Cikkajánló – 2015. február 13.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Érdemi bértárgyalásokat sürget a VASZ

http://www.stop.hu/gazdasag/erdemi-bertargyalasokat-surget-a-vasz/1300714/

Érdemi bértárgyalásokat sürget a Mozdonyvezetők Szakszervezetét, a Vasutasok Szakszervezetét és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetét tömörítő Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ), amelynek elnöksége február 24-éig ad haladékot a tárgyalások megkezdésére – közölte a szövetség csütörtökön az MTI-v

Tízmilliókkal tartozik dolgozóinak a BKV

http://nepszava.hu/cikk/1048231-tizmilliokkal-tartozik-dolgozoinak-a-bkv/

Összesen több tízmillió forinttal tartozik évek óta dolgozók ezreinek a BKV, ám egyelőre egyetlen fillért sem hajlandó kifizetni a rosszul számolt távolléti díjakból és pótlékból felgyűlt hátralékból. Az elmaradás kiegyenlítésére a cégnél működő szakszervezeti szövetségek hivatalosan is felszólították a vezetőséget, ám hiába, még csak nem is reagáltak rá.

A dolgozókkal fizettetik meg Orbánék döntését

http://nol.hu/gazdasag/beruket-adjak-a-szabad-hetvegeert-1515575

A vasárnapi zárva tartás miatt nem kapnak béremelést az Auchan dolgozói – mondták el lapunknak a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) vezetői, akik szerint az áruházlánc a jogszabályváltozásokra hivatkozva nem akarja idén emelni az alkalmazottak fizetését.

A CBA perel a bérezéséről szóló cikkek miatt

http://www.stop.hu/belfold/a-cba-perel-a-berezeserol-szolo-cikkek-miatt/1300730/

A CBA szerint valótlan adatok jelentek meg a sajtóban a társaság munkavállalóinak béréről, ezért a kereskedelmi lánc, jó hírnevének megsértése miatt bírósági eljárást kezdeményez.

Ezért nem szeretünk (nem merünk?) táppénzre menni

http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Ezert_nem_szeretunk_nem_merunk_tappenzre_me_3MAJ3K#utm_source=adozona.hu&utm_medium=email&utm_campaign=ado_weekly

Anyagi okai vannak annak, hogy sem a munkaadók, sem a munkavállalók nem kedvelik a táppénzes napokat. Vannak azonban olyanok, akiknek éppen gazdasági szempontból érné meg betegség esetén a keresőképtelenség választása.

Növelnék a hiányszak-képzések számát

http://www.vg.hu/gazdasag/novelnek-a-hianyszak-kepzesek-szamat-444002

Közel a duplájára nőtt a hiányszakmákra jelentkezők száma az elmúlt években az ösztöndíj programnak köszönhetően, jelenleg 24 ezer szakiskolai tanuló kap ilyen támogatást – emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Bérletet? Étkezési utalványt? Így válassz okosan cafeteriát

http://privatbankar.hu/biztositas/berletet-etkezesi-utalvanyt-igy-valassz-okosan-cafeteriat-277791

Aki még nem tette meg, a következő hetekben még kiválaszthatja béren kívüli juttatásait. Az eligazodást ugyan kissé megnehezíthetik a 2015-ös adóváltozások, több elem azonban nem módosult.

Csaknem duplájára emelkedett a hiányszakmákra jelentkezők száma

http://profitline.hu/hircentrum/hir/327571/Csaknem-duplajara-emelkedett-a-hianyszakmakra-jelentkezok-szama

Közel a duplájára nőtt a hiányszakmákra jelentkezők száma az elmúlt években az ösztöndíj programnak köszönhetően, jelenleg 24 ezer szakiskolai tanuló kap ilyen támogatást – emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

KÖZÉLET

NAV-életpályamodellről tárgyalt az NGM

http://www.vg.hu/kozelet/nav-eletpalyamodellrol-targyalt-az-ngm-443981

Ma tárgyalóasztalhoz ült a gazdasági tárca vezetése és a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének (VPDSZ) elnöksége. A bérfeszültséget is rendező NAV-életpályamodellről egyeztettek.

Vasárnapi zárva tartás: Demjánék kédéseit is elutasította az NVB

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/vasarnapi_zarva_tartas_demjanek_kedeseit_is_elutasitotta_az_nvb.593482.html

Megtagadta a kiskereskedelmi szektorban a vasárnapi munkavégzés tilalmának megszüntetését célzó, Gaskó István és Demján Sándor által benyújtott népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését csütörtökön a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A testület az elutasító határozatot egyhangúlag hozta.

Igazából nem kíváncsiak a véleményünkre – VOSZ

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=184426

 

Hallgassa meg

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) továbbra sem ért egyet a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvénnyel, ezért nem véleményezi a törvényhez kapcsolódó kormányrendelet-tervezetet – közölte a Klubrádió Esti gyors című műsorában a VOSZ főtitkára. Dávid Ferenc újra elmondta, a a törvény “versenytorzító és irracionális” előírásokat tartalmaz, ezért azok elfogadhatatlanok az érdekvédelmi szervezet számára.

GAZDASÁG

Megint használjuk a magyar szenet: még több áramot termelünk belőle

http://vs.hu/gazdasag/osszes/megint-hasznaljuk-a-magyar-szenet-meg-tobb-aramot-termelunk-belole-0212?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main

Az állami nagykereskedő a német RWE többségi tulajdonában lévő Mátrai Erőműtől vásárol villamosenergiát. Könnyen lehet, hogy a megállapodás egy nagyobb üzlet része, miután hírek röppentek fel a német cég további magyarországi terveiről.

EGYÉB

Több mint 30 ezer nő kap levelet az ÁNTSZ-től

http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/tobb-mint-30-ezer-no-kap-levelet-az-antsz-tol-443950

A napokban közel 32 ezer nőnek küld méhnyakrák-szűrésre szóló levelet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ); a névre szóló meghívót azoknak a 25 és 65 év közöttieknek postázzák, akik jogosultak az ingyenes vizsgálatra, és olyan településen élnek, ahol már elérhető a védőnői méhnyakrák-szűrés.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?