Cikkajánló – 2015 február 26.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés a Közdemosz szerint

http://www.vg.hu/gazdasag/tobb-ezer-munkavallalot-fenyeget-bercsokkentes-a-kozdemosz-szerint-444929

A Közszolgálati Dolgozók Demonstrációs és Sztrájkbizottsága (Közdemosz) tiltakozik az ellen, hogy több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés, ezért követelik, hogy 2015-ben minden olyan közszolgálati munkavállaló, aki központi bérintézkedések által nem érintett, részesüljön 10 százalék, de legalább bruttó 15 ezer forintos egyszeri bérintézkedésben.

Megkezdték a toborzást az Apollo Tyres épülő gumigyárába

http://www.autoszektor.hu/hu/content/megkezdtek-toborzast-az-apollo-tyres-epulo-gumigyaraba

– Megkezdődött a dolgozók toborzása az indiai Apollo Tyres Gyöngyöshalász mellett zöldmezős beruházásként megépülő gumigyárába – áll a társaság MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

 „Nem számít sem a szakma, sem a dolgozó”

http://www.pecsiriport.hu/politika/9-politika/5324-nem-szamit-sem-a-szakma-sem-a-dolgozo.html

Súlyos megállapításokat tesz Hofekker Ferenc pécsi szakszervezeti vezető lejjebb olvasható közleményében – a Tüke Busz Zrt.,  a városi cégek és a helyi tömegközlekedés tervezett átalakításával kapcsolatban.

Közös megegyezés: erre figyeljünk

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/kozos-megegyezes-erre-figyeljunk/

Bár a közös megegyezés tűnik a legbékésebb megoldásnak, ami a munkaviszony megszüntetését illeti, gyakori, hogy a papírok aláírása után, hogy a munkavállaló az aláírt dokumentummal ügyvédhez fordul, vagy annak érvényességét a bíróság előtt kérdőjelezi meg.

Te miért dolgozol? Újra indul a Terézanyu Pályázat!

http://www.nokorszak.hu/nok-a-jelenben/te-miert-dolgozol-ujra-indul-a-terezanyu-palyazat

Az idén újra olyan tabutémában lehet pályázni, amely kimondva vagy kimondatlanul, de minden nőt érint: a nők és a munkájuk kapcsolata. A dolgozó nő valahogy mindig gyanús, ha ugyanis egy nő családos és emellett sikeres, annak biztosan a gyerekei látják kárát, ha nincs családja és úgy sikeres, akkor elítélik, amiért gyerekszülés helyett választja a karrierjét. 

2 éves mélypont: visszaesett a közmunka januárban

http://mfor.hu/cikkek/Nagyon_visszaesett_a_kozmunka_januarban.html

Alig több mint 10 ezer állami támogatással létrejövő munkahely született januárban. Ezzel párhuzamosan – nem nagy meglepetésre – a nyilvántartott álláskeresők száma is megugrott.

Mégis vizsgálódik a kormány

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/megis-vizsgalodik-a-kormany

Mégis vizsgálódik a kormány a Híd a munkába program miatt – tudta meg Híradónk. Korábban Lázár János mondta azt, hogy névtelen feljelentések és sajtóhírek nem indokolják, hogy a kormány vizsgálódjon az uniós program körül. Az LMP viszont közölte: név szerint tették a feljelentést és már büntetőeljárást is kezdeményezett a Legfőbb Ügyész.

Hány ember veszíti el a munkáját a kereskedelemben?

http://rtl.hu/rtlklub/fokusz/hany-ember-vesziti-el-a-munkajat-a-kereskedelemben

Átfesthetik a logót, a 0-24-es nyitva tartásról 6-22-re. Van olyan üzlet, amely Március 15-től 2 alkalmazottnak lesz kénytelen felmondani a tulajdonos, mert éjszakánként zárva tartanak. És ez csak egy a sokból.

Munkanélküli fiatalokat támogatnak

http://www.pecsma.hu/hirzona/munkanelkuli-fiatalokat-tamogatnak/

A kormány elindította a 25 év alatti munkanélküliek foglalkoztathatóságát segítő ifjúsági garancia programot az ország hat konvergencia-régiójában, és hamarosan jelentkezhetnek majd a részvételre a közép-magyarországi térségben is az állást kereső fiatalok – jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán, sajtótájékoztatón Budapesten.

A munkaszüneti napok körüli munkavégzés elszámolása

http://www.munkajog.hu/rovatok/munkaido/a-munkaszuneti-napok-koruli-munkavegzes-elszamolasa

Az Mt. felhatalmazást ad a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter számára (jelenleg a nemzetgazdasági miniszter), hogy az általános munkarendben foglalkoztatott munkavállalók munkaidő-beosztásának a munkaszüneti napok miatti változtatását évenként rendeletben szabályozza. Ennek során vasárnap nem nyilvánítható munkanappá és a változtatásnak azonos naptári hónapra kell esnie.

GAZDASÁG

Mit kíván a magyar építőipar?

http://www.napi.hu/ingatlan/mit_kivan_a_magyar_epitoipar.594069.html

Politikai, szabályozási garanciákat, beruházási katasztert szorgalmaz többek között a kiszámíthatóságért az építőipar súlyponti problémái közül a beruházási piac élénkítése érdekében az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ).

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?