Áder János köztársasági elnök kedden megfontolásra visszaküldte a parlamentnek az egyes jogállási tárgyú törvények módosítását.

Kimaradnak a kormánytisztviselők a jóból

http://fn.hir24.hu/penzugy/2015/03/12/kimaradnak-a-kormanytisztviselok-a-jobol/

A munkáltatók és a cafeteriával foglalkozó szakemberek körében sem teljesen egyértelmű, hogy a közszolgálati tisztviselők kaphatnak-e lakás-cafeteriát. A juttatással akár meg is lehet felezni a havi törlesztőrészletet. Kinyomoztuk, mi a helyzet.

Sáling: lehet, hogy el kell bocsátani egy csomó embert

http://www.atv.hu/videok/video-20150313-saling-lehet-hogy-el-kell-bocsatani-egy-csomo-embert

Egyszerű közgazdász ésszel is látható, hogy ez borzasztó, amit művelnek, mondta Sáling József az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Ennyi volt, vasárnap már nincs több vásárlás

http://tv2.hu/musoraink/mokka/171020_ennyi_volt_vasarnap_mar_nincs_vasarlas.html

A március 15-étől életbe lépő vasárnapi zárva tartás azonban nemcsak a vásárlók életére és szokásaira lesz nagy hatással, hanem a kereskedelemben dolgozó munkavállalókéra is. Ennek részleteiről Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke beszél.

Drákói szigorúság vasárnap

http://mno.hu/magyar_nemzet_gazdasagi_hirei/drakoi-szigorusag-vasarnap-1276995

Az e hét végi életbelépés előtti utolsó pillanatokban is szigorított a kormány a vasárnapra elrendelt zárva tartás szabályain. Ráadásul még mindig nem jelent meg a vonatkozó törvény végrehajtási rendelete, ezért a hét végéig még jöhetnek további meglepetések.

Megoszlanak a vélemények az elbocsátási hullámról

http://www.napigazdasag.hu/cikk/38392/

Vasárnaptól a legtöbb üzlet zárva tart a hét utolsó napján, bár számos kivétel lesz, a kedvezményezettek köre széles. A munkaerő-piaci hatásokról megoszlik a szakértők véleménye: vannak, akik úgy vélik, jelentős elbocsátási hullámra lehet számítani, mások szerint a kiskereskedelmi törvény életbe lépése nem rengeti meg a szektort.

A diákmunkát is érinti a vasárnapi zárva tartás

http://www.hir24.hu/belfold/2015/03/13/a-diakmunkat-is-erinti-a-vasarnapi-zarva-tartas/

Az összes hazai, nagyjából 8-10 iskolaszövetkezetet érinti a változás, ezek ugyanis – egyebek mellett – ezen a területen is biztosítják a munkaerőt megrendelőiknek.

Megtartja valamennyi munkatársát a drogérialánc

http://infovilag.hu/hir-32022-megtartja_valamennyi_munkatarsat_drogeri.html

A vasárnapi zárva tartás miatt várható szombati megnövekedett forgalom zavartalan kiszolgálása végett a Rossmann drogériák március 14-étől meghosszabbított szombati nyitva tartással várják vásárlóikat. Ezentúl minden pénteken és szombaton több mint száz termék harmadával olcsóbban vásárolható meg az ország összes Rossmann-üzletében.

Tapolca: szakszervezeti támogatás Pad Ferencnek

http://www.168ora.hu/landingpage/tapolca-szakszervezeti-tamogatas-pad-ferencnek-134373.html

Támogatja a mintegy 40 ezer tagot tömörítő vegyipari szakszervezet (VDSZ) a tapolcai időközi országgyűlés képviselői választáson induló Pad Ferencet, az Ajkai Alumíniumipari Szakszervezet vezetőjét.

2015 az építőipari munkások éve lehet

http://gazdasagiradio.hu/cimlap/2015-az-epitoipari-munkasok-eve-lehet-3594

Hatalmas a felvételi kedv az építőipari és feldolgozó ipari cégeknél, amint a a munkaerő-kölcsönző cégek is nagyot nyerhetnek.

Munkanélküliség: ötszörös különbség

http://www.metropol.hu/itthon/cikk/1295300

Győr-Moson-Sopron megyében 2, Szabolcsban 11 százalék az álláskeresők aránya.

“Termelő munkahelyek létrehozásával lehet javítani az oktatásfinanszírozást”

http://www.hrportal.hu/c/termelo-munkahelyek-letrehozasaval-lehet-javitani-az-oktatasfinanszirozast-20150312.html

A közoktatásban és a felsőoktatásban is alulfinanszírozottak az intézmények, több forrást valódi termelői munkahelyek létrehozásával lehetne biztosítani – mondta a Jobbik elnöke csütörtökön a Heves megyei Verpeléten, sajtótájékoztatón.

A nők még 70 évig kevesebbet fognak keresni, mint a férfiak

http://figyelo.hu/cikkek/416702-a-nok-meg-70-evig-kevesebbet-fognak-keresni–mint-a-ferfiak

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) legutóbbi jelenése szerint alig csökkent a férfiak és a nők fizetése közötti különbség az elmúlt 20 évben – írja a The Guardian.

KÖZÉLET

Nem igaz, hogy az EU blokkolta a Paks II. atomerőmű építését

http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/kormanyzati-kommunikacioert-felelos-allamtitkar/hirek/nem-igaz-hogy-az-eu-blokkolta-a-paks-ii-atomeromu-epiteset

Határozottan cáfolta a Financial Times értesüléseit Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

EGYÉB

Ezért lehet milliós havi nyugdíj Magyarországon!

http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-708749

A nyugdíjplafon 2012-es eltörlése a fő oka annak, hogy van olyan magyar nyugdíjas, aki egy millió forint fölötti ellátást kap havonta – mondta el az InfoRádiónak Simonovits András egyetemi tanár. A nyugdíjszakértő szerint az új rendszer hosszú távon társadalmi elégedetlenséghez vezet és a nyugdíjkasszát is súlyosan meg fogja terhelni.

Útdíj: ezen a héten még vissza lehet váltani a matricákat

http://www.atv.hu/belfold/20150313-utdij-ezen-a-heten-meg-vissza-lehet-valtani-a-matricakat/hirkereso

A feleslegessé vált megyei e-matricák visszaváltása március 15-én éjfélig kezdeményezhető.

Trükkös Traffipax az M0 autópályán

https://www.youtube.com/watch?v=PI39m5jwKzw

Beindult a főszezon a megyei rendőr-főkapitányság autópálya és forgalom iránytó alosztályán. Teljes létszámban vadásznak a gyorshajtókra az M7-es autópályán, a rendőrség ugyanis fokozott sebességmérő akcióba kezdett. A cél, a biztonságos közlekedés biztosítása és a forgalom ellenőrzése.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szakszervezeti tagdíjlevonásról a Klubrádióban

Csóti Csabát nyilatkozott a szakszervezeti tagdíjlevonást tiltó jogszabálymódosításról a Kluburádió Szolidaritás című műsorában. Meghallgatom a teljes Szolidarítás 2023. szeptember 27., szerdai c. műsorát.. Meghallgatom Csóti Csaba: Közalkalmazotti szakszervezetek helyzete c,

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a