Cikkajánló – 2015. február 11.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

Nyolc helyett kilenc év: minőségibb oktatást remélnek

http://mno.hu/ahirtvhirei/nyolc-helyett-kilenc-ev-minosegibb-oktatast-remelnek-1272136

Az alapfokú oktatásra szánt időt emelné a Pedagógusok Szakszervezete, ha bevezetnék a kilencosztályos általános iskolát. Az új rendszertől a kormány minőségibb oktatást remél, egyelőre azonban nincs politikai döntés arról, mikortól és hogyan vezetnék be

Nem baj, ha napi három órát utaznak a gyerekes kormánytisztviselők

http://hvg.hu/itthon/20150210_Nem_baj_ha_napi_harom_orat_utaznak_a_gyer

A családbarát Orbán-kormány meglepő törvényjavaslattal állt elő: április elsejétől lazítanák az áthelyezés szabályait a kormánytisztviselők esetében. Egy szülőnek, akinek tízéves kor fölötti a gyereke, el kell fogadnia, hogy akár három órát is kell utaznia a munkahelyére oda-vissza naponta. A megyei hivatalokban ahhoz sem kell a hivatalnok belegyezése, hogy egy évben legfeljebb 50 napra más megyébe helyezzék át.

A szegénység elleni harcról tanácskoztak

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=184341

 

Hallgassa meg

Miközben újabb éhségmenetbe kezdett a Közmunkás szakszervezet, hogy a mínuszokban 13 megyét végigjárva hívja fel a figyelmet a szegénységre, addig a jó meleg szobában Balog Zoltán emberi miniszter arról beszélt ma, hogy nem szabad beletörődni a nyomorba. Ezért a kormányzati politika középpontjában az aktivizálás, a munkahelyteremtés áll.

A közmunka bumerángja

http://www.vg.hu/velemeny/publicisztika/a-kozmunka-bumerangja-443695

Áldás és átok a közmunka. Némi szerencsével az előbbiből jut több az erre kényszerülő embernek. Nincs azonban mindenkinek szerencséje.
Tartósan százötven ezer fölött van a közmunkások száma. Az MTA KRTK Közgazdaságtudományi Intézet két munkatársa, Cseres-Gergely Zsombor és Molnár György a Defacto blogon előrevetítik, hogy a közfoglalkoztatás 2015-ben valószínűleg tovább bővül, mivel a munkanélküli ellátás már csak 3 hónapig jár.

KÖZÉLET

Hasad az ország – furcsa lépésre szánta el magát a kormány

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/hasad_az_orszag_furcsa_lepesre_szanta_el_magat_a_kormany.593323.html

Magyarország jó irányba megy – mondta Balog Zoltán miniszter az Emmi által szervezett szegénységellenes konferencián, ahol meglehetősen pozitív kép rajzolódott ki a magyarországi helyzetről, amit Ferge Zsuzsa szociológus előadása már árnyalt. A szokatlanul kiegyensúlyozottnak ható konferenciáján a kormányzati felszólalók a párbeszéd szükségességét is hangsúlyozták.

GAZDASÁG

Új adókat hozhat a kormány lépése

http://nol.hu/belfold/vandorlas-a-segelyek-utan-1515081

Előbb virtuális, majd valódi népvándorlást indíthat el a szociális segélyezés áthárítása az önkormányzatokra. Márciustól minden település más feltételek alapján osztja a segélyeket. A rászorulók pedig várhatóan követik a pénzt. Első körben csak átjelentkeznek a bőkezűbb városrészekbe, ám néhány év után akár át is költöznek.

EGYÉB

Új üzletlánc jön Magyarországra

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/uj_uzletlanc_jon_magyarorszagra.593343.html

Afrika egyik leggazdagabb emberének érdekeltsége terjeszkedik hazánkban.

Nem fog tudni elbújni: durva arcfelismerésbe kezdhet a Facebook

http://hvg.hu/tudomany/20150211_facebook_deepface_arcfelismeres?s=hk

A közösségi oldal bevetés előtt álló arcelemző és -felismerő algoritmusa nagyon közel áll ahhoz a szinthez, mintha ember lenne. Mindenkit (majdnem) minden szögből felismer, ha látszik az arca.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?