Cikkajánló – 2015. február 10.

SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

„Aljasság, amit az emberekkel művelnek!”

http://nol.hu/belfold/aljassag-amit-muvelnek-1514835

Több mint egy éve leállt a termelés az EVM Háztartás-vegyipari és Kozmetikai Zrt.-nél, de a dolgozókat nem küldték el: állásidőt rendeltek el. Ám az ilyenkor járó fizetést nem folyósítják, és ha valaki ki akarna lépni, hogy más munkahelyet keressen, hiába próbálkozik, nem kap választ. Elbocsátó papírok híján viszont nem lehet sehol elhelyezkedni.

„Próbáljanak Önök megélni 53 ezerből!”

http://nol.hu/belfold/menetelnek-az-elkepeszto-szegenyseg-ellen-1515011

Új társadalmi szerződést, béremelést, a munka méltóságát és a szegénység felszámolását követelik az idei éhségmenet  szervezői. Ezúttal az ország tizenhárom megyéjében indultak el a demonstrálók gyalogosan a mínusz 5-6 fokos hidegben, hogy ilyen módon fejezzék ki elégedetlenségüket a kormánnyal és annak intézkedéseivel szemben.    

Megússzák a magyar Richter-dolgozók

http://mfor.hu/cikkek/Bogsch_Erik__hiszunk_az_orosz_piacban.html

Elsősorban a rubel mélyrepülése miatt lett veszteséges a Richter Gedeon utolsó negyedéve, ennek ellenére a vállalat első embere hosszútávon hisz az orosz piacban. A gyengébb eredmények miatt megszorításokra kényszerül a vállalat, de itthon nem lesznek leépítések.

Megfordíthatatlan az elvándorlás, triplázni kellene a fizetéseket

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/megfordithatatlan-az-elvandorlas-triplazni-kellene-a-fizeteseket-594772

A nemzetközi sajtó is felfigyelt nemrégiben arra, amit Bélteczki János, a Magyar Orvosok Szövetségének (MOSZ) elnöke nyilatkozott: az elmúlt hat évben naponta három orvos és két nővér távozott külföldre Magyarországról.

Főleg szakmunkásokat keresnek a munkaadók

http://www.tozsdeforum.hu/uzlet-2/gazdasag/foleg-szakmunkasokat-keresnek-a-munkaadok/

A munkaadók 63 százaléka tervezi, hogy új alkalmazottakat vesz fel az idén, a legnagyobb igény a betanított, a segéd- és a szakmunkások iránt mutatkozik – derült ki a Humán Centrum Kft. munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó cég felméréséből, amely során ötezer felső- és középvezetőt kérdezett meg vállalati foglalkoztatási terveikről.

Munkáltatója nem jelentette be? – Hamarosan lebukhat!

http://www.infopapa.hu/hir_olvas/permalink:munkaltatoja-nem-jelentette-be-hamarosan-lebukhat-2015-02-10-050000

Elkezdődött a nyugdíj-biztosítási adategyeztetés, amely első körben az 1955 és ’59 között születetteket érinti. A megkapott összesítésből kiderülhet, ha korábban valamely munkáltató nem vagy nem a valós adatokkal jelentette be őket. „Ezt azonban bizonyítani is kell tudni, amire az értesítő kézhezvételétől számított hatvan nap áll rendelkezésre” – hívta fel a figyelmet Futó Gábor, a fővárosi kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának szakmai főtanácsadója. 

GAZDASÁG

Ezért szeretik a német cégek Magyarországot

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2015/02/05/ezert-szeretik-a-nemet-cegek-magyarorszagot/

Miért éri meg a német cégeknek Magyarország? Miért nem Indiába vagy Kínába mennek? És miért jó nekünk, hogy a németek ide jönnek?

Így cselezi ki a kormányt a Spar

http://hvg.hu/gazdasag/20150209_A_Spar_igy_cselezi_ki_a_kormanyt

Beindult a Spar gépezete, elektronikus hírlevélben, internetes játékba csomagolva ösztönzik a vállalkozókat Spar-franchise indítására. A holland hátterű kereskedőlánc jól láthatóan a hálózat tulajdoni diverzifikálásával próbál kibújni a kormányzati szorításból. Eközben több Spar-üzlet is bezár, vannak, amelyek a jövő héten már ki sem nyitnak.

550 millió eurós hitelprogramot indít az Erste Magyarországon

http://mfor.hu/cikkek/550_millio_euros_hitelprogramot_indit_az_Erste_Magyarorszagon.html

Az Erste Bank Hungary a következő három évben összesen 550 millió eurós hitelprogramot indít a magyar gazdaság támogatására a hétfőn a magyar kormánnyal és az EBRD-vel aláírt szándéknyilatkozat értelmében – közölte az Erste Bank Group honlapján.

EGYÉB

Az egész országban nem lehetnek majd 10 évesnél idősebb taxik

http://www.atv.hu/belfold/20150210-az-egesz-orszagban-nem-lehetnek-majd-10-evesnel-idosebb-taxik/hirkereso

A készülő jogszabálytervezet szerint két év múlva nem lehetne Magyarországon tízévesnél idősebb autóval taxizni, de egységes megjelenést nem írnának elő – írta a Napi Gazdaság kedden.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?