Cikkajánló – 2015. március 3.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Egyre több a feketemunkás

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/egyre-tobb-a-feketemunkas/

A munkaügyi hatóság tavaly több mint 18 ezer munkáltatót ellenőrzött, és ennek során a foglalkoztatók 73 százalékánál talált munkaügyi jogsértéseket, amelyek az ellenőrzés alá vont foglalkoztatottak 71 százalékát, mintegy 101 ezer munkavállalót érintették.

A munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések költségeinek becslése

http://www.muszakiforum.hu/?fejezet=5&cid=107566&wa=EPIRSS1510

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) honlapján 2014. évben jelent meg egy tanulmány a munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések költségeinek elemzéséről, annak érdekében, hogy ajánlásokat fogalmazzanak meg a nem megfelelő vagy hiányzó munkavédelem költségeinek makroszintű becslésére.

Nyugdíj előtt jöhet a kaszálás – közmunka védett korban is

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/nyugdij-elott-johet-a-kaszalas-kozmunka-vedett-korban-is-599169

Márciustól – a jövő héttől – átalakul az eddigi segélyezési rendszer, az állam már csak nagyon keveseknek ad bármiféle támogatást, a szociális törvény csak a kötelező ellátásokra vonatkozó szabályokat tartalmazza.

Itt a Mammut új, március 15-től érvényes nyitvatartása: a kis boltok eladói szívják meg a vasárnapi tilalmat

http://444.hu/2015/03/02/itt-a-mammut-uj-marcius-15-tol-ervenyes-nyitvatartasa-a-kis-boltok-eladoi-szivjak-meg-a-vasarnapi-tilalmat/

Eddig délelőtt 10-től este 9-ig tartottak nyitva a Mammut üzletei. A dolgozók most kapták kézhez az új nyitvatartási rendet, amit kérdésünkre a bevásárlóközpont marketingosztálya is megerősített.

 

EGYÉB

Mi a jelentősége a TB igazolványnak?

http://munkajog.hu/rovatok/munkaber/a-jelentosege-a-tb-igazolvanynak

A magyar társadalombiztosításban való részvétel meghatározott szabályok szerint kötelező. Ennek alapján lehet jogot szerezni egyes társadalombiztosítási ellátásokra. Pénzbeli ellátásokban biztosítottként vagy biztosítási idő alapján részesülhetünk.

Önkormányzati többletterhek: Segélyezési formák szűnhetnek meg

http://nol.hu/belfold/40-milliardra-lenne-szukseg-a-szocialis-tamogatasokhoz-1519233

Újabb feladatot adott át az állam az önkormányzatoknak: azoknak a településeknek, amelyek elég magas adóbevételhez jutnak, márciustól saját zsebből kell fizetniük a szociális segélyek egy részét. A kevésbé tehetős helyhatóságoknak központi támogatást ígérnek.

Vigyázzon a hétfővel: nagyobb a szívinfarktus veszélye

http://hvg.hu/plazs/20150302_Vigyazzon_a_hetfovel_nagyobb_a_szivinfark#rss

Sokáig nem kötötték össze a stresszel a közvetlen szívinfarktust, mostanra kiderült, igenis van köze hozzá, sőt a munkahét kezdetén még nagyobb esély van rá.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós